גלידת שרבט ביתית

bati12

New member
גלידת שרבט ביתית

מי יכול לעזור לי בהכנת גלידת שרבט ביתית מפירות קיץ? תודה בתי

בתי, ברוכה הבאה ו.. סורבה לימון

מאוד טעים ומאוד מרענן; מתכון: ברד או סורבה לימון רכיבים: (8 מנות) 8 לימונים עסיסיים 2 תפוזים 1/2 2 כוסות מים (625 מ``ל) 3/4 1 כוסות סוכר (350 ג``ר) 20-12 עלי נענע טריים (לפי הטעם) אופן הכנה: 1. שוטפים את הלימונים והתפוזים היטב. 2. בעזרת קולפן תפוחי אדמה חד מקלפים את הקליפה החיצונית - ללא הקליפה הפנימית הלבנה. מעבירים את הקליפות לסיר מצופה אמאייל או סיר נירוסטה (סירי אלומיניום פשוטים יגרמו לתהליך כימי שיפגע בטעם הלימונים). מוסיפים את המים והסוכר ומביאים לאט לרתיחה. כשהסוכר נמס כולו מרתיחים על אש גדולה 3-4 דקות. מורידים מהאש ומצננים. כשהסירופ התקרר מסננים לקערה. 3. מכינים מיץ מהלימונים והתפוזים הערומים מקליפה ומסננים לסירופ. 4. קורעים את עלי הנענע לחתיכות קטנות מאוד (עדיף מאשר לקצוץ עם סכין). מכסים ומכניסים למקרר למשך הלילה. 5. למחרת מעבירים לתבניות (לא עמוקות) ומקפיאים. מדי 45 דקות עד שעה מוציאים מהמקפיא ובעזרת מזלג מגרדים את שיכבת הסורבה שקפאה סביב לדפנות התבנית ודוחפים למרכז התבנית שבה הסורבה עדיין נוזלי. חוזרים על הפעולה פעמיים שלוש עד שהסורבה קפוא כולו. מערבבים לפני ההגשה. הערות: אפשר להכין את הסורבה במכונת גלידה - אז המרקם ייצא חלק יותר. אם מעדיפים מרקם של ברד (גרניטה) - עדיף להכין ידנית, ללא המכונה. מקור המתכון: דליה פן-לרנר - ynet הופק על-ידי מטעמים 2001.

ron-g

New member
שרבט מנגו

מתכון: שרבט מנגו רכיבים: 4 מנגו 1/2 כוס סוכר מיץ מלימון אחד 2 חלבונים אופן הכנה: מקלפים את המנגו ומרחיקים את הגרעינים. מעבירים למעבד מזון יחד עם הסוכר ומיץ הלימון ומפעילים. מעבירים מיד לשתי תבניות שטוחות, מכסים טוב ומכניסים לפריזר. אחרי 4-5 שעות מוציאים כל תבנית בנפרד ודוחסים את תכולתה למעבד מזון. על כל חצי כמות פרי מרוסק וקפוא מוסיפים חלבון אחד ומפעילים. אם סמיך מדי, אפשר לדלל במים או יין. מגישים עם עלה מליסה, נענע או מנטה, ומתבלים אם רוצים באלכוהול או אפילו במי ורדים. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי מטעמים 2001.

beagle

New member
אוקיי, אחת ולתמיד:

מה ההבדל בין סורבה לשרבט??? אני בושה בבורות, אבל אולי תסבירו לי...

ron-g

New member
ההבדל בין סורבה לשרבט

אני מצטט מהעיתוןף מילון לנבוכים: גלידה מכינים מחלב מלא, משמנת, מממתיקים ומטעמים. השרבט צנוע יותר בקלוריות, מכינים אותו מחלב, מפירות או ממיצי פירות וממתיקים, מייצבים בעזרת ג`לטין או חלבונים מוקצפים. סורבה הוא הגירסה הצרפתית. מכינים אותו מרסק פירות טריים, מיצי פירות וממתיקים, מתאים להוסיף יין או ליקר. בסורבה אין חלב או ביצים ויש להקציפו במהלך ההקפאה. מה אגיד לך כדאי כבר ללכת לקנות גלידה ולגמור את הסיפור...

beagle

New member
סוף סוף אני מבינה!!!

תודה :) איך בא לי מילק-שייק... אני הולכת לבדוק אם יש גלידה בבית.

droli

New member
רונג`י איזה בקיאות...

מאיפה כל הציטוטים? הכל מתועד אצלך?

ron-g

New member
חשבתי שהלכת לישון

לא ציטטתי מהעיתון. הרי הבחורה ביקשה מתכונים אז כבר ניצלתי את ההזדמנות להקליד לתוכנה (כי הרי סיכמנו שלא נשלח מתכון ללא התוכנה- הרי כולנו עצלנים). ומאחר והעיתון מונח לידי ציטטתי ממנו.

droli

New member
או, אז בעניין השינה -

זהו, שכבר הייתי במיטה, כבר הכל היה מוכן, הטלויזיה, השעון מעורר, ה``פיג`מה`` השמיכה בזוית הנכונה ו... השינה לא הגיעה. וזה פשוט מרגיז! אז בינתיים עליתי למעלה לחסל את העוגיות מאתמול. מוסר השכל - הפורום גומר לי את הבקרים - לא מסוגלת לקום יותר לחדר כושר! הלימודים - אני מגיעה עם אוכל הביתה שצריך לאכול כי בפולניה לא זורקים... 1+1 = בלאגן, חבל על הזמן, וחבל על הדיאטה... נו??

שיגריס

New member
אורן, גם אני תמיד חשבתי כך אבל H-) H-)

כשרון אמר את דברו - איבדתי את הביטחון 8-( אני חשבתי ש``סורבט`` (sorbet) הוא השם שמשתמשים בצרפתית ו``שרבט`` (sherbet)שם שמשתמשים בו באנגלית, אבל כדי לתאר אותו דבר, נכון?

שניהם מתייחסים לאותה מנה H-) H-) H-)

סורבה SORBET, הוא המינוח הנכון. כל השאר- התפתחויות וגלגולים של אותה מילה. האמת אני לא יודע מאיפה הגיע השרבט. נראה לי שבאנגלית לפעמים משתמשים במינוח זה. בעיקר בארה``ב.

ron-g

New member
שרב אפרסקים

מתכון: שרבט אפרסקים רכיבים: 1 ק``ג אפרסקים 300 גרם סוכר מיץ מלימון אחד 1/2 כוס מים 2 חלבונים שמפניה או ליקר פירות (לא הכרחי) אופן הכנה: מרתיחים לכמה דקות את הסוכר והמים לסירופ ומניחים לו להתקרר. מקלפים את האפרסקים, חותכים לרבעים, מרחיקים את הכרעינים ומרסקים אותם לרוטב יחד עם מיץ הלימון בבלנדר או במעבד מזון. מערבבים את רסק הפרי יחד עם הסירופ הקר. אם יש לכם מכונת גלידה, אפשר להכין את התערובת למכונת הגלידה, לתת לה לעבוד וזהו. אם לא, מעבירים את השרבט לשתי תבניות הקפאה שטוחות ומכניסים לפריזר. אחרי 3-4 שעות מוציאים ומקציפים תוכן כל תבנית בנפרד עם חלבון אחד במעבד מזון. מכניסים לקערה, מכסים ומקפיאים. מגישים מיד אחרי ומוציאים מהפריזר בתוך גביעים, מקושט בעלי נענע או בפרוסות פרי טריות. הערות: לא נוסה עדיין מקור המתכון: הופק על-ידי מטעמים 2001.

beagle

New member
מחליפה את הלורד לרגע:

תם השרב הגדול :) ולמה רק באפרסקים שלי אין כרעינים???

ron-g

New member
בייגל - עכשיו הסתבכת!!!

הקלדתי הכל לכבודך וככה את מחזירה לי??? סתאאאם

אמירה

New member
היי אחותי, מצאת לך ממי לבקש.....

תגידי, זה מה שאת מכינה לי? מה עם אוכל, אנחנו מגיעים מורעבים.........

ron-g

New member
שרבט מלון וג`ינג`ר

מתכון: שרבט מילון וג`ינג`ר רכיבים: מילון גדול 1 לימון סחוט 1 כף ג`ינג`ר טרי קצוץ דק 300 גרם סוכר אופן הכנה: מקלפים את המילון, חוצים, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לקוביות. מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את מיץ הלימון, הג`ינג`ר והסוכר ומרסקים. מקפיאים בתבנית ואחרי שקפא מקציפים מחדש במעבד מזון עם 1-2 חלבונים. מחזירים להקפאה ומגישים ישר מהפריזר, עם ליקר או שנפס של פירות או בלי הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי מטעמים 2001.

למעלה