גם בדילמה..

Shir Sparotty

New member
גם בדילמה..

לקחתי את הרעיון מזו שמתלבטת לגבי כימיה, להעלות את הדילמה שלי
אני במגמת מחשבים, סוציולוגיה-פסיכולוגיה וערבית - בבית ספר שלנו אפשר לקחת ערבית כראשי נוסף אבל לא מוגבר מספיק כמגמה, אבל השנה למשרד החינוך נמאס אז הוא ביטל את האפשרות הזו ואחרי שעשינו בגרות של יחידה אחת שנה שעברה יש לנו או אפשרות לפרוש - או להמשיך את זה כעוד מגמה שלמה. אני בחרתי להמשיך, זה 6 שעות (שעתיים יותר ממה שזה היה אמור להיות). סה"כ יש לי 53 שעות בשבוע.
בזמנו לקחתי ערבית סתם כי זה קליל ועוד יחידות ומה אכפת לי - זה אפילו יכול לתת לי סיכוי הרבה יותר גדול במודיעין. אבל מצד שני שמעתי לאחרונה שרוצים לכוון אנשים עם ידע בערבית למודיעין בערבית ופוסלים מלא דברים במנילה,ועם הזמן אני קולטת שערבית זה הנושא האחרון שבא לי להתעסק איתו בצבא, אני משתעממת כל השיעור ואומנם זה קל - אבל האם שווה לסחוב את השעות המעיקות האלה בשביל עוד שפה שלישית? בשביל עוד יחידות וממוצע בגרות גבוה? ובשביל הסיכון שזה יפסול לי תפקידים שבאמת בא לי עליהם בצבא? יש לי מספיק יחידות, ואם אני עושה ערבית יש לי 40
אבל... בשביל מה זה באמת שווה? -נגמרה החפירה
-

בכיתה ט'....

הייתי בקבוצה של "מצטיינים בערבית" -בולשיט גמור... שזה כאילו הייתה קבוצה של אנשים שהיה להם יותר פוטנציאל להמשיך למגמת ערבית אז עשו לנו שיעורים מעודדים כאלה בין השאר.. והביאו חיילים שיסבירו לנו על המודיעין וכו... והתלבטתי אם להמשיך לערבית (כי בתכלס זה מקצוע קל, ובתור תושבת מדינה שכל הגבולות עם מדינות ערביות זה נשמע שימושי) אבל אמרו לנו משהו על זה שאם נהיה במגמת ערבית צה"ל יידחוף אותנו למודיעין ערבית ואם נסרב הם יידפקו אותנו עם מקצוע גרוע.. וזה לא נשמע מאוד הגיוני, אבל יש בזה משהו... כדאי לבדוק את זה... (אולי עם בוגרי המגמה?) מקווה שעזרתי
*בדרך חופרת כלשהי
*

למעלה