גליקסמן , שטרן , palas ??

צביקוש21

New member
גליקסמן , שטרן , palas ??

ושוב אני כהרגלי בקודש אזכיר שאני חוקר את המשפחות הבאות: משפחת גליקסמן מהעיירה Zdunska wola משפחת שטרן מעיירות Kielce , Lodz כמו"כ עדיין מחפש בן דוד של סבתא שלי שככל הנראה שרד את השואה וכנראה לאחר השואה ירד לארה"ב. מדובר באדם בשם: שמעון גליקסמן. (גליקסמן שם משפחתה של סבתי בילדות ושמה הפרטי היה מאשה) סבתא שלי למי שלא מכיר היא ד"ר דינה שטרן, מרצה בכירה בדימוס וחוקרת בעניני ספרות ולשון בכלל ובעניני עגנון וביאליק בפרט . (אלמנתו של פרופסור אליעזר שטרן שנפטר ב 1981 . הקים את בית הספר לחינוך שבאוניברסיטת בר אילן) כמו"כ כבר המון זמן אני מנסה להתחקות אחר מקור שם המשפחה של אמא שלי בילדותה. אמא שלי גדלה באנגליה , לונדון בשכונת גולדס גרין וחיה שם עד גיל 25 לערך. שם משפחתה בילדות - Palas . הדבר היחיד שידוע לה זה שמשפחתה של אביה (סבא שלי ז"ל) הגיעה במקור מפולין ללונדון. מלבד זה לא יודע לה שום דבר .

masorti

New member
לודז' היא עיירה?

אם אני זוכר נכון, בעיירה הזו גרו כ- 200,000 יהודים.

zogu

New member
לודז'-

גם אני כרגע "עובדת" על לודז'. להלן מקור שכדאי לך להציץ ולקרא: http://www.jewishgen.org/yizkor/pinkas_poland/poll_00002.html

masorti

New member
מה את מחפשת בנושא?

היות ואני מבני עדות הלודז'אים וגם ביקרתי שם, אז צברתי לי אי אילו לינקים על העיר. אם כי יותר מפות וכו' ולא כל כך חומר גינאולוגי.

masorti

New member
נ.ב. לפי שמות המשפחה בחתימה שלך...

אני לא שמעתי על אף אחד מקרובייך. מצטער.

zogu

New member
משפחת- Silbermann

סבי, שמעון זילברמן, הגיע מהעיר לודז', עצמה, (ולא מסביבותיה). כל זאת נודע לי בשבוע שעבר, יום רביעי. אשמח לקבל עוד מידע, כל דבר שיקרב אותי למציאת שמות הורין!!! את משפחתו של אחיו, ושל אחותו, כבר מצאתי. אני הייתי מאוד שמחה למצוא את שמות הוריו. תודה!!

צביקוש21

New member
עוד כמה פרטים..

אם יש כאן אנשים שיש להם קרובים שהכירו את דוד של אבא שלי ששמו היה צבי שטרן ז"ל (נפטר בשנת 1949) אני אשמח לשמוע. פרטים בקצרה על צבי שטרן- היה לוחם בבריגדה היהודית מראשית הקמתה ושירת בין שורותיה בין השנים 1942-1946 . כמו"כ היה מנהל בית ספר "אודים" בסנטה מריה שבאיטליה. בשנותיו האחרונות היה מדריך ומורה במוסד החינוכי במגדיאל. (מוסד שלא קיים ולא נשאר כל זכר ממנו) שם גם נפטר בנסיבות מסתוריות ב 30.10.1949. בקשר לסבתא שלי ד"ר דינה שטרן (שתיבדל לחיים ארוכים) נזכרתי שבשנים 1946-1948 התגוררה ביחד עם בעלה ( סבא שלי ז"ל) בקבוצת יבנה . אם יש מישהו שהכיר אותה אולי משם אני אשמח לשמוע... ידוע לי מדברי סבתא שלי שהיא היתה מורה בקבוצת יבנה בשנים הנ"ל של כיתות ה-ו בבי"ס היסודי. בנוגע לסבא שלי - פרופסור אליעזר שטרן ז"ל . הוא היה בשנות החמישים או השישים מורה בגימנסיה (בי"ס) צייטלין שהיתה אז בהנהלתו של הרב ד"ר אוקס. סבא שלי עד כמה שידוע לי היה מורה למקצועות הומניים כגון: היסטוריה ,ספרות,תנ"ך,, ומחנך. עם יש כאן תלמידים לשעבר שלו גם אשמח לשמוע ...

למעלה