גם אני רוצה סדר

Pluplu

New member
גם אני רוצה סדר

גם לי יש בעית בלאגן ואני מנסה להשתלט עליו. כל יום שישי אנחנו מנקים ומסדרים אבל כבר במוצ"ש הכל מבולגן שוב. יש לי 2 בעיות שממש מציקות שאני מקוה שתעזרו לי לפתור: 1. שולחן פינת אוכל- בפועל זה מרכז הבית- המשקפים, המפתחות, הדואר,השלטים של טלויזיה, די.וי.די וכו- הכל מגיע אליו. בפועל יותר מחצי ממנו מלא בדברים שלא קשורים לאוכל. איפה שמים את הדברים האלה??? 2. בחדר שינה- יש את הבגדים שמורידים והם חצי מלוכלכים - מצד אחד אני לא מחזירה לארון כי כבר לבשנו אותם, מצד שני בעלי יכול לבוש אותו ג'ינס פעמיים בחורף ואני אותו דבר עם הסריגים- אז זה גם לא לכביסה. הסטנד שראיתי בהום סנטר ממש לא עושה לי חשק? בינתיים הם שוכבים בערימות על כסא/כורסא/רצפה. יש פתרונות?

אז בואי נעשה סדר...

1. לגבי השולחן בפינת אוכל - כל מה שלא שייך לשם צריך להיות במקום שמתאים לו: שלטים על הטלויזיה מפתחות - אפשר לרכוש תיבת דואר עם קולבים קטנים למפתחות וגם תאים לחשבונות שטרם שולמו ולדואר שהגיע. משקפים או פיצ'פיקס קטנים - את יכולה להניח סלסלה קטנה על השייש ולרכז הכל בתוכה למרות שאני אישית לא בעד לאגור דברים שלא בשימוש ועדיף לסדר כל דבר במקום. 2. בגדים בחדר שינה - לרכוש מתלה לבגדים על עמוד או מתלה נחמד שתולים על הדלת, מה שמלוכלך הולך לכביסה ומה שנלבש ויכול להלבש שוב אפשר להניח על הקולב לאיוורור יום יומיים ושוב ללבוש או לאחר האיוורור אפשר לקפל לארון, אל תשכחי שעכשיו חורף ולכן לא מזיעים וזה ממש לא נורא לקפל לארון לאחר שזה אוורר על הקולב.

טליW

New member
על פינת אוכל וקולבים...

מכירה את הבעיה הזאת. בואי נחשוב רגע מה מקור הבעיה... אני מנחשת ששולחן פינת האוכל הוא המקום שהכי קרוב לדלת הכניסה, וכשנכנסים הביתה "שופכים" עליו הכל. כמו שנועית כתבה, למפתחות הפתרון האידיאלי הוא מתלה למפתחות בכניסה. מתרגלים לזה בצ'יק. האם יש לכם שידה או מדף או שולחן קטן שיכול להיות בכניסה? אם כן, אותו הופכים למרכז. אם לא יהיה "מרכז" חלופי במקום שולחן האוכל, שום פתרון לא יתפוס, כי מתוך נוחיות הדברים יחזרו לשולחן האוכל. לגבי בגדים בחדר השינה - רק מתלה/קולב. אין פתרון אחר. יכול להיות קולב על עמוד או מוצמד לקיר, אבל כל פתרון אחר (כמו כסא) הוא לא אסתטי.

יער עד

New member
אלו בדיוק הבעיות שלי....

ואצלי בגלל שהמקלחת מתוכננת רע גם אין מקום למגבות גוף שהתשתמשו בהם והם עוד לא לכביסה... עכשיו, השבוע אני לא בטוחה שאני אספיק אבל שבוע הבא אני אחפש מתקן נתלה כזה לדואר ולמפתחות אנחנו רק עברנו לפני כמה חודשים (או.קיי חצי שנה...) ועוד לא עשינו המון דברים קטנים. כשרק עברנו תלינו מתלה קטן בחדר השינה ועליו תליתי תמיד את התיק בשנייה שחזרתי עם הזמן הוא התמלהא בדברים אחרים והפסקתי - כניראה קטע של משמעת עצמית והקפדה, אני צריכה לחזור לזה. שלטים במתקן שלטים וחלק שבקושי משתמשים בהם במגירה. על הבעייה עם הבגדים באמת אין לי מה לתרום אצלי הם בערימה מרגיזה של בגדים שלו על השיש באמבטיה ושלי על המתלה (וכבר באמת אין מקום)

קשתית34

New member
דווקא לגבי מגבות אמבטיה

יש לי פתרון, שאצלי לפחות עובד לא רע
קניתי קולב פלסטיק באיזה 10 ש"ח אפילו לא היה צורך לקדוח אותו מאחורי הדלת, פשוט לדפוק 2 מסמרים וזהו. המגבות אצלי תלויות מאחורי הדלת (יש מקום ל-4)

יער עד

New member
חשבתי על זה אבל הבעייה היא שיש

לנו 2 חדרי אמבטיה בקטן שמחובר לחדר שינה שלנו העפנו את הדלת כי רק ככה יש לנו פתיחה נורמלית של המקלחון בשני הגדול יש מין קיר בולט ככה שהגב של הדלת מתנגש בפינה...(קשה להסביר בלי תמונה אפילו לי זה לא נשמע מובן
) שם אולי אני באמת ינסה לתלות משהו... תודה (ואם זה יעבוד אני אדווח)

YULI9

New member
יש מתלים שדמתלבשים על הדלת

אין צורך במסמרים, פשוט שמים על החלק העליון של הדלת ויש איפה לתלות מגבות וכל דבר אחר. אני חושבת שיש כאלו שמיוחדים לדלת של מקלחון, כדאי לבדוק בהום סנטר או באייס ואולי באיקאה. לגבי בגדים יש סלי רשת מתקפלים בכל מני צבעים עשויים רשת דקיקה ומסגרת צבעונית, ישלהם גם ידיות להעביר ממקום למקום, עולים בין 10 ל15 שקלים תלוי בגודל. שמתי סל כזה בכל חדר והילדים וגם אנחנו שמים שם את הבגדים המלוכלכים, ניתן לראות דרך הדופן ולבחור מה להוציא לכביסה בלי להפוך את הסל (כמובן שלא כדאי לצבור יותר מדי). באמבטיה יש לי סל כביסה קשיח כך שמי שמתפשט זורק ישר לשם, כך אין בגדים על השיש.

מתלים-אפשר לתלות עם דבק דו צדדי

דבק דוד צדדי עולה די זול בין 10 - 5 ש"ח לגליל ולגזור אותו ולהדביק ב-4 פינות של המתלה וזה נתפס מספיק חזק, ככה עשיתי במתלה שלנו במקלחת ואין בעיה לתלות עליו כמה בגדים שרוצים.

שכחתי להוסיף... בעניין התלייה בבית

לדעתי מומלץ כמה שיותר מתלים ברחבי הבית, מתלים צמודים לקיר לא עם רגל. אחד בכניסה לבית או בפרוזדור- נח לתליית מעילים ותיקים. במקלחת. בחדרי השינה. ככל שיש יותר מתלים אין בלגן אלא הדברים מפוזרים ברחבי הבית איפה שצריך. בכניסה - מעילים ותיקים במקלחת חלוקים ומגבות בחדר השינה בגדים שנלבשו ואפשר ללבוש שוב.

לגבי שולחן בלאגן-

אולי תמצאי פינה אחרת ועליה שימי קמה קופסאות/סלסלאות שלכל דבר יהי מקום משלו- קופסא למשקפים, קופסא למפתחות, וכדומה.. אצלי זה בפינה מוסתרת של השיש. שלטים-יש מתקן לשלטים ואצלינו הוא ליד הטלויזיה. בהתחלה זה יהיה שינוי גדול אבל עם הזמן תתרגלו לשים כל דבר במקום שלו. לגבי קולב- יש קולבים עומדים ממש יפים, לנו יש אחד כזה ועליו אני עורמת את הבגדים הממתינים ללבישה נוספת. יש קולבים שניתן לתלות על הדלת וזה פתרון מצויין לחדר ארונות או למקלחות.

לנו יש

מעין מתלה של איקאה שאפשר להצמיד לקיר או לארון. אנחנו חיברנו אותו לצד של הארון וזה ממש נוח, אפשר עם לתלות עליו קולבים לבגדים עדינים או מגוהצים. הייתי מצלמת אבל המצלמה שלנו מקולקלת.

למעלה