גלשן קארבון???מי יודע?

lliioorr6

New member
גלשן קארבון???מי יודע?

הגיע היום וגם אני צריך את עזרתכם . רציתי לקנות גלשן בזמן הקרוב וראיתי שיש כזה דבר גלשן שעשוי מקארבון(שזה אם אני לא טועה סיבי פחמן), מישהו שמע על כזה דבר? זה טוב?, מה החסרונות והיתרונות? תודה רבה לעונים(רק מי שיודע)

lliioorr6

New member
בתוספת לשאלה...

אני יודע שקארבון הוא דבר שחזק בטירוף אבל אין לי מושג אם הוא צף טוב , מהיר , מה קורה לי אם כזה גלשן פוגע בי שאני נופל ומה קורה אם הוא צריך תיקון האמת אני לא יודע אם מישהו פה ידע לענות לי על השאלות אבל מי יודע, אולי אני יופתע

23alon

New member
לא שמעתי על זה אף פעם..

קרבון זה ברזל שכזה.. ברזל לא צף.. בכל מקרה אם יש אני קונה!!

lliioorr6

New member
קארבון זה לא ברזל, זה חזק כמו ברזל

אבל ממש לא ברזל( גם אוניות של צים מברזל ששוקלות 5000 טון צפות) קיצור אני ממש צריך את המיידע הזה, אם מישהו יודע אני ממש אשמח אם תרשום\מי לי

lliioorr6

New member
חחחח אל תשימו לב לשגיאת כתיב

אני עיייףףףףףףף (וגם על תשימו לב למכוער שבתמונה- הוא מייצר את הגלשן, אבל כן תשימו לב למרקם של הגלשן)

23alon

New member
אני רוצה כזה!

איפה קונים?!? איפה מצאתה את התמונה הזאת? משאיפה שמעתה על זה?

cyb3rmaniak

New member
קרבון זה ממש לא ברזל...

זה באמת סיבי פחםן כמו שנאמר. החומר הזה חזק פי 3 וקל פי 4 מפלדה. כיום השימוש הכי מגניב שלו זה במכוניות משופרות- משתמשים בו כדי להכין מכסי מנוע, מראות, תאי מטען, קשתות לגלגלים וכו' בגלל שהוא כל כך חזק וכל כך קל. זה עוזר בלהוריד משקל מהמכונית ותורם למהירות שלה ולהתנהגות... אם אי פעם ראיתם מכונית משופרת בצבע אחד ופתאום יש לה מכסה מנוע שחור כזה עם מין דוגמא של קווים קטנים עליו, וזה ממש לא קשור בצבע- אז זה לא בגלל שהבעלים עיוור צבעים. קרבון באמת תמיד שחור, כשרק הגוון והצבע של הפסים שעליו משתנה... שמתי תמונה כדי שתבינו על מה אני מדבר. שימו לב גם למכונית האפורה ברקע, עם מכסה מנוע שחור. לגבי שימושים בגלשנים- עדין לא שמעתי על זה, אבל זה נשמע אדיר! אין מצב לדפוק פיצוץ בגלשן כזה, אין מצב לשקעים, לשברים. והוא יהיה קל בטירוף. הבעיה היא שזה בטח יקר ליצר אותו. אל תצפו למחירים שפויים. דרך אגב- יש מצב שהבחור ה"מכוער" בתמונה זה ספיידר מרפי?

lliioorr6

New member
הגלשנים האלה באמת מאוד יקרים

אבל לא שאלתי כלום כל המחיר שאלתי על התכונות(מחירי גלשנין כאלה נעים מעל 1000 דולר וכמובן שאין כאלה בארץ)

maorubin

New member
אם אני לא טועה היה פעם סרטון בפורום

על גלשני קראבון... תן לי כמה דקות לחפש...

lliioorr6

New member
טוב תודה בכל זאת אבל מה איתך?

מנהל פורום יקר, אתה יודע משהו על הכושר ציפה\שייט של הגלשנים האלה?

maorubin

New member
ממה ששמעתי...

וראיתי בסרטון... הוא מתפקד כמו גלשן רגיל... בסרטון רואים אנשים שעושים עליו ביצועים ממש רציניים מה שמראה שאין קשר בין החומר לאיכות הגלשן... בסרטון גם מראים משאית סמיטריילר (!!!!) עולה על הגלשן והדבר היחיד שיש עליו זה הסימן של הצמיגים... אבל שוב... הבעיה היא התקציב... אגב... מסיבי קארבון בונים את התרנים של הגלשני רוח.... בגלל שזה חומר קל וחזק מאוד

טל קפלן

New member
ראיתי באתר יד שניה גלשן כזה...

ראיתי מישהו מוכר בארץ גלשן כזה מקארבון באתר יד שניה...

PinkyRaSta

New member
ישלי חרבות נשלפות מקארבון ../images/Emo210.gif

וזה באמת לא ברזל. אבל זה בהחלט חזק! גלשן מקארבון נשמע טוב. רק אם נתקעים איתו בגלשן אחר.. חח אף 1 לא יחתוך אותכם בים יותר בחיים!

Ben Dor

New member
וואי אם יהיה כזה בארץ...

אני קונה לא יודעת מה איתכם! חח

PinkyRaSta

New member
משו מאיזה כתבה שמצאתי ../images/Emo210.gif

תרגמתי קצת מהפסקאות האחרונות בכתבה הזאת הפיבר קארבון זה המרכיב העיקרי של ה'אביסוס' <שזה החברה שלהם> השכבה החיצונית של הגלשנים היא אריג רקום שאתםן יכולים ממש לראות על הגלשנים הלא צבועים, מתחת לזה תלוי בגלשן יש שכבות משתנות של פיבר קארבון דו כיווני ומתחת לזה, יש אוויר. לגלשנים אין שום ליבה, תווך, הם בעיקרון קליפה של פיבר קארבון מוחזקת ביחד עם שרף אפוקסי. השילוב של הפיבר קארבון עם האפוקסי עושה את הגלשנים הרבה יותר יציבים מגלשנים רגילים, מסורתיים אבל לא בלתי הריסים. הגלשנים מעוצבים בצורות שונות ומיקומים שונים של הפיבר קארבון כך שלמעצבים יש שליטה רבה על תכונות הגמישות יש כל מיני סוגים של דינמיקה המתרחשת כאשר אין לגלשן ליבה, תווך. אין דבר הקושר את החלק התחתון עם העליון ויש גמישות מהחרטום ועד לזנב. אבל התחתית אינה מתגמשת ומתעקמת כמו השאר לא בדיוק הבנתי מה הקטע של הגמישות, אולי זה בבפינוכו וזה מה שגורם לגלשן להיות יותר יציב וחזק ולא להישבר/ להיסדק בקלות.

למעלה