גלולת Yaz..

Berliner star

New member
גלולת Yaz..

היי
לפני חודש התחלתי לקחת גלולות והשתמשתי בגלולת לודן (אני חיילת). הייתי אצל רופאת הנשים בכדי לקחת עוד מרשמים והיא המליצה לי להתחיל להשתמש בגלולת היאז.. גלולה חדשה, של 28 גלולות ומופחתת הורמונים. ממה שקראתי באזהרות ובהוראות שימוש היא נורא מסובכת במקרה ששוכחים לקחת גלולה. למשל אם בשבוע הראשון שכחתי לקחת גלולה וקיימתי יחסי מין בשבוע שקדם ליום שלקחתי את הגלולה יש סיכוי שאכנס להיריון.. ואני יודעת שבגלולות האחרות זה לא ככה.. ויש עוד דוגמאות להתנהגות במקרה ששוכחים לקחת גלולה.. אני רק רוצה את דעתכן על הגלולה. היום התחלתי את הגלולה הראשונה בחפיסה. תודה רבה

Berliner star

New member
וגם אם היא

יותר יעלה בטיפול באקנה מאשר גלולות אחרות.. או אולי פחות יעילה...?

Aeiona

New member
הרטפאה שלי סיפרה לי עליה

היא מופחתת בהורמונים, ולכן הרבה יותר חשוב להקפיד לקחת אותה בזמן כי זה קריטי איתה. כמו כן, מהגיון פשוט (אולי אני טועה) גלולות כמו דיאנה ודומיה הן המומלצות לאקנה ושיעור וכו' והן מהגלולות עם הרבה הורמונים. לכן אולי יאז שהיא עוד יותר מופחת הורמונים, קשה לי להאמין שהיא תהיה יעילה או יותר מאשר גלולות אחרות...

גלולת Yaz..

גלולת YAZ היא כמו יסמין מבחינת סוג ההורמונים שבה רק רמתם מופחתת ביחס ליסמין. אבל הרמה היא אותה רמה כמו בלודן שלקחת קודם . ההוראות על גבי ה- YAZ פשוט מפורטות יותר מאשר בגלולות אחרות ואל תשכחי שהחברה מבטיחה את עצמה כדי שלא תתבעי אותם במקרה שתיכנסי להריון. אז אל תילחצי. העקרון הוא כזה: אם שכחת גלולה, קחי מייד כשאת נזכרת . אם עברו פחות מ- 12 שעות אין כל בעייה. אם עברו יותר מ-12 שעות , את צריכה להשתמש בקונדום בנוסף להמשך הגלולות למשך שבועיים נוספים. לגבי אקנה - גם יסמין וגם יאז הן טובות יותר מגלולות אחרות רגילות אך דיאנה היא באמת הגלולה הייעודית לטפול באקנה.

Berliner star

New member
תודה../images/Emo70.gif

אז אני לא צריכה לדאוג אם אני לוקחת את הגלולה שעתיים שלוש אחרי הזמן הרגיל? כי השעות שאני ערה בבסיס והשעות שאני ערה בבית הן לא אותו הדבר.. ועוד שאלה.. אמרו לי שבחודש הראשון ללקיחת גלולות עדיף להשתמש בקונדום.. אני השתמשתי בחודש הראשון בגלולת לודן ובחודש השני החלפתי ליאז.. השאלה שלי היא אם אני צריכה, בחודש השני (שהוא בעצם החודש הראשון בשימוש הגלולה הזאת..) להשתמש בקונדום..

שעתיים - שלוש זה לא כל כך נורא אבל עדיף שתנסי

למצוא שעה אחרת שבה את ערה גם בבית וגם בצבא. לא צריך קונדום . זה כבר נחשב חודש שני.

Berliner star

New member
שוב תודה, ורק לוודא..

לגבי הקונדום.. אפילו אם הגלולות החדשות הן מופחתות הורמונים? וגם.. בחודש שעבר, החודש הראשון שלקחתי גלולות, בימים הראשונים שלקחתי גלולות, היה לי קלקול קיבה רציני ושמעתי שלפעמים בגלל הקלקול, הגלולות לא תופסות. עדיין אני יכולה בלי קונדום? אני מוודא כי אני רוצה להיות בטוחה. זה לא נושא שאני רוצה לשחק איתו.. תודה על התשובות המהירות..

למעלה