שבולת ירוקת העין
New member
גם זה קורה פה
היתה לי היום תקלה חשמלית קטנה ברכב. צלצלתי לחשמלאי רכב לשאול אם אפשר לבוא לתקנה קצת הצחיק אותי כשבמקום להסביר איך להגיע אליו הוא אמר: " תשאלי איפה "המומחה", ויגידו לך." הגעתי. חיכיתי כמה דקות עד שיתפנה מלקוח אחר הוא ניגש לבדוק. פתח כמה ברגים, הרים כמה מכסים, החליף נורית
קטנה שנשרפה (בקופסה של תיבת ההילוכים האוטומטית) וסגר. תוך כדי עבודתו אני אומרת לעצמי: "אוף, לא שאלתי בטלפון כמה זה עולה, עכשיו הוא יכול לזרוק כל מחיר שהוא, ולא תהיה לי אפשרות לסרב" (ממילא אין לי מושג כמה זה אמור לעלות) - "החלפתי נורה, בדקתי. הכל עובד מצוין" - "כמה זה עולה?" - "כלום. סעי לשלום" -
"באמת?" - "כן" -
ושיהיה ברור. זה לא המוסכניק הקבוע שלי. חשמלאי רכב, שראיתי היום לראשונה בחיי. סיפרתי את זה למישהו בעבודה, והוא אמר לי שבמקרה כזה הוא נכנס לסופר הקרוב, קונה שישיית בירות או בקבוק יין ומביא לו. להביע את תודתו. מה אתם אומרים? האם התופעה הזאת נדירה או לא? האם יש סוגים של "שירותי חינם"? (פעם נפל לי בורג במשקפי שמש וביקשתי לתקנם בחנות אופטיקה. קיבלתי את השירות בלי תשלום. אמרו שכך מקובל) האם שיטת הבירות ראויה? נדרשת?
היתה לי היום תקלה חשמלית קטנה ברכב. צלצלתי לחשמלאי רכב לשאול אם אפשר לבוא לתקנה קצת הצחיק אותי כשבמקום להסביר איך להגיע אליו הוא אמר: " תשאלי איפה "המומחה", ויגידו לך." הגעתי. חיכיתי כמה דקות עד שיתפנה מלקוח אחר הוא ניגש לבדוק. פתח כמה ברגים, הרים כמה מכסים, החליף נורית