גלולות

AndreaCorr ©

New member
גלולות

(לא בטוחה שזה קשור לכאן, אבל שאלתי בפורום "רפואת נשים" ובואו נגיד שדי מת שם.) האם תופעות הלוואי של הגלולות, כגון מצבי רוח משתנים, תאבון יתר, רגישות בחזה ושאר ירקות ילוו אותי כל עוד אני נוטלת את הגלולות או שזה משהו שקיים רק בהסתגלות ואחר כך יעבור? תודה מראש.

דנטל

New member
חווה רק חוסר חשק מיני

ולא נראה שזה עובר, למרות שלא זוכרת ששמתי לב לזה בשנים הראשונות ואולי זה פשוט לא היה. מה שכן שמתי לב בשנים הראשונות זה שבלי גלולות אני משמינה ועם גלולות אני שומרת על המשקל (הכבד בכל מקרה, כידוע לך), והיום נראה לי שאם אפסיק עם הגלולות זה לא ישנה, כי - נכון להיום - אני משמינה יפה מאוד גם איתן. ידוע לי שגם אצל אחרות התופעות משתנות לאחר כמה שנים, כך שיכול להיות שהתופעות לא ילוו אותך תמיד, אבל מאוד יכול להיות שבמקומן יופיעו תופעות אחרות.

בתור אחת שפגשה אותך פעם

אני חייבת לציין שאת לא כבדת משקל, את פשוט אישה עסיסית.

דנטל

New member
יאאא, איזה נוסטלגיה לגיל 13

היה איזה חתיך בן 18 בשכונה שחצי מהבנות בכתה שלי היו דלוקות עליו. יום אחד, הייתי איתו בחצר שמאחורי העבודה שלו והוא ניסה להתקרב אלי (הייתי אז עדיין בשלב של להגיד לא ולהתכוון לכן - מטומטמת) והצליח לתפוס ציץ ואני התחמקתי לקדימה. אחרי זה הוא אמר לחצי השני שלי שיש לי ציצי עסיסי וזה היה מחמיא בטירוף. חחח, היום זה נראה לי כל כך קטן מה שהיה לי אז. הגדירו אותי בשלל הגדרות. מעבר לעובדה שזה בעיני המתבונן, גם כל אחד מרגיש נח עם הגדרות אחרות ויש גם הקטע של פוליטיקלי קורקט. אני אוהבת שמנה. זה הכי לא יומרני.

שאלה.

אני שוקלת להתחיל עוד מעט עם גלולות. איזה תופעות לוואי עלולות להיות? האם זה נכון שהחזה, התחת וכ"ו גדל? משמינים מאוד?

AndreaCorr ©

New member
זה שונה מבחורה לבחורה,

ומגלולה לגלולה (כידוע לך, יש מספר סוגים). לכל חפיסה מצורף עלון עם תופעות לוואי שעשויות להגרם. לא אצל כולן הן מופיעות, לא אצל כולן מופיעות אותן תופעות. לכי לרופא נשים, אם הגלולה שהוא יתן לך יגרמו לך לתופעות לוואי חמורות, תבקשי להחליף. לא ביג דיל. וכן, בד"כ החזה גדל קצת בגלל ההורמונים.

ToryMaster

New member
זה תלוי בסוג הגלולות

בעיקרון (וכאן אני מוציאה את העלון מקופסת הגלולות שלי): בחילה/הקאות, כאב ראש, רגישות בשדיים, דימום בין ווסתי קל, שינויים במשקל הגוף או בדחף המיני, מצב רוח דכאוני, שינויים בהפרשות נרתיקיות, אצירת נוזלים, הפרשות מהשדיים, הפרעות במערכת העיכול, פריחה, אקנה, עור שמן, צמיחת שיער מוגברת. אלו תופעות הלוואי העדינות יותר, יש גם תופעות שמצריכות רופא, להעתיק גם אותן? (מתוך העלון למשתמש, אני משתמשת ב"מינס")

אמא'לה! איזה מפחיד!

לך היתה איזה תופעת לוואי? הפרשות מהשדיים?? אקנה?? עור שמן?? צמיחת שיער מוגברת?? שינויים בהפרשות מהנרתיק?? איזה מפחיד..... אבל אני אלך לרופא שיתן לי משהו שמתאים לי, גם אז יכולות להיות התפעות לוואי האלה? מפחיד לחשוב על איזה תופעות מצריכות רופא....

ToryMaster

New member
חחחחח

יכולות להיות לך חלק מהתופעות האלה, אבל אז חוזרים לרופא ומבקשים שיחליף. לי הייתה רגישות בשדיים, שינויים בעור (שיפור משמעותי במצב האקנה שהיה לי) ושיפור משמעותי בכל הקשור לכאבי המחזור וסדירותו.

אה אם זה גרם לך לשיפור באקנה זה טוב

חשבתי שזה לצד השלילי. כן ידעתי שזה מסדר את המחזור (אצלי הוא לא הכי מסודר). אבל זה ממש מלחיץ... חבר שלי ציטוט: "עוד לא סגור על זה, לא יודע אם אני מוכן שתכניסי כימיקאלים לגוף כשזה לא הכי נחוץ" אבל העיניין הוא שעם קונדום אנחנו לא הכי אוהבים... אז יוצא בלי... ובלי הגנה זה מסוכן מאוד. גלולות נראה לי דווקא פתרון טוב. אני אראה אותו עוד חודשיים בערך (כן אנחנו לא גרים באותה הארץ
) ואני מתחילה לחשוב על גלולות....

ToryMaster

New member
החבר שלך

לא שולט בגוף שלך, אם את חושבת שאת צריכה לקחת גלולות, זה לא מעניינו אילו כימיקלים את מכניסה לגוף, וזה עם כל הכבוד לאהבה שלו כלפייך. אקנה, זה עלול לזוז גם לצד השלילי, אם כי אני אישית לא מכירה מישהי שזה קרה לה. מלחיץ? מאיזו בחינה? כן, זה להכניס הרבה הורמונים לגוף שלך, לאו דווקא בצורה טבעית, אבל למיטב ידיעתי וידיעת המחקרים שיצא לי לראות, זה לא גורם לנזק רציני (פה אנחנו כבר נכנסים לשאלה "מה זה נזק?" ואין לי כוח אליה)

דנטל

New member
מה, אתם דפוקים?

סליחה על הבוטות
, אולי ככה זה ישפיע יותר. "אז יוצא בלי..."? בא לך איזה ילד בטעות שכל החיים, גם אם תאהבי אותו הכי בעולם, הוא עדיין יהיה "ילד-טעות"? או שאת בונה על הפלה ובא לך על איזו גרידה? יקירתי, אנחנו בשנת 2005, הגיע הזמן להתקדם קצת ולהפסיק להכנס בטעות להריון, מזמן יצאנו מהמערה. לכי לרופא נשים ותבקשי גלולות. תעשי את זה כבר עכשיו, למרות שתפגשו רק עוד חודשיים. ותהנו.

עוד שאלה

קודם כל דנטל את צודקת. ממש לא בא לי על ילד וזה הכל נכון ואני מודעת לזה. זו הייתה פעם שלא תחזור על עצמה. עם החרדות שעברנו אחרי זה... אתן חושבות שעדיף להתחיל עכשיו עם הגלולות? גם אם אני לא פעילה מינית עכשיו? להתחיל חודשיים-שלושה חודשים לפני?

ToryMaster

New member
המממ

אני הייתי מתחילה לפחות חודש קודם (כלומר, שתהיי בחודש השני כבר כשהוא מגיע), אבל חודשיים שלושה לפני זה רעיון אפילו טוב יותר, כדי שהגוף יתרגל קצת, והדימומים יסתדרו, והרגישות בחזה (שהיא זמנית) תעבור.

דנטל

New member
כתבתי ללכת כבר עכשיו

בגלל שחלק מהגניקולוגים (נראה לי שמיעוט, אבל זה קורה) שולחים קודם לבדיקות דם לפני שהם מתאימים גלולות ולכן זה לא שאת ישר מקבלת גלולות. חוץ מזה, צריך במילא לחכות ליום הראשון של המחזור, אבל ברור שכבר קודם רצוי שיהיה מרשם וחבילה אחת לפחות. אישית, אני בטח הייתי מתחילה במחזור שלפני שאני אמורה לפגוש את החבר ולא קודם, אבל לפחות בשביל המרשם לא צריך לחכות לרגע האחרון, למרות שהוא בתוקף רק לחצי שנה (בסופר-פארם לשנה) וזה כאילו "מבזבז" לך חודשיים של תוקף.

למעלה