גלריה 15נך 23זן

15 מן בפריז
א_ר_ק__

23 ההערכות שמקבל ספרו של קפקא מחפשות בית בתל אביב (5, 6)

צ_ו_י _מ____מ

תודה!!

עמוס אוזר

Well-known member
15 - אמריקאי בפריז - יצירה מוזיקלית של גרשווין, וכמדומני שיש גם סרט בשם זה. לא ברור לי מה תפקידה של המילה "מן" בהגדרה. גבר, באנגלית?? נראה לי מופרך.
23 - בת"א יש מקום הנקרא: בית ציוני אמריקה. לקפקא יש ספר בשם אמריקה.
בשורות טובות!

15 - אמריקאי בפריז - יצירה מוזיקלית של גרשווין, וכמדומני שיש גם סרט בשם זה. לא ברור לי מה תפקידה של המילה "מן" בהגדרה. גבר, באנגלית?? נראה לי מופרך.
23 - בת"א יש מקום הנקרא: בית ציוני אמריקה. לקפקא יש ספר בשם אמריקה.
בשורות טובות!
1751209027839.png

בשנות החמישים-שישים פופקורן כונה בארץ "מן אמריקאי", רק צעירים בני גילו של אמנון יכולים לזכור זאת.
ומכאן לשתי הגדרות מוזרות בהארץ: 22_זן : באיזה שפה זה "נבריטיס" ? 15_נך: יורם החליט "להוציא חוזה" על המוזיקאי הספרדי שנקרא חוסה איטורבי

תודה עמוס, בוודאי!
היתה לי גם טעות ב9נך… יתקבלו בהבנה

תודה ושבוע טוב ורגיל!

עמוס אוזר

Well-known member
תודה!. דווקא זוכר, אחרי שהבאת את זה, את ה "מן אמריקאי". בשכונה שגרתי בה בתל אביב (שיכון צבא הקבע - קריית שלום), בתחילת שנות ה - 50, היו מגיעים בעגלות כל מיני רוכלים: מוכר קרח, מוכר נפט (כזה כמו המתועד בסוף הסרט "גבעת חלפון"), מגעיל כלים - בשבוע שלפני פסח, וגם אחד שהיה מסתובב ברחוב הראשי וצועק: "מן אמריקאי" והיה מוכר את תוצרתו בגביעי נייר עיתון גדולים. "היו ימים, חבר....."

נפ11

Active member
לשאלה של טונולי באיזו שפה המילה "נבריטיס" גם אני תהיתי, ומצאתי שהמושג הכי קרוב הוא נויריטיס, אך לא מצאתי שיש לו קשר לקריזה.
אשמח אם מישהו ימצא הסבר.

עמוס אוזר

Well-known member
לפי מה שאני מצאתי בגוגל, יותר מפעם אחת, נבריטיס היא דלקת עצב, או עצבים.
לגבי הפסנתרן, הרי ששמו מופיע ברשת בשתי הצורות: חוזה, או חוסה.

נערך לאחרונה ב:

נפ11

Active member
גם אם נבריטיס או נאוריטיס או נויריטיס היא דלקת עצבים, היא אינה יכולה להיות מילה נרדפת לקריזה, שאולי אפשר לפרשה כהתקף עצבים. זה לא אותו הדבר.

gadisam

Active member
גם אם נבריטיס או נאוריטיס או נויריטיס היא דלקת עצבים, היא אינה יכולה להיות מילה נרדפת לקריזה, שאולי אפשר לפרשה כהתקף עצבים. זה לא אותו הדבר.
כתוב בהגדרה גורם לקריזה. זה בסדר.

למעלה