גלים קפואים!

אז זהו ש...

לגל יש אנרגייה דיי גדולה ושם יש גלים ענקיים! ככה שאני לא בדיוק יודע מה זה..לא חושב שזה גל שאשכרה קפא.

טל קפלן

New member
מדהים! אבל...

איך גל קופא? הם עוצמתיים!! מה בשניה קפאו?! זה מוזר... לדעתי זה נוצר מאיזה גשם ולאט לאט עיצב את הקרח להיראות כמו גל... ואם אני טועה.. אז שתף אותנו בפיזיקה הזאת.

Ben Dor

New member
פאקקקק =\

איזה הזוי... אני שמחה שהקשבתה לי בסוף =]

זה קרחון נמס....

נמס בצורה יפה...שמזכירה גל....אבל עדיין קרחון שנמס, נראה לי באנטרטיקה מי ים לא קופאים - מה שרואים פה זה מי ים שהתקררו כל כך, קפאו והפרישו החוצה את כל המלחים, בטח בתקופת הקרח האחרונה ועכשיו נמסים לאט וגם נבנים מחדש לאט - כל הזמן... כדי להקפיא מי ים בנפח כזה כמו שרואים בתמונות, או בשביל להקפיא גל גיאות כמו שקוראים לזה בתמונות צריך טמפרטורות מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד נמוכות......כי ככה הפיסיקה עובדת....לגל (במיוחד טיידל ווייבס) יש המון אנרגיה שזה בעצם חום - בשביל לקחת ממנו את האנרגיה הזו צריך המון קירור, המלחים שיש במי ים מאוד מפריעים לקירור הזה כי הם כל הזמן זזים ומחממים את המולקולות מים בחזרה שגם זזות ומתחממות מעצמן....כשמסתכלים על הנפח העצום של המים בקרחון...יש המון מולקולות מים - קפיאה של כזה נפח מושגת רק ע"י קפיאה איטית... נחמד לדמיין שהיתה איזה ירידה כזו מטורפת בטמפרטורות שהקפיאה גל גאות באנטרטיקה בשנייה....אבל זה לא קרה.... מישהו יודע איך הגל בחיפה???????

למעלה