גלולות

גלולות

הרופא המליץ לי על גלולות למניעת הריון בשם "פמולן" באומרו שהם לא משפיעות על החלב, מישהי יודעות על השפעות הגלולה הזו מניסיון? אשמח לקרוא.

אפרת_ח

New member
המון דברים על פמולן

1) ברוב המקרים אפשר להניק עם פמולן. יחד עם זאת, יש נשים שהפמולן פוגע בכמות החלב שלהן. הדרך היחידה לדעת היא לנסות (לי לדוגמה זה לא מפריע). 2) גלולות פמולן לוקחים רצוף, כך שהן לא מסדרות מחזור. 3) בניגוד לגלולות רגילות, חייבים להקפיד מאוד לקחת באותה שעה בדיוק (אני מוצאת שזה די קשה). אם לא לוקחים באותה שעה, היעילות שלהן מאוד יורדת. 4) אם יש תופעות לוואי (כמו דימום ממושך) צריך לחזור לרופא! 5) אחרי כמה חודשים עם פמולן אפשר לחזור לגלולות "רגילות".

inbale

New member
זהירות עם פמולן!!

הגלולה הזו טובה להנקה כיוון שיש בה ערכים נמוכים של אסטרוגן אבל היתרון הזה הוא מה שהופך אותה לגלולה חלשה ומסוכנת. אני אישית מכירה שתי חברות טובות שלי שנכנסו להריון תחת הגלולה הזו!!!!! ולא הן לא פיספסו אף גלולה. הגלולה הזו בעיתית מאוד. נקודה נוספת שרופאים לא אומרים הרבה פעמים - אצל נשים בעלות משקל עודף ניכר צריך לקחת כמות כפולה של הגלולה...

תמRי

New member
פמולן היא גלולה שמכילה רק אחד

משני ההורמונים הנשיים שמצויים בגלולות הרגילות וזה כדי לא לייבש את החלב. ההשפעה שלה לכן פחות טובה מגלולות רגילות. עצם ההנקה מוסיף למניעה אבל שתי השיטות יחד אינן מונעות הריון במאה אחוז לכן מי שבשבילה האפשרות של "פנצ´ר" ממש לא באה בחשבון צריכה לקחת זאת לתשומת לבה.

תמRי

New member
שכחתי...../images/Emo15.gif

להוסיף שכאשר ההנקה יורדת לפעם פעמיים ביום אפשר בדר"כ לחזור לגלולות הרגילות(בהתיעצות עם הרופא כמובן)

zimes

New member
לי לא היה אומץ לבדוק את הענין.

(ואם אצלי זה ישפיע?) מה שכן - כבר מעל לשנה ללא מחזור (לא כולל ההריון).

אצלי פמולן ייבש את החלב !!!

התחלתי לקחת פמולן חודשיים אחרי הלידה של תומר - והתייבש לי החלב בצורה דראסטית! תומר היה לא שקט במשך יומיים - ולא קישרנו את זה לגלולה, עד שראיתי שגם בשאיבת הבוקר לא יוצאת הכמות הרגילה (באותה תקופה התחלתי לשאוב פעם ביום על מנת להתכונן לחזרה לעבודה ולהכין סטוקים). בעצת הרופא הפסקתי מייד עם הגלולות - והכל חזר לקדמותו. עם מיה אפילו לא התקרבתי לגלולות האלו. דרך אגב, רופא אחר אמר לי שבכל מקרה ידוע שחלק מההורמונים עוברים בחלב אם - ולא ברור מה היא השפעתם על היונק (פשוט אין מספיק מחקרים עדיין). אותי זה גם הפחיד מספיק בשביל לא לרצות לשמוע אפילו מהגלולות.

אפרת_ח

New member
בכל מקרה יש לך את ההורמונים האלה

כחלק טבעי מהגוף, ובכמויות שונות (בזמן מחזור, הריון וכו´ - ומותר להניק)

בודאי - אבל הכל תלוי בכמות

רק לפני כמה שנים התפרסם מחקר על גלולות מסויימות שנשים שהשתמשו בהן לאורך זמן - חלו יותר בסרטן. וכפי שציין אותו רופא - אין מחקרים לגבי ההשפעה של הורמונים שמועברים בגלולות על תינוקות יונקים. לא ידוע איזה כמות עוברת, או מה ההשפעה של כמות מוגברת על תינוקות.

למעלה