גם הבן שלי מפאזל!

• פותח הנושא ST
  • פורסם בתאריך

ST

New member
גם הבן שלי מפאזל!

אמנם מזמן לא הייתי כאן אבל כשהרכבתי היום עם הבן שלי (בן 3) פאזל של 1000, ישר נזכרתי בפורום, ואמרתי שמי אם לא אתם יבין את ההתרגשות שלי מהעניין שגם הוא, כמונו, אוהב פאזלים... פאזלים קטנים יותר (עד 48 חלקים) הוא כבר עושה בלי בעיה. בשבועות האחרונים הוא למד להתחיל מהמסגרת - עד עכשיו היה מחבר לפי איזורים בפאזל, ועכשיו קודם מסגרת ואז איזורים. מפזל מקצועי!
קנינו לנו פאזל נחמד של 1000 חלקים (זה כבר לא ממש ממש אתגר, עשינו גם יותר, אבל בזה אהבנו את התמונה ולא היה מאוד יקר). הוא ביקש גם כן לעשות איתנו, התיישב, ולהלן התוצאות (אנחנו רק בהתחלה...) טשטשתי את הפנים, כי אני משתדלת לא לפרסם תמונות של הילדים באופן פומבי לגמרי, אבל אתם עדיין יכולים לראות את המבט המרוכז...

ST

New member
ומעט אחרי זה

כאמור, הוא הבין את עניין המסגרות... "אמא, מצאתי סוגר!" (ככה הוא קורא לפינה)

ST

New member
שכחתי - הפאזל הוא תמונה של בית הכנסת 'החורבה'

בירושלים - אחרי השיפוץ שנערך לו בשנים האחרונות. צילמתי את התמונה מהקופסה של הפאזל.

ST

New member
בינתיים סביר, פחות או יותר

זה לא רוונסבורגר, אבל רואים אם זה מתאים או לא. הבעיה היא שזה לא נתפס מספיק חזק. ברוונסבורגר הרמתי פעם מהשולחן פאזל של 1000 מורכב (לא מודבק). כאן - אין סיכוי. אני מזיזה על השולחן וזה מתפרק לפעמים. אז צריך להזהר יותר...

מממאיה35

New member
מקסים, איזה כיף!

שיש תחביב משפחתי כזה.. בקצב הזה הילד אוטוטו מרכיב 32K
שיהיה בהצלחה, נשמח לראות תמונות התקדמות

shirel האחת

New member
וואוו אני בהלם

הוא בן 3???? כל הכבוד לו.... אני יושבת עם הבן שלי (שנתיים ו-8) על הרכבת פאזלים. ובדיוק אתמול התלהבתי וסיפרתי לכולם שהוא מצליח 24 חלקים
מאיזה גיל הוא התחיל להרכיב? אשמח לטיפים לתידרוך הקטנציק חוץ מניסוי וטעייה על מנת שיתקדם וירכיב פאזלים גדולים יותר.... תודה.

שלי בן 6

ואתמול הצליח פעם ראשונה 100 חלקים לבד והייתי מאושרת
24 חלקים לגיל שלוש - זה נפלא!!!!! תנ לו להנות אל תתחילי להדריך

shirel האחת

New member
הוא ממש נהנה ואוהב את זה

לפעמים הוא מרכיב חלקים שממש לא קשורים כמו מסגרת עם חלק אמצעי ואין לי מושג איך להסביר לו איך עושים זאת נכון... מבחינתי זה אחלה תחביב ומצוין לאחר הצהריים הקריר

ST

New member
ניסוי וטעיה, לגמרי. תני לו להתקדם בקצב שלו

בשנתיים ושמונה זה מעולה לעשות 24 חלקים!! תתלהבי!
רוב הילדים לא עושים עדיין ככה, והבן שלי עשה לא הרבה לפני זה (נראה לי בסביבות שנתיים וחצי). אין מה ללמד מסגרת וכל זה כרגע, הם תופסים את זה רק יותר מאוחר (נראה לי שזה גם עניין של תפיסה מרחבית). ואת עניין המסגרת הוא למד רק בשבועות האחרונים (אולי בגן?), אז הוא עוד מתלהב מהעניין. את יכולה, במקום יותר חלקים, לתת לו פאזלים יותר קשים - נניח אם הוא היה עושה רק פאזלי רצפה פשוטים - לתת פאזל עם יותר פרטים, עם חלקים יותר קטנים, עם צורות לא סטנדרטיות - וכו' וכו'. שיהנה, הוא ילד. זה הכי חשוב.

ST

New member
אה, וברור שהוא לא עושה 1000 לבד. גם אני לא...

פרויקט משפחתי.
הוא נהנה למצוא חלקים באותו צבע, או שנתתי לו חלקים של השמים (מאיזור שראיתי שהם שייכים לו ואולי משהו יתאים) - הוא ישב לנסות ולחבר. לא נתתי לו לשלוף את השמים מתוך כל הקופסה ולמצוא לאן זה שייך...

shirel האחת

New member
כן תיארתי לעצמי....

תיארתי לעצמי שהוא לא מרכיב הכל לבד,החלקים נורא קטנים ולבן שלי מוטורית ניראה לי שהיה קשה לחבר אותם.... כל הכבוד לו!!!! אנסה לחפש לו באמת פאזלים אתגריים יותר תודה.

למעלה