גלימות שחורות.

גלימות שחורות.

מדברים על פיסטי ועל רייסט כעל המגים הגדולים ביותר בגלימות השחורות, והם היחידים למעשה שמסופר עליהם יותר מכמה שורות במספר ספרים... אז העניין הוא זה: מה אתם יודעים על גלן דרקוס(Galan Dracos)? אני רק יודע שהוא היה מג שחור גלימות עריק, משרתה של טאקיזיס במלחמת הדרקונים השלישית(לא יודע בדיוק איזו בדיוק- זאת של הומה), שהוא היה אויבו הגדול של מאגיוס ושהוא יצר את הדרקון הירוק האדיר כרתי רועץ דם. אה, כן- הוא גם היה חזק מאוד... מישהו יודע משהו נוסף?

couchpotato

New member
אני יכול לנסות למצוא לך

כי נראה לי שראיתי פעם אחר שיש בו עליהם.

alond

New member
תקרא את the legend of huma

הוא מופיע שם ומן הסתם יש עליו לא מעט פרטים.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
THE LEGEND OF HUIMA ספר גרוע

הוא עומד בסתירה מוחלטת לכל מה שמסופר ברשומות ובאגדות עליו. הסופר לקח את הסיפור ושינה אותו לגמרי.

לא ולא.

לא מס´ 1) קראתי את ה-LEGEND OF HUMA ומה שאני יודע עליו בא משם. אין עליו יותר מזה שם לא מס´ 2) הסופר לא שינה כלום, רק את הסגנון. המאורעות שמתרחשים בספר הם הרחבה של מאורעות המסופרים בקצרה מאוד במקומות אחרים. ועוד לא- לא הספר הזה לא גרוע, הוא טוב.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
ממש אבל ממש לא.

מלא סיפורים חסרים שם כמו הקטע עם האייל הלבן, שהומה עוקב אחריו. והקטע שהומה וסילברה נפגשים והוא מחזר אחריה ועוקב אחריה והם חיים ביחד ביער, עד שסילברה לא יכולה להסתיר את מה שהיא. בספר היא פוגשת אותו בכלל באיזה קרב, ובכלל היא נשלחה על ידי פלאדין כדי להוביל אותו לרומח הדרקון. בקיצור, הוא הוסיף מלא פרטים הוריד הרבה פרטים וסתר המון אחרים. לא ככה כותבים ספר הרחבה.

Nuitari Girl

New member
אה, הומה וסילברה?

סילברה היא אחותה של הדרקונית שהתאהבה בהומה. הרי סילברה התאהבה בגילתנאס.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
אההה... אופס טעות שלי

התכוונתי לאחותה של סילברה. כל מה שכתוב בהודעה שלי על סילברה, התכוונתי לאחותה. :)

הלדין

New member
אגדות.

בהחלט ייתכן כי חלק מהאגדה הומצא בשלב מאוחר יותר. הומא פעל בשלב מוקדם יחסית של ההיסטוריה של קריין ומכיוון שחלף אלף שנה או יותר באו פייטנים ושיכללו את האגדה עד לצורתה הנוכחית. קח לדוגמא את המכשפים- בגירסה שלהם, הומא היה איזה אידיוט מזיל ריר עם חרב ביד, בעוד מגיוס היה הגיבור האמיתי.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
נו באמת, זה לא מניח את הדעת...

אתה יכול להגיד על כל פרט שלא תואם בין ספרים שזה אגדה ושאיך שזה סופר בספר אחד שונה מהספר השני כי מי שסיפר את זה סיפר אחרי כמה מאות שנים וזה השתנה, ועכשיו זה במדויק. זה לא עובד ככה. ברשומות רומח הדרקון מסופרים כל הסיפורים הללו בקיצור ועליהם יש לבנות את הסיפור המורחב, ואתה לא יכול פשוט להתעלם ממה שנכתב בהם.

הלדין

New member
אל תהיה יקה כפוץ

אלה אגדות וטבען של אגדות, ובעיקר אגדות עתיקות, הוא שהן משתנות ממקום למקום. האייל הלבן הוא חלק מאגדתה של לאורנה ולא של הומא אם אני לא טועה. הסיפורים ב-"רומח הדרקון" מצביעים על התבנית הבסיסית, ההיסטורית, אבל הם, עם זאת, אינם האמת כולה. ברור שהפייטנים ישמיטו פרטים מסוימים ויוסיפו פרטים אחרים לפי רצונם. האייל הלבן יכול להיות אחת מהתוספות הללו. בקיצור, התייחס אל זה כאל וריאציה נוספת של המקור. האם, לדעתך, "שירת הומא" היא המקור או שהיא עיבוד שנעשה למקור על-ידי תרבות לא ידועה?

PdLrAaTgIoNnUM

New member
אמנם אלו אגדות, אבל יש בהן קצת אמת

ולא צריך להתעלם מהן לגמרי! בכל אגדה, או סיפור עם יש מקור כלשהו של אמת ואי אפשר לבוא ולסלף את כל הפרטים לגמרי רק בגלל אותו סופר שכותב ספר על אותה תקופה ולכן הוא יודע בדיוק מה קרה שם. צריך גם לזכור שהרשומות והאגדות הם המקור לכל העולם שנקרא קרין ומה שנכתב שם על ידי טרייסי והיקמן נכתב מתוך ראיה שלהם את העולם ומה שהיה בו, ולכן, כסופר שלישי בא לכתוב ספר הרחבה על תקופה מסויימת בעולם שהם יצרו, אסור לו להתעלם מהכוונה המקורית של מי שיצר את אותו עולם ולכתוב את הספר באותה הרוח. ולא, האייל הלבן היה עם הומה. הוא הוביל אותו כשהיה פצוע למקום מבטחים. בדיוק כפי שהוא הוביל את סער, כמה אלפי שאני אחכ (תסתכל בדרקונים של דמדומי סתיו).

הלדין

New member
הוא לא התעלם לגמרי...

בסך הכל, אפילו אתה מסכים, "שירת הומא" כוללת את רוב המרכיבים של אגדת הומא הרומחית(על משקל מקראית) אבל מתעלמת מכמה נקודות שוליות. למעשה, זה כנראה ההסבר- הסופר של "שירת הומא" לא הכיר את החלק הזה של אגדת הומא. ברגע שוייס את היקמן הזמינו אנשים אחרים לכתוב בעולם שלהם, אפשר היה לצפות למשהו כזה. תפקידו של סופר אינו להרחיב את היצירה של אחרים אלא במידה רבה להוסיף הרבה בשר משל עצמו אפילו אם הוא מתבסס בגלוי על יצירה של אחרים. האם "שירת הומא" כתובה טוב? הסיפור ריתק אותך? הרעיונות רעננים יחסית? זה מה שחשוב. לא איזה כמה נקודות שוליות שאפילו הסופרים המקוריים שכחו מהן לאחר שכתבו אותן.[האם מישהו טען איפשהו שלשניים הללו יש זכרון מושלם? לא]

הלדין

New member
תוספת

אחותה של סילברה אכן העניקה את הידע ליצירת רומח הדרקון המקורי.(ובשליחות פלדין. אף דרקון, מרצונו החופשי ונגד כל יצר הישרדות קיים, לא היה מעניק את הידע הזה ולו לאדם הטוב ביותר שהיה קיים עלי אדמות) אהבתה להומא אינה חייבת להיות קשורה למשימתה המקורית. כמו כן, יכול להיות שסילברה לא זכרה את כל מה שקרה והשלימה חלק ממנו מדימיונה.(בסך הכל, חלפו אלפי שנים ואתה באמת מצפה מדרקונית לזכור ברמת דיוק כה אבוסולטית אירועים שקרו לפני זמן כה רב)

PdLrAaTgIoNnUM

New member
למה אתה מתכוון בשירת הומה?

אני מדבר על מה שכתוב ברשומות. לסיפור של סער על האייל הלבן. לסיפור של סילברה לחבורה על הדרקונית בנהר המתים וכד´... כל הסיפורים הקטנים נותנים לך תמונה אמנם שיטחית אבל דיי ברורה על הסיפור של הומה, ובספר אגדת הומה מספרים לך סיפור שנוגד את רוב מה שקראת ברשומות. לספרים האלה יש קשר בניהם, הם לא 2 יצירות בלתי תלויות, אלא מתבססים על אותו עולם ועל דמויות שמוזכרות ב- 2 הספרים, ולא יכול להיות שסופר אחד יחליט להתעלם ממה שזה שקדם לו התכוון אליו כי זה לא נוח לו לסיפור שלו.

הלדין

New member
טוב ויפה

הוא סופר וזכותו לעשות את מה שהוא רוצה במגבלות מסוימות. אני מניח שאם זה היה רק הקטע של האייל הלבן היית פוטר את זה אבל כנראה הבעיה היא עקרונית יותר. אני מניח שאתה מתווכח איתי על זה מתוך השוואה עם הרשומות.(אם לא, אני מציע לך לקרוא מחדש את הרשומות כדי לבדוק שייתכן שהסיפור אינו שונה כל כך ממה שכתוב שם)

arifell

New member
תראה כמו בהסטוריה שלנו- יש הרבה

סיפורים אמיתיים שהפכו לסיפורים המיתיים תוך כדי הוספת נופך רומנטי לסיפור- לכן אין לי בעייה שתהיה סתירה בין הסיפורים, כי אחד הוא לכאורה בזמן אמת, בעוד השני מסופר מנק´ מבט רומנטית ולא ע"י המשתתפים בסיפור

strahd

New member
אין שום בעיה

גאלאן דראקוס היה מכשף עריק כמו מאגיוס. בתקופה הזאת, מלחמת הדרקונים השלישית, בסופו של עידן החלומות, היו קיימים מסדרי הכישוף וגם גאלאן דראקוס וגם מאגיוס היו בתחילה מכשפים מהמסדר ולאחר מכן כל אחד פרש לדרכו. גאלאן דראקוס הפך להיות המשרת של טאקיזיס ומאגיוס פנה לדרכו שלו. כאשר הם נפגשו שוב במלחמה, מאגיוס לחם לצידו של הומא וגאלאן דראקוס היה רוכב דרקונים עוצמתי. במלחמה הגדולה בין מאגיוס וגאלאן דראקוס, מאגיוס נהרג מכיוון שכל הלחשים שלו נגמרו והוא לא יכל להטיל עוד ושופד למוות. הומא רדף אחר גאלאן דראקוס והשליך את המטה של מאגיוס אל כדור הבדולח הירוק של גאלאן דראקוס שנתן לו את עוצמתו הרבה. נראה כאילו הוא מת, אבל הוא שרד את הפיצוץ, אבל כאשר מלכת האופל באה להרוג אותו, הוא העדיף להתאבד ולא לעמוד מול זעמה. בעקבות המקרה של מאגיוס, המועצה העליונה של המכשפים התירה לקוסמים לשאת גם פגיון קטן במקרה שנגמרים הלחשים.

למעלה