גם אני עם ברק!!

hilahila22

New member
גם אני

סוף סוף מנהיג ראויי , אני כבר מרגישה בטוחה יותר רק מהמחשבה שהוא יחליף את פרץ או אולמרט.

טשאפק

New member
מרגישה בטוחה?

הפעם היחידה שהרגשתי חרדה אמיתית לעצם קיומה של המדינה היתה באוקטובר 2000, תחת שלטונו של ברק.

Haemek

New member
ברק היה אסון. הוא לא יתקרב לשום

תפקיד. ואם הוא יבחר ע"י המפלגה, זה היה סוף (ראוי) למפלגה שכבר מזמן סיימה את חייה.

gershon17

New member
ועדיין יש די הרבה אנשים

ואני ביניהם, שירגישו הרבה יותר נוח עם ברק במשרד הבטחון ולא עם עמיר פרץ. תחושת בטחון היא עניין יחסי...

gershon17

New member
אלה לא רגשות תלושים

כשאהוד ברק אומר משהו, אתה לפחות יודע שהתנהל הליך קוגניטיבי כלשהו - זה הרבה יותר ממה שאפשר להגיד על דבריו של עמיר פרץ.

טשאפק

New member
טוב, את זה כבר עברנו

אם אתה רוצה לומר שפרץ חסר ידע בטחוני - עם זה אין להתווכח. בסך הכל סרן בחימוש. אבל הטענה שהוא לא מסוגל להליכים קוגנטיבים מבוססת על "ארץ נהדרת" ולא על המציאות. אדם שקיבל הסתדרות במצב של מוות קליני וגירעון שוטף של מאות מיליונים, אחרי שרמון התייאש וברח,לא היה מצליח להשאיר אותה כגוף חי ומשפיע לולא היו לו יכולות אישיות מסוימות. כבר הבאתי מזמן את התיאור של סבר פלוצקר על המו"מ בנושא הנמלים, אם אתה זוכר, שכולו שבחים ליכולות של פרץ בניהול מו"מ ובתפיסת מערכות מורכבות. כל זה לא אומר שלא התאכזבתי מפרץ, ושבכוונתי להצביע בעדו בפריימריס. אני כידוע בעד איילון. ברק מדבר בדרך כלל לא רע, ואין ספק שיש לו מוח מפותח להפליא, אבל עם זאת לא מעט ממהלכיו מעוררים תהיה מסוימת. ובכל אופן,העובדה היא שאני אישית לא חשתי בטחון רב בתקופת כהונתו אלא ההיפך הגמור. בסוכות 2000, כשכבישים בכל הארץ נחסמו, השטחים בערו ובלבנון חטפו חיילים, הרגשתי חרדה לעצם קיום המדינה - ויכולותיו הקוגנטיביות של העומד בראשה לא ממש הרגיעו.

gershon17

New member
לא, לא חסר ידע בטחוני

כלומר גם, אבל הוא גם טיפש למדי. הוא יודע לצעוק בפאתוס, ובזה הוא יותר טוב מפואד (שגם הוא כידוע לא חכם גדול). נראה לי שלפני הכל, כדאי שבראשות המדינה ובסביבתה יהיו אנשים עם ראש טוב על הכתפיים. זה לא מספיק, אבל זה מאד מועיל.

טשאפק

New member
הוא ממש לא טיפש

גם לא "למדי". כאמור, אדם טיפש לא היה מצליח להחזיק את ההסתדרות בחיים ולהביא אותה למצב מאוזן תקציבית. יצא לי גם לשמוע את פרץ מדבר בכנס לפני הבחירות, טיפש הוא לא. הדמות שלו בארץ נהדרת טפשה, זה נכון.

gershon17

New member
זה לא קשור לארץ נהדרת

כל פעם ששמעתי את פרץ נואם, זעתי בחוסר נוחות בולט. הוא לא מצליח לסיים משפטים אם הוא לא צועק אותם.

טשאפק

New member
שמעתי אותו בכנס של העבודה

לפני הבחירות, והוא דיבר מאד לעניין. בכל אופן זה עניין של רטוריקה, לא מעיד הרבה על יכולת שכלית.

gershon17

New member
זה לא ממש משנה

הוא הצליח להתעלם בצורה כל כך בוטה מכל מה שהבטיח, כולל מדברים (כמו קיצוץ תקציב הבטחון) שלא היה חייב להתעלם מהם (היה יכול להקים ועדה שתבחן התייעלות מערכת הבטחון - אפילו את המינימום הזה, הרי ועדות לא מחייבות אף אחד, הוא לא עשה), שאפילו ממתיקסוד1 לא יצביע לו שוב.

gershon17

New member
כמו למשל העניין עם האנגלית

העובדה שעמיר פרץ לא יודע אנגלית לא אומרת עליו שום דבר. העובדה שהוא לא ידע שהוא לא יודע אנגלית, והתעקש להביך את עצמו אומרת גם אומרת.

טשאפק

New member
לא הייתי אץ להסיק מזה

שהוא טיפש או טיפש למדי. הוא טעה בהערכת יכולותיו בעניין הזה, בעיקר מחמת אגו מפותח מדי.

gershon17

New member
אני לא בטוח בכלל

דוד לוי, שלו אגו מפותח כל כך שהגיע לשפתיים שלו ודרש ממנו לשכב בבית-שאן לנוח מדי פעם, לא ניסה לדבר אנגלית בכוח אפילו שהיה שר חוץ נצחי. לא גיבשתי דיעה על איכויותיו של דוד לוי מפאת חוסר עניין באותה התקופה.

בא-גד עוד לא נכשל כשר כך שהוא עדיף

על שניהם, מה גם שהשגיאות של יוסף בא-גד עוד לא הרגו אף אחד והציבור בוטח בו יותר מבשני מחוללי המחדלים האלה.

gershon17

New member
אני חושב שאפשר להגיד בודאות די רבה

שבמקרה של בא-גד, עדיף שעמיר פרץ ישאר במשרד הבטחון.

למעלה