גם אני בשואלים...

dana dvir

New member
גם אני בשואלים...

מישהו היה בהריון באנגליה (לונדון) ויודע אם/איך/איפה מבצעים סקירה מאוחרת?

NHS או פרטי ? אשמח גם לפרטים על מעקב הריון

תודה רבה!!!!!!

meandthecat

New member
בוגרת שני הריונות באנגליה (אבל לא בלונדון)

הריון ראשון לפני חמש שנים והריון שני לפני שנתיים. עושים אולטרסאונד בשבוע 12 ובשבוע 20. הבנתי שלאחרונה הוסיפו בדיקת oscar לתסמונת דאון בשבוע 12 על חשבון ה nhs, מה שעד עכשיו נעשה בצורה פרטית.
בתחילת ההריון (שבוע 8 או 9) הולכים ל midwife ששואלת אותך בערך 700 שאלות (טוב, אולי הגזמתי קצת אבל זו הפגישה הכי ארוכה איתה למיטב זכרוני) ואז שולחים לך מכתב מתי קבעו לך סקירות ובאיזה בית חולים. בהצלחה והריון עגול ומשעמם.

dana dvir

New member
תודה

US הכוונה ל US סטנדרטי שמעריך מדדים כלליים וכמות נוזל שפיר או לסקירות יסודיות (אורך יחס אברים וכו׳)? כלומר זה מקביל לסקירות מוקדמת ומאוחרת בישראל? (נראה שזה מקביל לפי השבועות בערך)
את זוכרת אם זה היה זריז ממש (שתי דקות) או קצת יסודי יותר ואם קיבלת תדפיס שכולל נתונים לגבי הקף ראש וכו׳

מה לגבי בדיקות דם (ספירה גלוקוז תפקודי תאירוראיד נוגדנים וכו׳)

תודה

(סליחה על כל השאלות)

meandthecat

New member
אני לא יודעת איך הסקירות בישראל

אבל הסקירות היו די ארוכות (בעיקר זו בשבוע 20) ואני די בטוחה שהם הדפיסו משהו והדביקו בתוך חוברת כתומה קדושה שאת אמורה לשאת עלייך בכל ההריון ולהופיע איתה לכל מקום (חברה שלי הגיעה עם צירים לבית החולים ובעלה נשלח הביתה כי החוברת נשכחה...)

אין US סטנדרטי שמעריך משקל או כמות מי שפיר או רק לבדוק מה שלום העובר כל שבועיים או חודש. ה midwife בודקת פעימות לב עובר אבל בלי US. אם את רוצה לראות את העובר מעבר לפעמיים בשבוע 12 ושבוע 20 צריך להתכונן להיפרד ממאה או מאתיים פאונד וללכת פרטי.

אני זוכרת שבדיקת דם עושים בפגישה הראשונה עם ה midwife. אני מצטערת אבל אני לא זוכרת אם עשו עוד אחת באמצע (מלבד הבדיקה של הגלוקוז)

גלוקוז עושים לפי רמת סיכון ולא לכולן. אני ״זכיתי״ להיות בקבוצת סיכון (כנראה מוצא מהמזה״ת).
לא זכור לי שום דבר לגבי תיפקודי תאירוראיד או נוגדנים. אני בטוחה שבאנגליה עושים הרבה פחות מבארץ ולוקחים את ההריון הרבה יותר בקלות. כן שולחים לך בדואר פעמיים-שלוש תחינות שתבואי להתחסן בשביל שפעת ושעלת (לפי עונות ו/או שבוע הריון).
באיזה שבוע את? התקשרת כבר אל מרפאת ה nhs בה את רשומה?

dana dvir

New member
תודה רבה

אני רק בדרך עוד לא התמקמתי

גרתי באנגליה בעבר אני לא יודעת אם אני עדיין רשומה ל-NHS
או שהם החליטו שעזבתי ואני צריכה להרשם מחדש

באמת נראה שעושים פחות בדיקות מאשר בארץ
בכל אופן כשנגיע אני אהיה כבר אחרי סקירה מוקדמת בארץ וצ׳יפ גנטי (זו בדיקה שעושים בארץ)
בעיקר מעניינת אותי סקירה מאוחרת שנראה לי לפי התאור שלך שעושים אפילו יותר יסודי מאשר בארץ

תודה רבה בינתיים (ותודה על הטיפ לגבי החוברת
)
אולי אני אחזור להציק קצת ברשותך לילה טוב

למעלה