גלי מוח לפי בחירה

גלי מוח לפי בחירה

יתכן שכאשר מצב גלי המוח שלנו יוצג לכל אחד מאיתנו באותה קלות שבה מוצגת בפנינו הטמפרטורה בחדר (בלי צורך להצמיד אלקטרודות לגולגולת, למשל), ביחד עם שליטה מוגברת של כל אחד מאיתנו בעצמו (בימים שבהם מדיטציה תילמד לכל כקרוא וכתוב), יופיעו בשפה ביטויים כמו:

"תעשה את זה בצורה יותר אלפאית"
"וואי, הרבצתי נגינה גמאית שחבל על הזמן"
"אמרתי חלאס, חשבתי על הבעיה ונכנסתי לדלתא, אמרתי אני לא יוצא מכאן לפני שהפתרון נעשה ברור..."
"לא, לא, תעשה את זה בתטא ולא באלפא... ובטח שלא בגמא, מה קרה לך?"

כבר כיום אני עושה שימוש מסויים בביטויים כאלה, לעתים לא קרובות, אולם כמובן שלא עם רוב האנשים, אשר לא יבינו כלל על מה אני מדבר.

מחשבה שהיתה לי בהקשר זה...

כבר כמה פעמים בעבר עלה בדעתי הרעיון לפתוח מסלול לימודים נוסף ומיוחד, בו תילמד פיסה אחת בלבד מתוך המדיטציה שאני מלמד כיום:
&nbsp
כיצד לבחור/לכוונן את גלי המוח הנכונים לפעולה נתונה, כדי לאפשר אפקטיביות מלאה.
רק זה.
&nbsp
זה קצת כמו ללמוד מוזיקה - פנימית.
&nbsp
חשבתי שחלק זה בלימודים הוא נגיש ומגניב ויכול לעזור לאנשים רבים, שאינם רוצים להתחיל להתעמק בשלל סגנונות וצורות מדיטציה ואינם בעניין של לפתח יכולות שמצריכות שנים של עבודה.
&nbsp
יתכן שעוד אעשה זאת.
אני מניח שאחת מהסיבות שטרם עשיתי זאת היא שאין לרשותי עדיין מכשיר-מדידה חיצוני שיסייע לי לאמת ולכוונן שאכן מה שאני מחשיב כתטא/אלפא/גמא וכו' הינו אכן תטא/אלפא/גמא וכו' ולא משהו קצת אחר (שאז יהיה עלי להשתמש בשמות/מונחים אחרים).

ינוקא1

New member

אני חושב שכבר כיום יש תרגולי ומכשירי ביופידבק למטרה זו.
קוראים לזה "נוירופידבק".
וזה מתבצע עם אלקטרודות.
&nbsp

אכן.

נוירופידבק, שנולדה כענף מתוך הביופידבק, הינה מעין תרפיה המשמשת כיום בעיקר לפתרון בעיות מסויימות. שונה למדי ממה שפנטזתי עליו אולם בהחלט עושה שימוש ביכולת הטבעית והמובנית שלנו לשנות את תבנית גלי המוח באופן רצוני ומודע לצרכים ספציפיים.

ינוקא1

New member
אני מניח

שאם יהיה למישהו מכשיר EEG זמין , הוא יוכל ללמוד כיצד לשנות את גלי מוחו באמצעות תרגול ניסוי וטעיה.

השאלה שאני שואל את עצמי היא , "האם זה כל מה שיש בהתפתחות ?" רק "גלי מוח" ?

אני חושב שאחת האשליות הגדולות של מה שאנחנו קוראים "מדע" , היא להפוך את הכל ל"מדיד" , ולהתעלם \ לא להתייחס למה שאיננו מדיד.

הבעיה עם הגישה הזו שהיא מאוד "מקבעת".
היא הופכת את המיסתורין , את הפלא , למשהו "מדיד" ...... ל"גלי מוח" לצורך העניין.

אם תרגול גלי המוח הנ"ל יוצג כ"דרך האולטימטיבית להתפתחות רוחנית" , כפי שיש כאן כמה שמביאים מחקרים כ"ראיה" לכך שהשיטה שלהם "הכי טובה" , אז אני חושב שזה בעייתי מאוד.
זה יוצר סוג של קיבעון שקשה מאוד להשתחרר ממנו.

אך אם זה נעשה מתוך הבנה שכל התרגול הזה מייצג רק פירור קטנטן מה"יש" , ויש עוד אינסוף משתנים וגורמים שאיננו יכולים למדוד , אני מאוד בעד.
(אם היו לי מזומנים מיותרים , אפילו הייתי קונה בעצמי מכשיר EEG כדי לשחק קצת בגלי המוח שלי
)

הקטע הוא שהראש האנושי שמחפש "וודאות" ודברים בטוחים , בדרך כלל יצמד לאופציה הראשונה......

ינוקא1

New member
בעיני

זה כל ההבדל בין אדם רגיל לבין "מכשף" :

אדם רגיל , מתחבר רק למה שהוא יודע.
מכשף, מסוגל להתחבר גם ל"מה שהוא לא יודע" , גם ל"פלא"

וכיצד אדם יכול להתחבר ל"מה שאיננו יודע" ?
התשובה - בכח הכוונה.

אך כל עוד התודעה מליאה ב"ידוע" עד אפס מקום , ואין בה לפחות "פינה קטנה" ל"לא ידוע" , זה בלתי אפשרי.

נכון לדעתי ואוסיף גם:

שליטה בגלי המוח לא קשורה ישירות להתפתחות רוחנית; וגם לא למה שמכנים לעתים "נוכחות". אי-אפשר, לדוגמה, ללמוד "נוכחות" רק בעזרת שליטה בגלי-המוח - אדם יכול להיות אפילו מומחה במעבר בין תבניות-מוח שונות לצרכים מגוונים ולא לדעת דבר אודות "נוכחות".

אולי אפילו עכשיו לא הדגשתי מספיק אז הנה:

שליטה מושכלת בתבנית גלי המוח למטרות מגוונות מהווה חלק זעיר ביותר מעולם ההתפתחות הפנימית (=עולם אמנות המדיטציה).
&nbsp
עד להודעתו של ינוקא לא עלה בדעתי שמישהו עשוי לחשוב ש"שליטה בגלי מוח" היא חזות הכל או אפילו חלק גדול/עיקרי/מרכזי מהתחום הקרוי "מדיטציה".

ינוקא1

New member
נו ,

מעולם לא ראית את ההודעות בפורום על "המדיטציה הטובה ביותר והמוכחת מדעית בהמון מחקרים על גלי מוח "

לא מושפע מדברים כאלה.

ותמיד מניח (בטעות) שגם אחרים לא.
*כשאני אומר "לא מושפע" אין פירוש הדבר שמתעלם... זה נחמד לדעת את הדבר הזה, זה מגניב.

קראתי שוב את שאלתך.

ושוב עלתה בי תהייה: למי אכפת מההודעות האלה?

מישהו באמת "שם" על זה? מתייחס לזה כאל חלון אובייקטיבי ומאוזן לעולם המדיטציה?
מן הסתם: אנשים שאינם מבינים בתחום הזה במיוחד...

ינוקא1

New member
ככל שאני עוסק בתחום יותר

אני מבין כמה גם אני לא מבין בתחום הזה במיוחד .....
&nbsp
בכל אופן אני מאחל לכולנו בהצלחה

בשביל מה זה טוב?

גלי המוח הם לא סתם משהו שקורה, יש להם סיבה.
כלומר- הם קשורים לפרמטרים פנימיים של הגוף ומופיעים כאשר הם צריכים להופיע.
אם האדם מתערב בהם- הוא משבש את הריתמוס הפנימי שלו. מה שמביא לחוסר איזון ולכן גורם יותר נזק מתועלת.

נכון בהחלט אך תלוי.

אם אדם לומד לעשות זאת באופן מנותק או מלאכותי, קיימת אפשרות שיעשה יותר נזק מתועלת.
&nbsp
אם אעביר מתישהו שיעורים כאלה בנפרד מיתר אמנות ההתעמלות הפנימית, אלמד זאת בגרסה הטבעית והאורגנית של זה, כחלק מתהליך של "התכווננות משודרגת למה שעושים באותו רגע".
&nbsp
לדוגמה, אם אני רוצה להיות מרוכז יותר בחומר שאני קורא, אני יכול לכוונן את עצמי להיות ממוקד יותר במה שאני קורא באותו זמן; ואם אני רוצה להיות ערני יותר, אני יכול לכוונן את עצמי ליותר ערנות; ואם אני רוצה להיות יעיל ונמרץ יותר, פתוח ליותר גירויים, אני יכול לכוונן עצמי בטבעיות לשם.
&nbsp
למעשה זה לא שונה בהרבה מאשר להיות מצוייד בספריה מוזיקלית לפי נושאים:
טרקים שלרוב מרגיעים אותי
טרקים שלרוב מעוררים אותי
טרקים ש"סתם" נעימים לי או נותנים לי השראה
וכן הלאה
&nbsp
וזה לא כמו כפתור שאני מפעיל באופן שרירותי אלא קשור לפעילות שאני ממילא עסוק בה עכשיו: איזו מוסיקה פנימית מתחשק לי עכשיו, בזמן הפעילות הזאת? איזה מקצב פנימי טבעי לי עכשיו ומתאים לי? זוהי מעין רגישות פנימית, כמו מעין שאלה שאני מפנה אל עצמי ברגעים מסויימים.
&nbsp
זוהי לא יותר מאשר צורה של שיתוף פעולה עם עצמי. כולנו עושים זאת באופן טבעי כבר, אולם אפשר לעשות זאת טוב יותר או טוב פחות... ויש כאלה שעושים זאת טוב יותר מאחרים... וכל שיפור ברובד הזה משפיע לטובה על הפעילויות השוטפות.
&nbsp
התעמלות פנימית נכונה, בנקודה זו, מאפשרת יותר גמישות טבעית ורגישות טבעית. לאותו בנאדם קל יותר לעבור בין מצבים פנימיים שונים... ולהרגיש את ההשפעה שלו עליהם ואת ההשפעה שלהם עליו.

*

"התעמלות פנימית נכונה, בנקודה זו, מאפשרת יותר גמישות טבעית ורגישות טבעית. לאותו בנאדם קל יותר לעבור בין מצבים פנימיים שונים... ולהרגיש את ההשפעה שלו עליהם ואת ההשפעה שלהם עליו"
&nbsp
למעשה זוהי כמו הכרות.
לוקחים מישהו ועורכים לו מסע במצבים שלו עצמו, שהוא פחות שם לב אליהם עד היום.
ומראים לו כיצד הוא בעצם גרם לעצמו עד היום לעבור ביניהם לפי הצורך.
המודעות לכך פשוט משדרגת בדרך כלל את הגמישות הפנימית ואת החיבור לעצמו ולמצבים שלו, כמו שמישהו לומד לחוש את גופו ולהשתמש בו טוב יותר או משהו כזה, ביתר רגישות ומיומנות.

ינוקא1

New member

אהבתי את ההשוואה למוזיקה

שאלתו של רועי היא כמו לשאול רקדן למה הוא מתאמן בריקוד .

ה"ריתמוס הפנימי" שלנו איננו מושלם , וכדי לפתח אותו לרמה טובה יותר בכל תחום , להיפתח לאפשרויות חדשות וכו' אימון הוא דבר הכרחי.

מה שכן , אני מאמין שאימון טוב צריך להיות כמה שיותר "טבעי" , וכמה שפחות "כפוי". דהיינו מותאם כמה שיותר ליכולותיו הטבעיות של המתאמן.
אך אין מנוס מהקדשת זמן לאימון ותרגול , ושאיפה להשתפרות מתמדת.

(אם נמשיך באנלוגיה לתחום הריקוד אז למשל שיטה כמו "גאגא" מייצגת עקרון של יותר "טבעי" ופחות "כפוי").

"כמו לשאול רקדן למה הוא מתאמן בריקוד"

נכון.
כל אחד ונטיותיו-הוא.
לחלקנו יש נטיה לפתח את הוירטואוזיות הפנימית, למשל.
לי אישית זה פשוט כיף.
אינני מאמין/מרגיש שאני "טוב יותר" מאנשים שחשיבתם חדה פחות משלי או שהמנעד הרגשי שלהם רחב פחות משלי, לדוגמה. זה יהיה מגוחך. ההשוואה אפילו לא מופיעה במחשבתי... וממילא היא מגוחכת, אפילו היתה תקפה (והיא לא).

ינוקא1

New member
מוסכם.

כשאנחנו מבינים שאיננו יותר מנמלים בקוסמוס , ההבדלים ביננו הופכים למגוחכים.
&nbsp

lightflake

New member
ואיך הבנת את זה?

על המחפש הרציני להפעיל ביקורת חריפה לפני שיקבל הנחות שכליות כל שהן כאמת.

למעלה