גם אני חדשה בפורום

וניטה

New member
גם אני חדשה בפורום

שלום אה טודוס לוס אמיגוס אי אמיגס יו סו חדשה אן אל פורום. אני מאוד מתעניינת בשורשים הלדינויים. אני ממוצא יווני - שני הורי ז"ל נולדו ביוון, אני נולדתי בישראל. בבית גדלנו על המסורת הספרדית, דיברנו ספניולית וצרפתית. השפה היוונית הייתה השפה הסודית של הורי. אני חושבת שהפורום הזה הוא ממש מתנה לנו ולכולנו. היכולת לבטא ולהתבטא בשפתנו, היכולת להתעניין, לשאול ולהכירר עוד אנשים מהפולקלור הספרדי - זה פשוט נפלא. אני בטוחה שהפורום תורם ויתרום להרגשה הטובה של שייכות. להתראות - אסטה לה ויסטה.

Sarika

New member
וניטה ביאנב'ינידה ../images/Emo140.gif

גם אני ממוצא יווני, שמחה שהגעת אלינו ואם את מתעניינת בשורשייך, במורשת ובתרבות הלאדינו, הגעת למקום הנכון, שבי עמנו ותהני.

וניטה

New member
תודה רבה שריקה ותודה גם לפרידי

שלום Sarika ותודה על "קבלת הפנים" - אני כבר מרגישה בבית! שאלה: מאיזו עיר ביוון את? אימי ז"ל הייתה מקומוטיני ואבי ז"ל היה מקאוולה. אני מאוד אוהבת מוסיקה יוונית. להתראות

Sarika

New member
שמחה שאת מרגישה בבית

הורי נולדו בסלוניקי. קבלי קישור לאתר של "רדיו יאסו" שבו תוכלי להאזין למוסיקה יוונית, לשוחח בצ'ט, לכתוב בפורום עם אנשים שגם הם כמוך האוהבים מוסיקה יוונית. מקווה שתהני. בפורום שלנו תוכלי גם להתעדכן בכל הנעשה בתחום הלאדינו.

rifka1

New member
ביאנב'ינידה וניטה -

הגעת לבית הנכון - בית חם ואוהב עם כל הזכרונות גם אמי מיוון, מקאוואלה אני עדיין מחפשת צאצאים של דודי שאבדו בשואה

וניטה

New member
שלום רבקה יקרה

אני מבינה את ההרגשה שלך בנושא השואה. גם אצלי הנושא מאוד רגיש, שכן כל המשפחה של אימי מקומוטיני נרצחו בשואה וגם חלק ממשפחתו של אבי. יכול מאוד להיות שבאביב הבא אסע עם אחיותי לטיול שורשים בכל אזור תראקיה (בצפון יוון). בכל אופן הפורום הזה ממש מחמם את הלב.

rifka1

New member
כשתכיני שעורי בית בנושא שורשים

אשמח לעזור לך בקשר לקאוואלה. לאחר השואה נשארו קומץ אנשים מקאוואלה. אנו נפגשים לפעמים ובפרט בערב וביום השואה.

וניטה

New member
Rifka יקרה

תודה לך. אני אשמח להיעזר בך בעת הצורך. את יודעת - באפריל האחרון הייתי במצעד החיים בפולין, עם משלחת של מורים. היה מסע מאוד מאוד קשה וטעון, אבל תמיד חלמתי להגיע לטרבלינקה ואושוויץ על מנת לערוך מעין טקס השכבה ולהדליק נרות לזכר כל המשפחה שניפסתה שם. ערכנו טקסים בכל מחנה ואתר. היה מרגש, היה כואב. נורא. להתראות בהמשך

matanaj

New member
צימינו קאוולה

שלום למשתתפי הפורום שמי קובי רמות קבילי אני הייתי שלושה ימים בשנת 2001 אצל סבי צימינו ואני ואישתי הבאנו את ספר קהילת קאוולה ליד ושם .מי שמעוניין אשמח להוסיף פרטים קובי

וניטה

New member
חן חן ותודה לך שריקה

תודה על העדכון לגבי "רדיו יאסו" - נכנסתי לאתר - ממש להתמוגג מהמוסיקה. מונצ'ס גרסייאס

שושה80

New member
שלום וניטה

אני שמחה שגם את מרגישה כמוני צורך לחזור לשורשים וישנו הפורום הנפלא שמאפשר לנו לחזור. אני אמצתי את הרעיון לכתוב בספניולית וכך אני נזכרת במילים. לכולנו יום טוב.

וניטה

New member
ברכת שלום לשושה

כן זה באמת נפלא. זה מזכיר את הניחוחות והטעמים של בית אבא ואמא. אנחנו יכולים להיות גאים במסורת הלדינו שלנו. ברכות

tsiporganeden

New member
וניטה ביין וינידה, אקי אס אל לוגאר מאס

קרנסיוזו אי אמימוזו קה אי אן טודה לה פרטוקאל, קה נו מיס מאנקש.

xeno2

New member
יש מישהו שהגיע מדראמא בצפון מערב יוון?

סבי שנירצח ע"י המלוכנים ביוון בשנות העשרים בגלל היותו קומוניסט כנראה שמשפחתו נספתה בשואה בגלל היותם אמידים ולא הגיעו לארץ. כולם נולדו וחיו בדראמה. האם יש כאן מישהו שקשור לאיזור?

rifka1

New member
מנסה לעזור

לשבתאי צ'ימינו שהיה ראש קהילת קאוואלה היתה בת נשואה אשר חיה בדרמה (עסקו בטבק) לפני כשנתיים היא נפטרה. ילדיה באו לכאן לישראל כדי ללמוד בטכניון בחיפה. אביהם כרגע מטפל ושומר על בבית הקברות היהודי של קאוואלה. בערב יום השואה כשאנשים רבים מקהילות יוון נפגשים בבית הכנסת בת"א, יתכן שתוכל גם אתה לפגוש אנשים מדרמה. אני למשל כך פגשתי אנשים מקאוואלה. ליתר פרטים אשמח לעזור.

וניטה

New member
רבקה יקרה ../images/Emo23.gif אני מבקשת ממך מידע

שלום לך רבקה יקרה את מציינת את השם שבתאי צ'ימינו - ראש קהילת קאוולה. האם האיש הזה חי שם בקאוולה? אני שואלת את השאלה כי אני חייבת ליצור עימו קשר, בקשר לשמות בני השפחה שלי שהוא הנציח ביד-ושם. אשמח לקבל מידע בנידון. תודה ושבת שלום

rifka1

New member
וניטה יקרה, אני מאד מצטערת

אך שבתאי צ'ימינו נפטר מעט זמן לאחר שמסר את הספר החשוב עם השמות ליד ושם. בספר ישנם שמות וגם תמונות והוא מוצג בביתן קאוואלה. כדי לעיין בספר צריך להתקשר לספרית יד ושם ולקבוע תאריך מדויק. זה לא פשוט כי הספר במצב לא טוב והם לא מאשרים לכל אחד. אם תצליחי אשמח להצטרף אליך. שבוע טוב.

וניטה

New member
רבקה יקרה - זה נורא עצוב

שלום רבקה יקרה זה נורא עצוב לי לדעת שהאיש היקר הזה איננו עוד. לא שאני מכירה אותו, גם מעולם לא שמעתי את שמו אך בגלישה האחרונה שעשיתי ביד ושם, שמתי לב שהוא שם את כל שמות בני המשפחה שלי,חוץ משם אחד שלא רשם. לכן רציתי לשאול אותו איך ייתכן הדבר? טוב, עוד משהו עצוב שנגמר אבל לא נסגר עבורי. בכל אופן המון תודה על היידוע. שיהיה לכולנו שבוע טוב ושקט - אמן

למעלה