גם וגם

רמץ

New member
גם וגם

אני בן 22, אחרי צבא, מאבטח טיולים כחובש ומדריך D&D במקביל, למדתי במגמה ריאלית והמחקר מושך אותי, ממוצע בגרויות 105.6 פסיכו 702 - הדלתות פתוחות והרשות נתונה אבל אני לא יודע מה לבחור! כל חיי אני נקרע בין התחום המיסטי, הדמיוני והקסום לבין התחום המדעי, הריאלי והמחושב. אני רוצה ביולוגיה וגנטיקה, אבל רוצה גם ארכיאולוגיה ובלשנות. אני רוצה גם חלוק מחקר לבן וגם את הכובע של אינדיאנה ג´ונס. יש איזשהו תחום שמחבר בין שני המישורים הללו?

giulietta

New member
ביולוגיה + ארכיאולוגיה

= פתולוגיה

רמץ

New member
אם מחברים את החסרונות של שניהם ../images/Emo4.gif

אומנם תחום מעניין, אבל מסריח ובסופו של דבר גם שגרתי...

גם וגם

המחקר המדעי הוא מעבדתי בעיקרו של דבר. היינו המדען (בין אם הוא גנטקאי או כימאי או פיסקאי) מבלה את מרבית שעותיו בישיבה ממושכת במעבדה. המחקר המדעי מאופין בכך שכל מחקר נמשך שנים לא מעטות, והתוצאות בעבודה מגיעות בטווח הארוך ולא במיידי. המדען נדרש לחשיבה מאד שיטתית ומסודרת על מנת לחקור ולהגיע למסקנות מהימנות ותקפות. מרבית המדענים מתמקדים בנושא מאד ספציפי ועוסקים בו שנים ארוכות, לעיתים כל חייהם. במקצועות אחרים תחלופת התכנים גבוהה הרבה יותר. אלה כמה ממאפיני עבודת המדען החוקר ועליך לשאול את עצמך אם מאפיינים אלה תואמים את צרכיך ואישיותך. ואולי נחוץ לך עיסוק יותר דינמי ופעלתני, ואולי תחום שמוציא אותך גם החוצה ולא משאיר אותך סגור במעבדה? עבודת הארכאולוג יש בה שילוב בין עבודת עיונית חשבתית תוך ניתוח ממצאים בחדר, עם עבודת שטח של חפירות וגלוי ממצאים ארכאולוגים. הבלשן עוסק בתחום עיוני לחלוטין, ועיקר עבודתו היא חשיבתית- ניתוחית. נראה לי שחסר לך מידע על מאפייני העבודות שאתה שוקל ושכדאי היה לקרא במרכז מידע על מקצועות כדי לקבל תמונה יותר ברורה על מאפייני עבודות שונות.

למעלה