גלישת רוח

• פותח הנושא geva
  • פורסם בתאריך

geva

New member
גלישת רוח

מה טווח המחירים של גלשן רוח? אפשרי גם יד שניה... (אני 185 ס"מ שוקל בערך 83 ) חוץ מזה ראיתי גם סירות מפרש קטנות (4 מטר) עם מפרש אחד ומקום לאיש אחד (אני חושב שהיא תחרותית) כמה דבר כזה צריך לעלות?

Alex33

New member
קודם תחליט ,גלשן-רוח או סירה..

זה לחלוטין לא דומה.גלישת רוח מחייב לימוד מסודר ,תירגול ממושך,התמדה והקדשת זמן .יש בו הנאה ,מיצוי עצמי "ראשוני" ואתגר הרבה מעבר להשטת סירה "קטנה" רגילה (שלא תחרותית),ודאי יאכטה.. אלה פשוט חויות שונות בתכלית, גם אם הים משותף.... מתוך הידע המועט המשתמע משאלתך על גלשנים, הייתי מציע לך ללמוד קודם-רצוי במסגרת קורס מסודר המספק הדרכה וציוד מתאים ללימוד.בהמשך תזדקק לתירגול בסיסי של עוד 20-30 שעות גלישה,כדי "לייצב" איזו שהיא יכולת גלישה בסיסית, וזאת אפשר לעשות על ציוד מועדון/בי"ס לגלישה. רק אחר'כ, אם תחליט שהדבר ניראה לך בכלל ( חלק מפסיקים להתלהב בשלב זה..),תוכל לרכוש ציוד(שזה יקר ,גם יד שניה ,אלפי שקלים..). לימוד "עצמי" או באמצעות גולש "מזדמן", ללא ידע בהדרכת גלישה וללא ציוד מתאים ומיוחד ללימוד, נדון במיקרים רבים לאכזבה ,ונטישת העניין תוך מפח נפש... ..וחבל ,כי זו באמת חוויה אדירה למי ש"נתפס" ,ולרבים כמעט "התמכרות" אבל מהסוג החיובי שמביא לך בריאות וסיפוק... (נ.ב. כל אלה מ"ידע אישי" של שנים רבות)

lizardie

New member
סירות קטנות

ישנו דגם אולימפי שנקרא LASER. בן אדם 1 עם מפרש 1. אני מכורה לזה. אבל זו חוויה מיוחדת, כדאי שתנסה לפני להחליט להשקיע בקניה. יש מועדון "לב הים" במרינה תל אביב (בטח יש עוד כאלה בארץ) שבו משכירים לייזרים עם מפרש מוקטן. אתה יכול לשכור אותו נדמה לי גם עם מדריך ולנסות. אם נראה לך - יש שם גם קורסים. אבל תנסה את זה קודם. ואחרי שניסית תוכל לרכוש שם מנוי שנתי או לקנות סירה (תבדוק קודם כמה היא עולה+ כמה יעלה להחזיק אותה במרינה). אני שמעתי על מישהו בחיפה שקנה לייזר חדש בניילונים ב-27,000 ש"ח לפני כ-3 שנים. לייזר משומש תחרותי ידיד שלי קנה לפני 6 שנים ב 6,000 ש"ח. אם זה לא בשביל להתחרות אז אולי יש יותר זול. תבדוק גם ב"ימית", נדמה לי שיש להם לפעמים סירות משומשות. אבל שוב, תנסה לפני להתחיל את הבלאגן. לא כל אחד נהנה מלהפליג לבד.

geva

New member
אז כך:

דבר ראשון בקשר לאהבה: היה לי חוג במשך שנתים (פעם בשבוע)-השתת סירת מפרש (סנונית) במרינה באשקלון- וממש אהבתי את זה! אבל תמיד חלמתי על משהו יותר מהיר! כי אם הסנונית בקושי תפסנו מהיריות גדולות (רק פעם אחת הגענו ל 10 קשר בערך אבל זה היה כשהיו רוחות ממש חזקות) אני עדין לא יודע ממש מה אני רוצה יותר- גלשן רוח או סירה קטנה השיקול העיקרי הוא הכסף (קניה ואחזקה) שפה הגלשן מנצח וגם הנאה זה שיקול שבו אני לא ממש מתמצא (מה יותר כיף לדעתך?)

למעלה