גם במקרי אונס- יש שווים, ויש שוות פחות

GreenMamba

New member
גם במקרי אונס- יש שווים, ויש שוות פחות

מאז שהתפוצצה הפרשה של צברי, שנתפס ע"י שוטרים כשהוא מבצע מעשה מיני בקטין ברכבו, והחליט לנוס מהזירה תוך שהוא דורס שוטרת- אני עוקבת אחרי הפרשה.
הפרשה אמנם לא תפסה כותרות נרחבות כמו פרשה דומה שהיינו עדים לה לפני זמן מה- והכוונה כמובן לפרשת האדון גולן- אבל הקווים המקבילים בין הפרשות מדהים- כמו גם ההבדל העמוק והתהומי באופי הסיקור של העניין.
אמנם פרשת גולן פורסמה בהרחבה יתרה, בגלל מעמדו ופירסומו של גולן (וגם בגלל צהובות היתר של המקרה- האב המעורב וכו'), אבל אני לא אתייחס לכמות ובולטות הסיקור- אלא לאופיו.
בשני המקומות מדובר על בגיר, בן 40+, מנצל את מעמדו וכוחו ומקיים יחסים מיניים עם קטינים/ות, חלקם בהסכמה וחלקם בהסכמה מפוקפקת ביותר (או ללא כזו).

לכאורה- מקרים דומים עד חפיפה. אבל מסתבר שמבחינת התקשורת- מדובר על הבדל של שמיים וארץ.
מישהו שמע איזושהי חקירה לגבי מה לבשו הנערים בפרשת צברי? האם הביאו את עצמם לקירבתו? מה נסיונם המיני הקודם? ראיונות עם חברים שלהם שסיפרו עליהם כך או אחרת? לא ולא.
גם כל החברים של צברי התנערו ממנו חד משמעית (כולל קבוצתו שפיטרה אותו במיידי)- לעומת החברים של גולן שהביעו (בהתחלה) כל מיני תמיכות מגומגמות בסגנון "אני מקווה שזה יתברר כטעות"- וממשיכים להופיע איתו על הבמות.
אפילו השם שניתן לשתי הפרשות בתקשורת- פרשת הקטינות מחד ופרשת הפדופילים מאידך מספר את הסיפור כולו.

מסתבר שכשאת קטינה וגבר מבוגר שוכב איתך, סימן שביקשת את זה, רצית את זה ובכלל יצאת מורווחת מהסיפור
וכשאתה קטין וגבר מבוגר שוכב איתך- אתה קורבן של פדופיל נאלח.

העולם הזה מייאש.

פתרון לא רע הוא להחזיק בנחישות בהשקפתך וכן

לפרסם אותה, בטוקבקים ובפורומים. ז"א כשאת כותבת על המקרים, לנסח את דברייך באופן המבטא את השקפתך.

באופן זה את מרוויחה פעמיים:

ראשית, את מרגישה ומפגינה: מי אתם, הכולירות של התקשורת, שתעצבו את הדרך בה אני רואה את הדברים?
שנית, ייתכן שכתיבה מתמידה מצדך תשפיע על אנשים שיקראו את תגובותייך.

GreenMamba

New member
ולפעמים זה מרגיש כמו להילחם בטחנות רוח

וזה מעייף. מאוד.

aaa123

Member
האם העדויות היו דומות?

במקרה של צברי פורסמו עדויות שלמעשה מתארת אונס.
במקרה של אייל גולן אני לא זוכר עדויות דומות(במקרה שהיו ואני לא זוכר אז אבקש לינק כדי לראות.

[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4607628,00.html[/URL]
ציטוט מהחקירה:
"הנער השלישי שנחקר סיפר בדמעות בחקירה שהתנגד לצברי כשזה החל לגעת בו אך צברי המשיך בשלו."

גם העדויות האחרות מדברים על אונס מאחר שצריך הסכמה ולא מספיק העדר התנגדות כדי שמעשה יחשב לאונס:
"הרגשתי פחד להגיד לו שיפסיק. סוג של קיפאון. בכל המקרים אני זוכר שהיו אקטים מיניים, עבר לי בראש להגיד לו להפסיק אבל פחדתי"

aaa123

Member
אבהיר שאני לא בא להגן על אייל גולן, ורק אומר שהמקרה של צברי

גרוע הרבה יותר בהתחשב במה שקראתי.

לא קראתי שום עדות של קורבן של אייל גולן שטוענת שהיא התנגדה ,והוא בכל זאת המשיך או אפילו עדות שטוענת שהיא לא היתה מעוניינת אבל פחדה להגיד לו לא וקפאה.

GreenMamba

New member
היה ברור שתקפוץ עם ה"תביאו לי הוכחות" הזה (
)

זהירות טריגר אונס
אז הנה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4480445,00.html
ציטוט:
"באחד המקרים נטען, כי היתה אורגיה בה השתתף גם אבא שלו וחברו במהלכה הנערה אמרה לגולן כי היא לא רוצה לקיים איתו יחסי מין והוא אמר לה "אל תדאגי זה ייקח רק חמש דקות".
" ס.ר. טוענת שלא רצתה לשכב איתך ... לטענתה, אמרה לך שהיא לא רוצה לשכב איתך ואתה ענית לה "אל תדאגי אני אגמור תוך חמש דקות". שכבתם ולאחר ששכבתם עזבת את החדר ואז בטרם היא הספיקה לצאת מהחדר, נכנסו אבא שלך דני ביטון ושדרן הרדיו, נעלו את הדלת ואילצו אותה לספק אותם, תוך שהיא בוכה ומתחננת שיניחו לה. בהמשך ס.ר. הטיחה בפניכם שהיא בת 16 אך אתה התעלמת. בסוף היא קיבלה 200 שקלים מאבא שלך, בעוד שהבנות האחרות קבלו 300 שקלים כי היו עם שלושתכם באורגיה."
איך זה בתור הוכחה??? זה לא "מתאר למעשה אונס"???

aaa123

Member
מסכים שזה אכן מתאר מעשה אונס

נראה שהמשטרה לא האמינה לעדות הזאת אחרת היו מגישים כתב אישום נגד אייל גולן.

GreenMamba

New member
מה קשור מחט לתחת?

תגיד, ההטרלות האלו זה משהו שנעים לך איתו?
מי דיבר על מה כן או לא האמינה המשטרה?
אני מדברת על הסיקור בתקשורת!!
גם בפרשת גולן וגם בפרשת צברי תוארו מעשים מיניים, חלקם בכפיה מובהקת וחלקם בקפיאה או הסכמה (גם כן הסכמה. מדובר בקטינים, כן?)
אבל בפרשת גולן נכנסו למעמקי הואגינה של כל אחת מהמתלוננות, עם מי וכמה ואיך היא היתה, התלבשה, שתתה ובילתה- ואצל הבנים- כלום. אף מילה על זה שהם פיתו אותו, על איך הם בעצם רצו את זה, אף חבר לא יוצא להגנתו וכל יתר הדרעק הזה.
&nbsp
אז מה קשור עכשיו עם המשטרה האמינה או לא האמינה? את השם "משחקי חברה" לפרשה של גולן נתנו לפני שהמשטרה החליטה ואת השם פרשת הפדופילים למקרה של צברי נתנו לפני שזה הגיע לפרקליטות!
&nbsp
למה אתה מעצבן בכח? משעמם לך??

aaa123

Member
צודקת שיש הבדל בסיקור התקשורתי למרות שהנתונים שנמסרו דומים

מעמקים39

New member
המשטרה לא האמינה, אה?

אתה פשוט שונא נשים כל כך שלא מסוגל לתמוך בנשים שנאנסו ומחפש כל דרך להכחיש את הפגיעה בהן ולגמד אותה. אני מרגישה גועל רק מלקרוא אותך. אתה מסוג הגברים שגם כשכבר יראו אונס מתבצע מול עיניהם- לא יתביישו להכחיש אותו. לא ייאמן שהעזת להציע עצמך כמנהל פורום פמיניזם. באמת היה לי טוב יותר כשהפסקתי להיכנס לכאן. סלמאת

aaa123

Member
הגישה הראשונית שלי היא כן להאמין למי שמתלוננת

לא הבעתי עמדה שאני לא מאמין למתלוננת כאן בניגוד למקרה של ורד לב ואם אני בבירור לא מאמין למתלוננת אין לי בעיה לכתוב את זה עכשיו כמו שכתבתי במקרה של ורד לב.

התעניינתי באפשרות שאנהל את הפורום בהודעה שלי כאן אבל בפועל לא פניתי להנהלת הפורומים בבקשה לנהל את הפורום.

אני לא שונא נשים וזה לא נכון שאני לא מסוגל לתמוך בנשים שנאנסו.

matteryou2

New member
אמת על אמת על אמת

גם אני חיפשתי בנרות את הטוקבקיסטים שיספרו לנו מי הנערים, מי שיגנה את ערוץ 22 על האמירה כי "בגלל שגבר עשה זאת הבושה כפולה" ובכללי מישהי עם מעמד כוח שתמחה כנגד הפער הלא הוגן.

הכיסוי התקשורתי האוהד הוא ע"י תקשורתנים- זכרים? ונשים שטופות

מוח? (הלא יש כאלה שהפנימו את ה"ערכים" של החברה הזיכרית).

matteryou2

New member
זה הריי ברור

כי הם רוצים לחסוך מהנערים המסכנים את הבושה. אני לא בא ומפחית מקורבנותם של הנערים, הם עברו חוויות נוראיות, ואני מאחל להם רק טוב והחלמה מהירה. אני בעיקר חש עצב שנשים עוברות על ידי התקשורת השפלות קטנוניות והאשמת קורבן, ואילו את הקורבנות הגברים מכבדים ושומרים לכבודם שתיקה. יכול להיות כי מדובר פה במקרה שבו ברור כי הנערים הם קורבן, והנאשם האנס לא אמר כי זה היה בהסכמה, ואז הגיונית השתיקה- כי אין וויכוח. אבל לפי הבנתי, ואני לא נכנס לנושא לעומק מחוסר עניין ורצון להיגעל, זה לא המצב. הוא מאשים אותם, ובתמורה, אין האשמת קורבן מצד התקשורת, כמו שהם רגילים לעשות, כי אלו נערים ולא נערות.

למעלה