גלעד שליט? רון ארד 2?

כוח מחץ

New member
גלעד שליט? רון ארד 2?

כן זה הכותרת שאחרי שיחה מענינת ומענגת עם אליעזר שטרן (בפגוש את העיתונות) וכן הוא אמר אמר את זה אמנם זה ממש לא הכותרת שהייתי מוציא מהשיחה הזאת אבל במקו(האתר)יש חיבה מסוימת לרייטינג וזה התוצאה אז חשוה לי להגיד כן זו הגישה הנכונה לטיפול בגלעד שליט, משיחות רחוב כולם הפה של משפחת שליט אבל לא במקרה משפחת שליט לא מקבלת החלטות וטב שכך כי אינטרס המדינה חשוב לא פחות מכאבה של משפחה פרטית אם כל הצער שבדבר ולעיקר דבריו שבהם יצא נגד ההשתמטות לכל גוניה ונגד ההתמרדות "ההתנחלותית" מתוך ביתו(המחנה הדתי) ראוי לחזקו על דברו אז כן יש לו פה גדול אבל הייתי שמח לראות את הנכונות להביע דברי טעם כאלו אפילו שדברים אילו הינם עמדת מיעוט מה שמקבלי ההחלטות נמנעים מלעשות משיקולים זרים ולא הגונים חזק ואמץ כן ירבו

השאלה המענינת היא

איפה הוא היה בשלוש וחצי השנים האחרונות. איפה היו הפרופסורים צדקא וקליינברג. למה לקח לרוב הציבור המתנגד לעסקה המופקרת כל כך הרבה זמן להתעורר- ורק אז התעוררו גם הפרופסורים והקצינים במיל'?

המתוק26

New member
התשובה היא פשוטה

השטיפת מוח שעשו תאבי הוילות בשטחים כנגד העיסקה , גרמו לכולם לפחד מהאשמות ולהדחיק את ליבם ואת הגיונם ,מחשש שהם בעמדת מיעוט,המהפך החל שאני, ואנשים קדושים אחרים, צעקו "המתנחל עירום" כמו שצעק הילד המלך עירום, כלומר,אין אמת בהפחדה שלהם, ואז רוב העם העז לראות האמת , ולחזור לבחירת הלב- גלעד חוזר ... והוא אכן חוזר, כול חסרי הלב יכולים עכשיו לאכול את הלב שלהם (בעצם זה בלתי אפשרי אין להם לב )

לא שכחת על מה המאבק שלך?

עד לאחרונה חשבתי שהמאבק שלך הוא לשיחרור רוצחים מהכלא כדי שיוכלו לחזור ולרצוח כפי יכולתם. אבל מהתגובות האחרונות שלך אני רואה שכל המאמצים שלך כרגע מופנים למאבק בהתיישבות מעבר לקו הירוק. אין איזה פורום של "שמאלנים שונאי מתנחלים" או משהו כזה שיותר יתאים לך מאשר הפורום הזה? ואם אין כרגע, למה שלא תפתח? זה נראה לי תפור עליך להקים פורום "שמאלנים שונאי מתנחלים".

המתוק26

New member
חמודי אני לא שונא מתנחלים,ולא שמאלני

אני פשוט לא מקבל את רצונם של המתנחלים, לגרום סבל לשבוי המלחמה היקרים שלנו,ולהשחית את הערכיות שלנו ,כדי שהם יגורו יותר בביטחון בוילה יוקרתית הנמצאת בחזית המלחמה.

אתה מזכיר לי את המשפט:

"אני לא הומו. אני אוהב בנים". כי 'הומו' זה ביטוי גנאי, שלא מוצא חן בעיני אנשים, אז הם לא 'הומואים'. הם סתם אוהבים בנים. בדיוק ככה אתה בפוליטיקה "אני לא שמאלני. אני נגד התנחלויות" כי כנראה בבית ספר שלך כשרצו לקלל מישהו קראו לו 'שמאלני', ומאז אתה החלטת שאתה לא שייך לביטוי הגנאי הזה, אלא אתה רק נגד התנחלויות (ולהגיד שהמתנחלים הם תאבי וילות שאסור לסכן את חיילי צה"ל למענם, זו בדיוק האג'נדה של מר"צ וחד"ש, אפילו לא של העבודה). ודרך אגב, טענת בדיון קודם שאתה נגד ירידה מהגולן. אם כבר הכנסת אותנו לנושא, אולי תואיל בטובך לבאר לנו מה ההבדל בין ה"מתנחלים תאבי הוילות" שבחרו לגור בשטחים שכבשנו מירדן ומצרים ב- 1967 לבין ה"מתיישבים חדורי האמונה" שבחרו לגור בשטחים שכבשנו מסוריה ב-1967 (בהנחה שלא שיקרת לגבי הגולן, כמובן)? מה עושה את השטח שנכבש מסוריה במלחמת ששת הימים ליותר לגיטימי מהשטח שנכבש מירדן באותה מלחמה (סתם לידיעתך, עצרת האו"ם קבעה בהחלטה 242 שעל ישראל לסגת מכל השטחים שכבשה ישראל במלחמת ששת הימים, בלי להבדיל בין השטח הירדני במקור לזה סורי)?

המתוק26

New member
הנה התשובה חמודי

ראשית אדם שמאלני יכול לתמוך בחלק מעמדות הימין, ואדם ימני יכול לתמוך מחלק מעמדות השמאל, לכן בניית קואליציה בממשלות ישראל היתה אפשרית עד היום. שנית ההבדל בן החזרת רמת הגולן להחזרת שטחים שגובלים ברשות הפלסטינאית הוא,שהחזרת רמת הגולן תביא את ישראל לשפל הרתעתי משתי סיבות, האחת: רמת הגולן כשמה כן היא רמה, הנותנת יתרון יחסי מורלי ופיזי של ממש לכוח הצבאי השולט בו ,והשניה: החזרת רמת הגולן תוכל להביא לחידוש הברית המיצרית סורית כנגד ישראל, כי עכשיו יש לשנהם "מרחב תימרון מלחמתי" וסוריה כבר לא תחשוש מאד לתקוף את ישראל, לעומת זאת החזרת השטחים הגובלים ברשות לא תעלה את ביטחונן העצמי הצבאי של סוריה ומצריים, שהם הצבאות החזקים באיזור, ותאפשר לצהל לכבוש מחדש את השטחים הללו במחיר נסבל במקרה של מלחמה עתידית עם הרשות,זה לא אומר שאני בעד החזרת השטחים לחמאס,חס ושלום. רק אם תקום הנהגה מתונה ברשות והיא תחתום על הסכם קבע ,אתמוך במהלך שכזה

התשובה האמיתית היא:

אם כדי לשחרר את המחבלים היה צריך להפקיר את חיי תושבי הגולן היית טוען שאתה תומך בפינוי רמת הגולן אבל בשום פנים ואופן לא ההתנחלויות.

OOB

New member
איפה ראית שזה מה שהמתנחלים רוצים?

ציבור המתנחלים הוא מגוון ויש בו דעות שונות.

אני לא מבין את השאלה הזאת

מה זאת אומרת "איפה הייתם שלוש וחצי שנים?"?! עד עכשיו לא עמדה עיסקה על הפרק. אז מה רצית שהם יעשו? נגד מה הם יפעלו? נגד טירוף שבכלל לא עומד על הפרק? ברגע שזה נראה כאילו הממשלה החליטה לוותר על ההיגיון שלה ולהקריב את אזרחי המדינה על מזבח שליט, אז הם נכנסו לפעולה כדי להביע את ההתנגדות שלהם. בגלל זה הרשו לעצמם אנשי ה"צבא וכו'" ליצור את מצג השווא כאילו הם הרוב: בגלל שהם נלחמו נגד המצב הקיים, שבו המדינה מכירה בזכותם של אזרחיה לחיות בביטחון, אז היה להם על מה להפגין ולמחות. אבל על מה היה לרוב השפוי להפגין? בעד שמירה על ערכי המוסר הקיימים? הרבה יותר פשוט להפגין נגד מאשר להפגין בעד.

מה אתה לא מבין?

נסיון העבר לא מראה שכל חטיפה, אפילו אם יודעים שהחטופים כבר ז"לים או סוחרי סמים, נגמרת בעסקה מופקרת? בחטיפה הבאה צריך להתעורר מהרגע הראשון. קודם כל לדרוש מהממשלה לא להתחיל בכלל לדבר עם החוטפים לפני שהם מוכיחים שהחטופים חיים. מה פתאום לשחרר מחבלות כדי לקבל הוכחה ששליט חי? זה אינטרס של החמאס להוכיח ששליט חי. ואחרי זה לחזור לערכים הטובים והמוסריים של פעם- שחרור בכח כאופציה ראשונה, חטיפת בני ערובה מהצד שלהם כאופציה שניה, שחרור אסיר יחיד תמורת כל חטוף כאופציה שלישית והשארת החטוף אצל החוטפים כאופציה רביעית. וכמובן, להפסיק להפקיר את הבמה למיעוט שידרוש את העסקה המופקרת הבאה.

OOB

New member
האופציה הרביעית לא אופציה

מתי תבינו שמוות עדיף משבי אצל חיות האדם האלה? אם חס וחלילה יחטף חייל לאחר שחרור גלעד, צריך לתת להם 48 שעות להחזיר אותו, אם לא יחזירו לפתוח בעופרת יצוקה 2 ולא לצאת עד שיוציאו את החייל, חי או מת. וכדאי שבדרך יהרסו ויחסלו כמה שיותר. זה יהיה מספיק בשביל להחזיר את ההרתעה לאחר העסקה של גלעד. אסור להפקיר אותו עכשיו, אחרי שלוש וחצי שנים של הפקרה פושעת. על טעויות צריך לשלם והממשלה הקודמת כשלה ובגדול.

אנחנו מבינים היטב

שלדעתך מוות עדיף משבי אצל "חיות האדם האלה". אין סיבה מיוחדת לקבל את דעתך (למיטב ידיעתי, שליט העדיף את השבי על המוות).בינתיים לא היו שלוש וחצי שנים של הפקרה פושעת אלא שלוש וחצי שנים של אחריות ושמירה על בטחון ישראל.

גלעד שליט נראה טוב

גלעד שליט נמצא בכלא קשה ומאוד לא נעים בלשון המעטה אבל זה לא יותר קשה ממוות, לא מענים אותו עינויי תופת כמו שעינו את השבויים בסוריה ובמצרים אחרי מלחמת יום כיפור. רואים את זה בבירור בסרט.

OOB

New member
אתם יכולים להמשיך להשקיט לעצמכם את המצפון

אני לא קונה את ההצגה של החמאס כמוכם. מאיפה לכם שגלעד לא ניסה להתאבד? אולי אפילו כמה פעמים? אולי הוא לא מצליח כי כל היום הוא קשור למיטה? אני ראיתי מישהו שבקושי אוכל, חיוור וחלש. שלא לדבר על הנזק הנפשי והטראומה שמתחזקת כל יום נוסף בשבי. אתם ראיתם אילו צלקות יש לו מתחת לבגדים שלבש? מה שבטוח הוא שהוריו של גלעד חיים בסיוט שגם הורים שכולים לא יכולים לאחל לעצמם.

גם אם גלעד שליט סובל יסורי תופת בשבי החמאס

אני עדיין מתנגד לעיסקה המופקרת במצפון שקט. גם מי שיפצעו בפיגועים כתוצאה מהעיסקה המופקרת יסבול מיסורי תופת, ואיתו בני משפחתו- ובני משפחות ההרוגים כתוצאה מאותה עיסקה.

למעלה