גם אני חדשה

galitkash1

New member
גם אני חדשה

שלום לכולם. אנחנו פה היום בפעם הראשונה. שמי גלית ואני בת 31 ובחודש החמישי להריוני הראשון. אני ובעלי היינו בסקירת מערכות ראשונה ושם נאמר לנו לראשונה כי לעובר יש קלאב פוט. לא ממש הבנו במה מדובר ומאז עברנו את כל הבדיקות האפשריות כמו מי שפיר וסקירה נוספת לפני שבועיים שאישרה את הקלאב פוט. היום ביקרנו לראשונה אצל אורטופד ילדים שהראה לנו תמונות די קשות. אנחנו מאוד מבולבלים ומסתובבים בתחושה של פחד וחוסר אונים מהעתיד. היינו שמחים באם מישהו מכם ישתף אותנו קצת במה שעובר עליכם ובדרכי הטיפול. הבננו שיש טיפול לזה אבל גם הבנו שיש ילדים שנותרו עם הליכה מסורבלת ולא אסתטית. אנו רוצים לדעת יותר נשמח מאוד לקבל תמיכה וקצת חיזוקים אנחנו בהחלט זקוקים לזה כעת גלית

שלום לך

ראשית שלום וברוכה הבאה לפורום שלנו. גם לנו יש ילד עם ק"פ דו צדדי ושמו יאיר והוא בן 7 חודשים ואני יכול לומר שהוא ככל הילדים רק עם בעיה אורטופדית ברגלים אני בטוח כי תמצאי כאן אוזן קשבת וכל שאלה שלך תתקבל בברכה כולנו היונו היכן שאת היום וכולנו מבינים. ישנם כמה שיטות ועם תדפדפי אחורנית תמצאי כמעט את כולם שאי ברכה מרים וחגי מנדלסון

הגעת למקום הנכון ../images/Emo13.gif

קודם כל ברוכה הבאה
תוכלי לקרוא את הסיפורים שלנו במאמרי הפורום ולראות את התמונות המקסימות בגלריה. ובדיוק אתמול כתבתי מכתב לאמא לעתיד, בדיוק כמוך. יש לנו שניים בהריון-אילנה ושחר ותוכלי לשמוע מהם כמה הפורום עזר להם ועודד אותם. ואנחנו כאן, לכל שאלה ולכל תמיכה. ורק חכי למפגש הבא ותוכלי לראות איך תותוש שלי (בן שנה וחצי) ורץ מהר ומטפס על כל דבר, וזה בטוח ירגיע אותך
ואם את זקוקה לתמיכה טלפונית כתבי מסר ואשמח לדבר איתך.

ואומרים שתמונה אחת שווה אלף מילים

אז הנה הרגליים המתוקות של תותוש. את מבחינה איזו רגל עם ק"פ? את מאמינה שכשהוא נולד כף הרגל הימנית היתה מכופפת ב-90 מעלות פנימה? את מתארת לעצמך שהרופא המומחה מתבלבל ממבט ראשון כל כך הן זהות? ותותוש התחיל לזחול מוקדם, והיום הוא הולך מאוד יציב לגילו ומטפס על מדרגות יותר טוב מהרבה בני גילו.

Adoushi

New member
שלום גלית

אני איהאב. אבא ללידיא, בת ששה חודשים וחצי. לפני שאת ממשיכה לקרוא, תסתכלי על התמונה המצורפת. לידיא נולדה עם ק"פ דו-צדדי, צד ימין קשה וצד שמאל בינוני-קשה. היא מטופלת לפי שיטת פונזטי בב"ח העמק ע"י ד"ר נועם בור. אתחיל בזה שגם אנחנו עברנו באותה חוויה קשה בהריון שלנו כשגילינו בסקירת מערכות שללידיא יהיה ק"פ. לא ידענו מה זה בכלל ק"פ. הבנו שיש בעיה עם התינוקת שלנו ועולמנו חרב עלינו. התחלתי לחפש ולקרוא וככל שידעתי יותר נרגעתי יותר. קראתי סיפורים של הורים שילדיהם נולדו עם ק"פ. קראתי גם סיפורים של אנשים שהם בעצמם נולדו עם ק"פ ועד סוף ההריון הפכתי למומחה בעניין ק"פ. ידעתי איך ומה יקרה אחרי הלידה שלב אחרי שלב. אז ככה, קלאב פוט, היא בעיה אורתפטדית. הסיבה עדיין לא ברורה, ישנם מחקרים בנושא שמנסים לדעת מה גורם לק"פ. ק"פ הוא בר תיקון. התיקון נעשה בחודשים הראשונים של חיי התינוק. ילד עם ק"פ, ילך, ירוץ, יתפקד כמו כל אחד אחר. הנה כמה קישורים שיעזרו לכם להיכנס לתמונה: 1) אתר שכתבה עידית, חברה בפורום שלנו (אמא של כדור) על מה שהם עברו ועוברים. אתר זה מכיל חומר רב. מומלץ ביותר: http://truly_clubfoot.tripod.com 2) סרט של 20 דקות - תיעוד למטופל בשיטת פונזטי: http://www.vh.org/pediatric/patient/orthopaedics/clubfeet/testimonialvideos/clubfoot_entire.html 3) כדי להכיר אותנו יותר, חברי הפורום, הקלק על הקישור הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=949&art_id=47 נשמח גם להוסיף אותכם לרשימה. אני מאוד שמח שהגעתם לפה. (איך הגעתם?) זהו ביתכם החם, תמצאו כאן משפחה גדולה תומכת, מייעצת, מעודדת. הורים שחוו ועדיין חווים את מה שאתם עתידים לחוות. אשמח לענות על כל שאלה שמטרידה אותכם. שלכם, איהאב

ומוסיפה לקישורים של איהאב-

כדאי לך גם להסתכל כאן בתמונות שלנו ושל הילדים שלנו. בגלריות. זה הכי כיף בעולם. אני עושה את זה בעצמי כל פעם ימים כי אני כל כך נהנית.

ברוכים הבאים ../images/Emo13.gif

הגעת למקום הנכון. יש לנו עוד שני הריוניות/ים בפורום. שחר ותמר, ואילנה. יש לכם סיבה להתעודד. ק"פ זו בעיה אורטופדית ברת תיקון. ההסתייגות העיקרית שלי מ"ברת תיקון" היא טיפול ע"י אורטופד מוסמך ובעל ניסיון, כמה שיותר, שעובד לפי הפורטוקול של שיטת פונזטי באופן המדוייק ביותר. ולדעתי האישית כדי להרגע הכי כדאי לך לכם לקרא על ק"פ. רק כך תוכלו לענות לעצמכם על כל השאלות. יש כאן במאמרים שני מסמכים שכתב ד"ר פונזטי, ממציא שיטה לטיפול בק"פ. הם מתורגמים לעיברית. תמצאי אותם במאמרים- שיטת פונזטי. באתר שהכנו לאושרי המתוק יש הרבה מאוד מידע. אני ממליצה לך לקרא שם מה שרלוונטי כעט. ובעיקר ללכת לנספחים. תמצאי שם את המכתב הראשון שקיבלנו מד"ר פונזטי עוד בהריון. כל ההורים כאן עברו מה שאתם מרגישים עכשיו, באמת תוכלי לקרא על זה הכי הכי טוב ב"מכתב לאמא לעתיד" שאש"ת (אמא של תותוש) כתבה. לגבי התמונות שהראו לכם. אני לא כל כך מבינה את זה. גשי לתמונות של אושרי באתר שלנו. תוכלי לראות שם תמונה שלו בן כמה שניות. זו התמונה היחידה שיש לנו שרואים בה את הק"פ. ק"פ "קלסי" מתוקן ומיושר אחרי חמישה גבסים- חמישה שבועות. והאמת שאושרי נולד מהר מאוד נגעתי ברגליים ונרגעתי. בטיפול בשיטת פונזטי עושים מניפולציה לרגל- בשלב הראשון והיא מתיישרת. בטיפולים בעבר גם כשהיו מגבסים לא תמיד הגיעו ליישור. מכאן נבעו עוד בעיות ותיקונים שלרב כללו ניתוחים. זה על קצה המזלג. אשמח כמון לדבר בטלפון אם תרצי. אנא שלחי לי מסר ואשלח לך את הטלפון. ברוכים הבאים, אתם במוקם הנכון. תקראו ותלמדו על הבעיה, תמצאו רופא נכון ותנו לילדכם את הטייפול המסור ביותר. חלק מהטיפול הוא בידיכם, בעצם החלק שלכם הוא הארוך ביותר. תוכלי לכתוב היכן אתם גרים ונמליץ לך על אורטופדים. אז הינה קישור לאתר. כתובתו מופיעה גם למטה. שלכם
עידית

גווניבר

New member
ברוכים הבאים!!!../images/Emo24.gif

אני נולדתי לפני 22 שנים עם קלאב-פוט דו צדדי. לא רואים שום דבר בהליכה שלי שמעיד על כך שנולדתי עם ק"פ. תוכלו להסתכל גם ברשימת המאמרים של בוגרי ק"פ, ושל הוריהם. הפחד והחשש מובנים, אך אני מקווה שאחרי שתכירו את התופעה יותר טוב החששות יפוגו. יהיו לכם רגעים לא פשוטים, אבל כך קורה לכל ההורים (כשלילד יש דלקת אוזניים למשל..) אני מקווה מאוד שתשארו איתנו בפורום, וזאת תהיה 'תחילתה של ידידות מופלאה'. אתם בהחלט מוזמנים לכתוב כל חשש ודאגה, ואנו נשתדל לעזור ככל שנוכל.

היי גלית

ברוכה הבאה קודם כל הגעת למקום הנכון והזמן הנכון, הפורום ממשיך לקבל אליו הורים בהווה ובעתיד שגילו את הקלאב פוט. אני אורית אמא לתמיר בן שנה וארבעה חודשים אודותיי תוכלי למצוא בסיפורים שלנו. קודם כל , קלאב פוט זה לא סוף העולם ויעידו רבים בפורום שאני צודקת, הילד הוא אותו ילד (או ילדה) רק עם מגבלה מסוימת ולכן, חשוב שתקראי ותלמדי קצת על הק"פ בכדי להוריד את סף הדאגה, ולאחר מכן, את מוזמנת להצטרף כאחת מהמניין ולמסור את התל"מ שלך ועוד פרטים נוספים על עצמך. בכל שאלה או בעיה, כ ו ל נ ו פ ה תרגישו טוב אורית

1הירוקה

New member
מי הרופא שלך ?

אל תראו תמונות לדעתי הם הרבה יותר מפחידות מהמציאות לנו יש ילד בן 4 חודשים וגם אני בגילך , כל ההתעסקות הזו עם הק"פ בהריון מאוד הפחידה אותי בפועל זה לא ממש ככה , הפורום הזה גם לפעמים מאוד מלחיץ ומפחיד כן כן גם אותי לפעמים אז לשיקולך כמה לקרוא וכמה לא .... למרות שזה ממכר ... אבל לדעתי אל תתעסקי בזה יותר מידי החרדות הללו לא טובות לאשה הרה... הק"פ לא כל כך נורא אנחנו בקושי ראינו את זה בלידה ... שיהיה בהצלחה

שלום

גם אני בהריון, וגם אני בפעם הראשונה עוברת את החוויה המדהימה הזאת. אני בת 25 ואני שמעתי שלילד יש קלאב פוד בסקירה מאוחרת בשבוע 22. גם אני כמוך התחלתי לחפש חומר והייתי מבוהלת מאוד, אבל בעזרת התמיכה של חברי הפורום אני מצפה לילד שלי בשלווה וברוגע ובידיעה שהכל יהיה בסדר. אז שיהיה לך בהצלחה, ואל תדאגי, יהיה בסדר.

galitkash1

New member
קלאב פוט

היי התגובות כאן בהחלט הרגיעו אותי. קהילת הפורום הם אנשים מקסימים. קיבלתי המון תגובות ולא הצלחתי לחזור משום שחטפנו את הוירוס החדש למחשב ונאלצנו לפרמט את המחשב. יש לנו כמה התלבטויות. האחת היא האם יש צורך ללדת בבי"ח מסויים שבו יש אורטופדיית ילדים טובה ואם כן אז על מה מומלץ? ושאלה נוספת היא: אנחנו מאיזור הצפון ע"י חדרה , היכן יש מרפאות/ רופאים המטפלים באיזורינו בקלאב פוט. המליצו לי על ד"ר פורת בירושלים. האם הוא היחיד בעל הוותק והניסיון בנושא. אשמח באם תחזרו אלי גלית

שלום גלית

איפה אתה גרה בדיוק? גם אני מאזור חדרה, וליתר דיוק מאור עקיבא. אז ככה, גם אני התעניינתי בדיוק באותם שאלות כמוך, ובגלל זה אני יכולה לענות לך. יש את ד"ר בור בעמק בעפולה, שנראה לי שהוא הכי קרוב לאזור שלנו. ובקשר ללידה אז אמרו לי שלא חובה ללדת במקום שיש בהם אורטופדים, אבל אני מתכוונת ללדת בלניאדו (נראה לי עדיף על פני הלל יפה) וכאשר הייתי בסיור שאלתי האם יש אורטופד, ואמרו שאם צריך אז קוראים לו. בכל אופן, ישלי פגישה עם ד"ר בור (יעוץ על פי אולטרסאונד) ביום ראשון הקרוב ואני בהחלט אשאל את אותה שאלה שוב פעם, ואז אני אעדכן אותך עוד פעם.

tgdr

New member
../images/Emo151.gifלא נורא!!!

והעיקר לא לפחד כלל. לשימחתי אנחנו לא ידענו שילדנו בכורינו יוולד עם ק"פ דו צדדי,זה היה לפני 28 שנה.לא ידענו כלום לא היה מהיכן לשאוב מידע בקיצור היינו בחשכה מוחלטת. יום למחרת הלידה הילד היה בגבס כעבור 3 חודשים בקופ"ח המליצו על ניתוח גיד, ואז עברנו לטיפול בהדסה י-ם ועם המשך של הגבס ולאחר מכן נעליים עם סד ונעליים הפוכות ובגיל שנה ומשהוא גמרנו את הטיפול והילד גדל בריא כמו שור ואף אחד לא זכר כלום מהחוויה הזו עד שיום אחד לפני כחודשיים הגעתי בטעות לפורום הזה והכל חזר אלי. המסקנה שלי היא שהשד לא נורא כ"כ, אמנם קשה ומתיש אבל עם דבקות במטרה ובלי רחמים על הילד ומתוך הבנה שמדובר בבעייה פתירה במאת האחוזים ניתן להצליח ושוב העיקר ההתמדה ובאמת ללכת לפי מה שקראתי פה והבנתי שטופלנו בשיטת פונזי (בלי לדעת שזה כך) אני ממליף על דו"ר קופולביץ שהוא זה שטיפל בבננו לפני 28 שנים והיום הוא עובד בקפלן. לדעתי ואני מאד קיצוני ויכל להיות שיהיו פה אנשים שלא יסכימו איתי אסור ללכת לניתוח גיד עד לאחר גיל ההתבגרות, אלא רק עם כלו כל הקיצים. תעבדו קשה ונכון ותצליחו. שיהיה בהצלחה רפי

רחליקה1

New member
גלית יקרה

היי, אנחנו רחלי ואלון ההורים של מתן בת 4 חודשים. תוכלי לקרוא אותנו במאמרים ובכלל בפורום. ממליצה בחום על האתר של כדורי ("דרך אמא של כדור") ואנחנו כאן לכל שאלה, מענה וקיטור... נשיבוקים.

למעלה