גם זה קורה פה

גם זה קורה פה

היתה לי היום תקלה חשמלית קטנה ברכב. צלצלתי לחשמלאי רכב לשאול אם אפשר לבוא לתקנה קצת הצחיק אותי כשבמקום להסביר איך להגיע אליו הוא אמר: " תשאלי איפה "המומחה", ויגידו לך." הגעתי. חיכיתי כמה דקות עד שיתפנה מלקוח אחר הוא ניגש לבדוק. פתח כמה ברגים, הרים כמה מכסים, החליף נורית
קטנה שנשרפה (בקופסה של תיבת ההילוכים האוטומטית) וסגר. תוך כדי עבודתו אני אומרת לעצמי: "אוף, לא שאלתי בטלפון כמה זה עולה, עכשיו הוא יכול לזרוק כל מחיר שהוא, ולא תהיה לי אפשרות לסרב" (ממילא אין לי מושג כמה זה אמור לעלות) - "החלפתי נורה, בדקתי. הכל עובד מצוין" - "כמה זה עולה?" - "כלום. סעי לשלום" -
"באמת?" - "כן" -
ושיהיה ברור. זה לא המוסכניק הקבוע שלי. חשמלאי רכב, שראיתי היום לראשונה בחיי. סיפרתי את זה למישהו בעבודה, והוא אמר לי שבמקרה כזה הוא נכנס לסופר הקרוב, קונה שישיית בירות או בקבוק יין ומביא לו. להביע את תודתו. מה אתם אומרים? האם התופעה הזאת נדירה או לא? האם יש סוגים של "שירותי חינם"? (פעם נפל לי בורג במשקפי שמש וביקשתי לתקנם בחנות אופטיקה. קיבלתי את השירות בלי תשלום. אמרו שכך מקובל) האם שיטת הבירות ראויה? נדרשת?

לי זה קרה באיזה מוסך לפני שבוע

באתי עם נורית תקלה חמורה. הם בדקו והחליפו איזה צינורית בתוך המנוע ולא לקחו כסף" בו במקום עברתי למוסך הזה , ואת הטיפול המיועד עשיתי לאחר כמ הימים אצלם ושילמתי 1700 שקל. שלח לחמך על פני המים זה פתגם עתיק ויש לו גם דוגמאות במדרשים...

יוסי ר1

Active member
כן, זה קורה. לא מספירק לצערינו, אבל יש כאילו.

בדרך כלל אילו המכבדים את עבודתם, ובאמת חושבים ששרות זה חלק מהמקצוע, לא כורך מגונה. ובדרך כלל הם יודעים גם שבעצם הם קונים לעצמם לקוח, שלא רק הוא יהיה נאמן ככלב, אלא גם ימליץ לחברים. איך כתב תמוש? שלח לחמך על פני המים, כי ברוב הימים תמצאינו. (אגב, להשלים בורג למשקפיים בחינם מקובל אצל רוב האופטימטריסטים) לגבי הבירות, לענ"ד תלוי כמה טירחה הוא השקיע. אם זה כמה דקות ונורה שעולה שקל, לא חושב שהיתי הולך וחוזר עם בירות - הוא עלול לחוש קצת נעלב שאת לא יודעת לקבל מחווה של איש טוב. אני הייתי קונה אצלו במקום זה איזשהו פריט בכמה שקלים - למשל סט נורות רזרבי או משולש לרכב (שבדיוק נשבר) או ספרי וקס או משהו שיבטא את הכרת התודה שלך בלי שהתשלום יראה כצורך להפטר מהכרת התודה. אם הטיקון דרש ממנו להשקיע יותר זמן או משאבים, הרעיון של בירות או שוקולד או כל דבר אחר הוא רעיון נהדר.

Raffael

New member
דיברתי השבוע עם חבר, בעל מוסך לשעבר

איש נחמד והגון. הוא עשב לאחרונה את המקצוע. לדבריו, הדבר שהיה עבורו הקשה ביותר בעבודהף היה הידיעה שעבור מרבית האנשים שנכנסים אליו לטיפול, הוא קודם כל גנב ורק לאחר מכן מוסכניק. זה היה בלתי נסבל מבחינתו. ולאחרונה נסעתי עם שני נהגי מוניות שונים, שהיו נחמדים, הגונים ונעימים ואף נהגו בצורה סבירה. אני לא יודע לאן נגיע אם זה ימשיך ככה

קיים קיים. בעיקר בארץ. כאן (אירופה) כמעט בכלל

לא. עוד הבדל במנטליות. גם אם תלכי לשוק, ותבקשי מאיזה מוכר שישקול לך אפרסק אחד, יש סיכוי סביר שהוא פשוט ייתן לך וישלח אותך לדרכך. מנהג הבירה שציינת (אפשר גם בקבוק יין) נראה לי אישית מנהג נחמד. אני משתדל לנהוג כך, בפועל - לא תמיד.

למעלה