גם אני חדשה כאן...

אור0424

New member
גם אני חדשה כאן...

בוקר טוב, קראתי את ההודעה של אורה וגם אני כמוהה קוראת שקטה כבר תקופה.
אימי נפטרה באוגסט 2003 ממחלה עליה ידענו כ 6 שבועות עד שהלכה מאיתנו.
את בעלי למרבה הצער הכרתי יומיים לאחר שקמנו משבעה. ואני אומרת לצערי כי לעולם הוא לא יכיר את כולי מאחר ולא הכיר את אימי. היום אני אמא לשניים+שניים בדרך ואני משתפת בפרטים האלה כי בקריאת ההודעות של כולן כאן בפורום אני מרגישה שחיי בעשר שנים האחרונות נפרסים לפני שוב.
איבדתי אותה כשהייתי בת 24. התחתנתי, ילדתי והפכתי לאמא בלעדיה. לשמחתי עוד בחייה הספקתי לומר לה שאם אהיה 70% האמא שהיתה לי - אהיה מרוצה ומסופקת.
ואכן, היום, כמעט בכל משפט מכוון או אקט חינוכי אני שומעת אותה מדברת מגרוני.
אני כותבת את ההודעה מתוך מקום מאוד שלם ורגוע. היום ובתקופה האחרונה אין בי עצב, אלה השלמה והבנה.
שאלה כאן אחת הבנות איך ממשיכים הלאה והאם באמת מתרגלים. אז כן. מתרגלים. אבל כמו בכל דבר צריך לבחור להתרגל. ולבחור להתרגל אין משמעותו שמוותרים על השכול, העצב או על אמא.
אני יכולה לספר שבתקופה האחרונה, הפעמים היחידות שחנקו הדמעות את גרוני הן כשבכורי בן החמש העלה שאלות לגבי התמונה הקטנה שיש לי בחדר. מי זו? ואיזו אמא היא? וכששתפתי אותו בכמה נפלאה היא הוא ישר השוויץ שגם אמא שלו היא הכי בעולם.שיטפון של דמעות.....
אין לי יותר מידי מה להוסיף כאן. ברור לי שיש לי המון מה לומר אחרי עשר שנים ללא אמא, אך היה לי חשוב לפתוח את הבוקר לכתוב לכן ולומר לעצמי - שהכל בסדר. ובסך הכל עם כל הקלישאה שבדבר - החיים באמת באמת ממשיכים.

יום מקסים.

אשבל1

New member
הרבה אור יש הבוקר, גם אור וגם אורה

שלום אור , המון תודה ששיתפת אותנו, נותן הרבה כוח לקרוא על הבחירה שלך, של שליטה בתוך הכאב הגדול, כפי שכתבת "מקום מאוד שלם ורגוע. היום ובתקופה האחרונה אין בי עצב, אלה השלמה והבנה" , נשמח לשמוע עוד על הדרך שלך אם תרצי לשתף.

יש לנו כמה הריוניות כאן בפורום, מאחלת גם לך המשך הריון קל, וממליצה לספר על אמא לילדים כמה שיותר, בדרך כלל הם מאוד אוהבים לשמוע עליה ועל חוויות משותפות שלנו איתה בילדותינו שלנו.

גם אני עם 2+2 בדרך (ממש אוטוטו...) גם אני התחתנתי והקמתי משפחה אחרי לכתה של אמא. כל כך מבינה את המקום שאת מתארת. הבן שלי בן 4.5, כל פעם שאנחנו מזכירים את אמא ואני אומרת כמה חבל שלא הכיר אותה אומר לי "אבל אני מכיר אותה".... לי יש תחושה שבאמת, באיזושהי דרך הוא באמת מכיר אותה!! הזוי לגמרי? בעיני לא. אני מאמינה בזה בכל כולי ובלידה שלו (שלא הייתה פשוטה) הרגשתי שאמא פשוט לא רוצה לשחרר אותו. רוצה להיות איתו כמה שרק אפשר................ שיהיה כמה שאפשר טוב והריון משעמם!!

אור0424

New member
בוקר טוב ותסלחו לי שארוך מידי....

אני מחייכת לעצמי כי לקח לי עשר שנים להשתתף בפורום כזה. משום מה מפתיעה אותי הידיעה שנעים לחלוק עם מי שעוברת את אותם הדברים בדיוק. עד עכשיו שימשתי מעין מודל למכריי שאיבדו הורה,אחרי האובדן הפרטי שלי,הרי אני "המנוסה" ממשיכה בחיים, לא?...
אני חייבת לומר לך שבאמת הייתי "אמיצה" בכל התהליך. אבל משהו באמהות טיפה סדק את העמידות שלי בנושא.
כשהייתי בהריון הראשון גיליתי שאין לי את מי לשאול את השאלות הבסיסיות ביותר שמתאפשר להריונית עם אמא לצידה לשאול.
איך היה לה בהריון? באיזה שבוע ומשקל נולדנו אחיי ואני? והאם בדיוק כמוני סבלה מדיכאון לאחר לידה שנמשך כמעט שנה?
אשלים את התמונה כדי שיהיה בהיר קצת יותר, אין לי קשר עם אבא שלי קרוב ל 17 שנים והמשפחתולוגיה שלנו התפוררה לאחר לכתה של אימי "סבתי פשוט איבדה את זה" (ובצדק אני מחזיקה בדעה שלאבד ילד ולא משנה באיזה גיל זה יותר קשה מלאבד אמא)
וכך מצאתי עצמי מלאת שאלות כרימון - ואין מענה.
לאחר לידת בני הראשון (שהיום המהמם בן חמש) הייתי שרוייה בדיכאון עמוק וקשה, סירבתי לקבל טיפול וכל הצעה לשכזה התקבלה בנביחות מצידי.
בדיעבד ברור לי ש 90% מהשחור שחור הזה שעבר עלי מקורו "באין אמא" כל כך קשה היה לי לקבל את העובדה שהיא לא לידי, שאני אמא ושהיא כבר לעולם לא תהיה, הרגשתי "שאין לי את הזכות" מצאתי עצמי מטלפנת לטלפון הנייד שלה לבכות לה, להישבר, להיסדק מתוך אמונה ברורה שהיא תענה ותאסוף אותי כמו שרק היא יודעת.
ביום שירד לי האסימון התחלתי לאסוף את עצמי. נראה לי שעשיתי עבודה לא רעה כי בלידת ביתי השנייה בת השנתיים כבר הייתי חזקה ומחוסנת מפני הנפילה הזו שוב. גם למדתי לדבר ולהוריד מעצמי את העול, אפילו הכנתי מראש מספרי טלפון לתמיכה אותם נתתי לבעלי למשמורת למקרה ואתמוטט שוב. לשמחתי לא היה צורך.
היום כשאני בשבוע 18 עם שניים בדרך אפילו כבר יש לי את האומץ להנציח את אימי דרכם ובחרתי להם כבר שמות שמתחילים באות הראשונה של שמה. ועדיין משהו בתמימות של ילד ששואל על מוות סודק בי משהו.
ברור לי שזה טבעי ושצריך לדבר, לפתוח את הנושא, לא להחביא או לסתתר אבל לשמוע את הקול הקטן של בן החמש שואל על אמא, למה היא כבר לא כאן? משהו בתמימות המדברת גורם לי לבכות.

mykal

New member
זה ארוך?

מענין היה לקרא על מסע חייך,
על הצובנות שרכשת, ואיך התגברת.
באמת יש מה ללמוד ממך,
את בהחלט אמיצה, אבל גם נבונה.
כל הכבוד לך שיהיה לך טוב.

למעלה