גם אני בפריז

גם אני בפריז

אני 3 שבועות בפריז ואני דיי בודדה, תמליצו לי על פאבים נחמדים לצעירים (רצוי באיזור ה-17), ת-ו-ד-ה!!!

m a16

New member
היי עמית,

אני עוברת לגור בפריז בסוף החודש. מה את עושה שם? עובדת? לומדת? כשהייתי בפריז, ביקרתי בקווינס [נראה לי בעיקר האוס] ובלטינה קפה [סלסה] ששניהם בשמפ אליזה. יש גם את הבריו לטינה שזה גם סלסה. ממ......... זה כל מה שאני יכולה לעזור לך בינתיים..... את יודעת מתי מתחילה וניסגרת ההרשמה לאוניברסיטאות? מיכל

שכחתי משהו...

ל- MA16 , אין לי מושג בנושאי לימודים פה, מצטערת... איפה את מתכוונת לגור?, את מגיעה לבד? מאיפה הרצון ללמוד דווקא בפריז?... מעניין אותי... צ´או

aelek

New member
pub

there´s also the huggen-duzz on the top floor, in the chaps-elisee as well,it´s cool there. what are you doing here ???

למי שהתענין...

למי שהתעניין (אני לא ממוקצעת בתפעול הפורום עדיין אז כולכם תקבלו תשובה ביחד...) אני כאן על תקן "אופר" כרגע, לראות איך זה מסתדר לי פה. זאת הפעם השלישית שלי בפריז, כך שאת האייפל ראיתי (...) ואני מחפשת את הדברים האחרים שיש לעיר הזאת להציע לי! האמת שנכנסתי לפורום מתוך בדידות נוראית, שמעלה בי מחשבות לחזור הביתה. אני ממש מתלבטת, כי "להתחיל את החיים האמיתיים" בארץ נראה לי יותר מציאותי מאשר לשחק אותה חיה בעיר זרה. אודה לכם אם תכתבו לי מה אתם חושבים כי ממש קשה לי. תודה...

aelek

New member
i think...

if you´re here legaly so it´s easier to begin the "real life" here and not in Israel, especially now !!! this city has allot to offer except the Eifel, just walk in the streets and and absorb the ambience.

Sparker

New member
עמית...

דבר ראשון - אני זה ששרשר לך את ההודעות ביחד. פשוט על כל הודעה חדשה, הודעה אחרת עוברת לעמוד השני... (אנא קראי את הנהלים - הפנייה בטאגליין) ועכשיו לת´כלס... ההתחלה היא תמיד קשה, במיוחד כשאת לבד (לא ציינת מה עשית בפריז בפעמים הקודמות), אבל חלפו רק 3 שבועות... לא שווה לתת לעניין צ´אנס?? ספרי קצת על הרקע, איך הגעת דווקא לצרפת? בת כמה את? וכו´... כדי שנוכל להביע דעה מבוססת יותר...

אז ככה

אז ככה: אני בת 21, שחפשה את עצמה קצת בארץ (לימודים כנראה רק ב- 04), ולפתע משום מקום באה ההצעה הזאת. היה לי שבוע בלבד להרהר בדבר, וכמובן שאחרי התלבטות קצרה ביותר - החלטתי להגיע. הייתי בפריז בעבר כתיירת. אין לי ספק שלפריז יש המון מה להציע מלבד האתרים התיירותיים. אני מחפשת (ומוצאת) את הדברים האלה יום יום. תבינו,אין לי כוונות ללמוד פה, אני רוצה להנות מהחוויה. הבעיה היא, שסיבה בגללה אני כאן (ילדים, כאמור) תופסת את רוב שעות היום (השכר מיותר לציין לא משהו בכלל), ולפתע מתגלה שזה לא מה שציפיתי, שאין לי זמן לעצמי. כולם אומרים - יצוצו דברים אחרים. השאלה שלי היא: מתי יבוא הזמן הזה, ואם בכל זאת אפשר לדעת אחרי חודש, שזה לא זה.?...

Nathi

New member
היי עמית!

ואחר צהריים טובים לכולם...בימים הבאים לא אוכל להיות כאן הרבה לצערי, הרבה עבודה... וחברה באה מהארץ ובכוונתי לעשות לה טיול בלתי נשכח בפריז, וזה דורש ממני הרבה תשומת לב...
עמית-דברייך נגעו לליבי...הסיפור שלי שונה משלך, אבל בגדול אני יודעת בדיוק מה את מרגישה. אני בת 22. סטודנטית לארכיטקטורה בפריז.(גם ברובע ה 17 דרך אגב) החלום שלי מאז ומתמיד היה ללמוד כאן. וממישמתי את חלומי. זה לא היה קל, כי היה לי אז חבר בארץ, ולא הכל היה ורוד כאן.היו לי ציפיות מאד גבוהות. התחלתי ללמוד שנה שעברה, הייתה לי שנה קשה ביותר. בקושי ישנתי, למדתי המון, ביום, בלילה, לא יצאתי, לא ביליתי, לא הכרתי אנשים חדשים מעבר לאלה שהיו איתי לספלסל הלימודים, וכמה ישראלים שלומדים איתי. מצאתי את עצמי דיי לבד, מטיילת לי ברחובות פריז, יוצאת לתערוכות למוזאונים...היה לי רע כי הרגשתי מאד בודדה. פריז מדהימה, אבל כשאת לבדך זה קשה, כלומר קשה להנות ממנה ולאהוב אותה כשאת לבדך, כי תמיד תחלמי על הארץ-מקום מפלטך.איפה שכל החברים והמשפחה... אבל דברים משתנים מאד מהר,וזה תלוי לפעמים בדברים הקטנים ביותר, השנה אני בגישה אחרת, אני לומדת אבל לא כמו שנה שעברה, החלטתי שאני חייבת לאהוב את פריז כמו שרציתי לאהוב אותה כשבאתי לכאן בהתחלה. אני הכרתי את פריז. גרתי פה 5 שנים בעבר, דרך אגב. בכל מיקרה, הכל תלוי בסדר עדיפויות שלך. ובלו"ז שלך. את תהיי חייבת למצוא דרך "לשחק" עם הלו"ז שתוכלי להנות מהעיר גם ביום. אני מבינה שהחלטתך להגיע לכאן הייתה מהירה, ואת כאן חודש. ברור שאת בתקופת הסתגלות...תני לעצמך זמן, אל תחליטי כלום כרגע, תנסי פשוט להנות כמה שיותר...לראות כמה שיותר , אין סוף לכמה שאפשר לטעום מהעיר הזו, היא מדהימה...ואין לי ספק שאת גם תתאהבי בה יום אחד.

למעלה