גם זו תרבות

גם זו תרבות

תרבות משפט קְלוֹקֶלֶת. "הנאשם הוא אולי זאב, אך הילדה אינה כיפה אדומה" כך כתב השופט ציון קאפח ששיחרר למעצר בית בן 32 החשוד במעשים מגונים בילדה מאז היתה בת 9; השתכנע מדברי הסניגור שלילדה יש "אופי מתירני"; החשוד ביצע המעשים המגונים במשך 4 שנים. איזה מין אדיוט משחרר פדופיל למעצר בית? ואגב, זו לא הפעם הראשונה שמתקבלת החלטה שכזו. אומנם בלונדון, אבל בכל זאת. שופט זיכה צעיר שאנס בת 8: "הילדה אינה מלאך". זעם בבריטניה. שופט נכבד שילח לחופשי צעיר שהואשם באונס ילדה בת 8 - בנימוק שהילדה הקטנה "אינה מלאכית טהורה". הפרשה ארעה לפני שלוש שנים, כאשר קארל גמבריל, אז בן 18, שימש כשמרטף לילדה. כשנותרו לבד, הציע לילדה "משחק חדש של לגעת ולמשש". לדברי התביעה, הסתיים המשחק בכך שקארל אנס את הילדה הקטנה; וכך עלה גם מעדותה של הילדה בבית המשפט. אבל ההגנה טענה כי הילדה הקטנה אינה תמימה כל-כך. היא ציינה, כי הילדה כבר חוותה אונס קבוצתי קודם למעשהו של קארל, ולפיכך כבר חוותה חווית מין" והנה, להפתעת כל הנוכחים באולם בית המשפט - קיבל השופט, איאן סטראטפור היל, בן 71, את הטיעון הזה. "המעשה שלך חמור מאוד", אמר לקארל "אבל אני נוטה להקל בעונש שלך, משום שהיית אז בן 18, בתול ולא מנוסה במין - ואילו הילדה איננה מלאכית, ואי אפשר לומר שאין לה ניסיון מיני קודם". הוא גזר על קארל שנתיים מאסר - על תנאי. "הייתה זו הפתעה גם בשבילי" הודה קארל. "אני חושב, שהשופט היה צריך לשלוח אותי לכלא". הוריה של הילדה הקטנה השתוללו מזעם: "איך יתכן שילדה קטנה תאנס, ועוד יאשימו אותה?" הם אומרים. לדבריהם, "האונס הקבוצתי" היה במהלך משחק "רופאים ואחיות של ילדים וילדות, חבריה של בתם. היא בכלל לא נאנסה - אך הסיפור על משחק-המין הגיע לאוזניהם של השירותים הסוציאליים, ולאחר מכן הועלה בבית-המשפט" - כעדות נגד הילדה. "הבת שלנו היא ילדה נורמלית לחלוטין", אומרים ההורים. "איך אפשר להפיל עליה את התיק של האונס, ולהאשים אותה באחריות למעשהו של סוטה מין?". "לא טעיתי, ואני לא מוכן לחזור בי", אמר השופט לאחר שהסערה פרצה, "אני דוחה את הביקורת, ולא חייב להצדיק את עצמי". כבוד השופט היל כבר הסתבך בעבר בגזרי-דין תמוהים ובהתבטאויות בוטות. למובטל שנעצר באשמת שיכרות אמר פעם: "הייתי רוצה לכרות את אוזנייך, כעונש על כך שאתה מבזבז את דמי-האבטלה על משקאות..."
באותו עניין, לפני כמה ימים ניהלתי דיון בעבודה על הטרדה מינית. הדיון גלש קצת לעניינים אחרים - הידעתם? אם בחורה הולכת בלילה לבדה, לבושה באופן "לא צנוע" - מותר לאנוס אותה. ואם במקרה לא מותר, אז אל תדאגו. השופט כבר יפחית לנאשם חצי מהעונש בגין נסיבות מקלות. אז... אנחנו מתורבתים או חיות?

אז את רומזת

שמסגרת הפורום מוגבלת לדיונים על חדוות השפה העברית, שירי ארץ ישראל היפה ונוסטלגיה עברית בלבד? דווקא קיבלתי את הרושם שיש כאן מקום גם לדברים כאלה. במיוחד אחרי הדיון על הבחירות בירושלים. ואגב, מצטער על הטעות. לא ידעתי שמקומן של ביקורות על החלטות מבזות של בית-המשפט, או הסוגיה הנרחבת יותר של הטרדה מינית, מקומן בפורום לקהל לסבי. אעביר את ההודעה לאלתר. חג שמח

גנגי

New member
מאוד צר לי

שהזמנה שנעשתה מתוך כבוד רב לדברים שהבאת התקבלה בכזאת תגובה תוקפנית. בסך הכול התכוונתי לומר לך שבפורום נשים יהיה לדברים הד משמעותי, ומאוד ציער אותי לראות שאתה מכנה אותו "פורום לקהל לסבי". מאדם שמביע דעות כמו אלו שהבעת בהודעתך הראשית כאן לא ציפיתי לדעות קדומות ולתוקפנות כזאת. גנגי - לגמרי לא לסבית, ומשתתפת קבועה בפורום נשים בנענע.

זו הייתה "תוקפנות" רבע מחויכת

וזו אשמתי המלאה שהיא לא הובנה כך. אני מניח שאנחנו שווים
אני הסקתי שהודעתך צינית (זה הסגנון שעלה בד"כ מאותן הודעות שלך שיצא לי לקרוא) ואת הסקת שאני גזען בגלל הבחירה במושג "לסבי". לא אחת כשאני מעלה לדיון נושאים כאלה, בעיקר נושאים הקשורים לשיוון נשים או הטרדה מינית, שולחים אותי לפורום פמיניזם או פורום נשים בלבד. אני מתנצל על כך שחשדתי בכשרים ומציע לך את ה
הזה כמחוות פיוס? שולם?

העניין הוא כזה ../images/Emo20.gif

מה שמאפיין את הפורום הזה הוא התמקדות בנושאים, שיש בהם משמעות מיוחדת לדוברי עברית. מכאן שמו. זה שיש שופטים מנוולים, זה באמת רע מאד, אבל את זה יגידו לך ליברלים-הומניסטים מכל העמים ובכל הארצות. לכן, אולי, יש פורומים מתאימים לאוורר בהם את הרגשות ביחס לשופטים הללו.

גנגי

New member
אני חוששת שאינני מבינה

למה נדמה לך שאנחנו שווים: אתה הסקת שאני צינית בלי קשר לתוכן הודעתי (רק על סמך הודעות מסוימות קודמות שלי בעניינים אחרים לגמרי), ואילו אני כלל לא הסקתי שאתה גזען, אלא אמרתי שענית לי בתוקפנות ושיש לך דעות קדומות בעניין פורומי נשים. אשמח אם במקום לומר לי מה אני מסיקה פשוט תנסה להבין למה מכעיס אותי שאומרים על פורום נשים שהוא פורום לסבי. ולא שאין שם לסביות - הרי גם הן נשים - אבל זה לא פורום לסבי בהגדרתו, והוא אינו עוסק בעניינים לסביים - לזה יש פורום לסביות, פורום אחר לגמרי. פורום נשים, לידיעתך, עוסק בדיוק בדברים שטרחת להביא כאן, ואילו היית מנסה להביא אותם לשם במקום לכעוס על זה שכאן לא קיבלת תגובות כמו שרצית, היית אולי מופתע, והפעם לטובה. ו - כן, שולם. אבל לא בגלל הפרח, אלא בגלל שחשוב לי שתהיה בינינו הבנה ולא כעס. נקודת הפתיחה שלך מוכיחה שאתה בהחלט מתייחס לדברים הנכונים ברצינות, ואני אוהבת את הגישה הזאת. אני רק לא אוהבת את הגישה שמכניסה לי מילים לפה או רעיונות לתת-מודע.

nutmeg

New member
דווקא רעיונות לתת מודע

לא היו מקפצים אותך, את יודעת. כל הרעיון בתת מודע הוא שלא מודעים לתכנים. סתם - באמת חוסר הבנה היה פה. שמתי לב כבר על בשרי שכשאני כותבת בקצרה או 'רזה' הרבה פעמים זה 'נשמע' ציני או מזלזל ונלקח למקומות שלא התכוונתי אליהם. קורה.

גנגי

New member
טוב.

עבר, נסלח, נשכח. עד היום לא נטרתי טינה לאיש, בטח לא אתחיל מעכשיו. ~ הפרח באגרטל ~

למרות שאנחנו שולם

אני אנסה לחדד את תגובתי. אינני מכיר את פורום 'נשים' בנענע והייתי בטוח שהוא המקביל לפורום 'נשים בלבד' בתפוז (למיטב הבנתי, פורום לקהל הלסבי. מתנצל מראש אם אני טועה שוב). הכל התחבר לי לסטריאוטיפ המגוחך שלפיו רק לסביות שמנות ושעירות מתרעמות בתקיפות על נושאים שכאלה. (אגב, הסטריאוטיפ הזה רווח גם אצל נשים.) מכאן התקיפות כשהצעת לי להעביר את הדיון לשם, שוב, בגלל שהייתי בטוח שזה פורום לקהל הלסבי. אז או שיש כאן בעיה עם הפרוזודיה של הפונטים (מוסקט לימדה אותי מילה חדשה
), או שאני פרנואידי בגלל ניסיון העבר. בכל מקרה, זו הייתה אי-הבנה אחת גדולה. אני מתנצל שוב. חג שמח

nutmeg

New member
אחרי התקרית הזו

חשבתי קצת על ציניות, על הקשר שלה להומור ועל הגבול הדק בינה לבין בקורתיות, מרירות ורוע לב... ואיך לא, נזכרתי ב-Eeyore (אי-יה) מהחבורה של פו הדב שיש הרואים אותו כסתם אחד דכאוני ומחרב מסיבות ויש שקולטים את הציניות המופלאה. לאות מחווה ל-Eeyore הדבקתי את אחד מהמשפטים האלמותיים שלו לחתימה, ועכשיו אני הולכת לשנס את מתני ולהקליד את אחד הדיאלוגים היותר ציניים המככבים בספרות ילדים. הקונטקסט: חזרזיר שפן קנגה, רו ופו זורקים מקלות לנחל וממציאים משחק. חזרזיר זורק מקל ומחכה לראות אם מקלו ינצח ויגיע ראשון... ""הוא בא!" אמר פו "אתה בטוח שהוא שלי?" צוח חזרזיר ברוב התרגשות. "כן, כי הוא אפור. מקל גדול ואפור. הנה הוא! כזה גדול - מאוד - וחום... אוי לא! זה לא מקל. זה אי-יה." ומתחת לגשר צף והופיע אי-יה. "אי-יה!" צעקו כולם. שלו מאוד למראה, רגליו פשוטות אל על, כולו אומר כבוד - הופיע אי-יה מתחת לגשר. "האמנם?" אמר אי-יה, תוך שהוא נלכד במערבולת קטנה ומסתובב לאיטו שלוש פעמים, "תמוה תמהתי." "לא ידעתי שגם אתה משחק," אמר רו. "אני לא," אמר איה. "באמת, אי-יה, מה אתה עושה שם?" שאל שפן "אני נותן לך שלושה ניחושים, שפן. חופר גומות באדמה? לא. מנתר בין ענפיו של אלון צעיר? טעות. מחכה עד שמישהו יעזור לי לצאת מהמים? נכון! תנו זמן לשפן - וימצא תמיד את התשובה." "אבל אי-יה," אמר פו בעגמה, "מה נוכל... זאת אומרת, איך נצליח... אתה חושב שאם נ..." "כן" אמר אי-יה, אחת משלוש אלה תהיה לתועלת רבה. תודה פו." "הוא שוחה בסיבובים," אמר רו בהתלהבות רבה. "ולמה לא?" שאל אי-יה בקול צונן. "גם אני יודע לשחות," אמר רו בגאוה. "אבל לא בסיבובים," אמר אי-יה "שחיה זו קשה הרבה יותר. לא רציתי כלל להגיע היום בשחיה," המשיך תוך שהוא מסתובב לאיטו, אבל אם, אחרי שנכנסתי, אני מחליט להתאמן בתנועה סיבובית קלה מימין לשמאל - או אולי עלי לומר," אמר, לאחר שנכנס למערבולת אחרת, "משמאל לימין, כפי שהדבר מזדמן לי, אין זה עסקו של איש מלבדי." היה רגע של שתיקה, בו שקעו הכל במחשבות. "יש לי מין רעיון," אמר פו לבסוף, אבל אני לא חושב שהוא מוצלח." "גם אני איני חושב כך," אמר אי-יה. "תמשיך, פו," אמר שפן "נשמע אותו." "טוב, אם נזרוק כולנו אבנים ושאר דברים לתוך הנהר בצד האחד של אי-יה, יעשו האבנים גלים, והגלים ישטפו אותו אל הצד השני." "זה רעיון מאוד הגון," אמר שפן, ופו נראה שוב מאושר. "מאוד מאוד," אמר אי-יה. "כשארצה שטיפה, פו, אודיע לך." "ומה אם נפגע בו בטעות?" שאל חזרזיר בדאגה. "או מה אם תחטיאו אותו בטעות?" שאל אי-יה, "חשוב על כל האפשרויות חזרזיר, לפני שאתה יוצא להתבדר." אבל פו הביא כבר את האבן הגדולה ביותר שהצליח לשאת ועתה רכן מעל שולי הגשר, כשהוא מחזיק אותה בכפותיו. "אני לא אזרוק אותה, אני אפיל אותה," הסביר, "וכך לא אוכל להחטיא... זאת אומרת לפגוע בך. אולי אתה יכול להפסיק להסתובב לרגע, כי זה מבלבל אותי נורא?" "לא," אמר אי-יה, "אני אוהב להסתובב." שפן הרגיש כי זה הזמן ליטול את הפיקוד. "שמע, פו" הוא אמר, "ברגע שאומר 'שמוט!' תוכל לשמוט אותה. אי-יה, ברגע שאומר 'שמוט!' פו יפיל את האבן שלו." "תודה רבה, שפן אבל אני מתאר לעצמי שאספיק לדעת." "אתה מוכן, פו? חזרזיר - פנה קצת מקום לפו. זוז מעט אחורה, רו. מוכנים?" "לא." אמר אי-יה. וכך הלאה וכך הלאה. הורס אותי האי-יה הזה!

למעלה