גלולות

michali286

New member
גלולות

האם נהוג בארץ לתת גלולות למניעת הריון בתחילת כל טיפול (לפני הסטימולציה)?

ede1

New member
למיטב ידיעתי לא, אבל

במקרים מסוימים(של ציסתה למשל )אז כן בהצלחה!

פּוֹנְג

New member
עוד שאלה בעניין ציסטה וגלולות...

אני אמורה לסיים את הגלולת ביום חמישי. אחרי שביום חמישי שעבר הציסטה לא הראתה סימנים של דיאטה, אני צריכה להציץ עליה שוב אחרי המחזור... אבל מה... אם הכל בסדר אני אמורה להתחיל זריקות ביום השלישי למחזור... נשאלת השאלה האם יש טעם לעשות US כבר עם סיום הגלולות (עוד לפני הדימום?) או שהדימום עצמו עושה משהו לטובת העלמות של הציסטה, פשוט ממש לא בא לי לעבור את החוויה המרעישה של US עם דימום, לא נראה לי הקטע הזה... |פונג שמחפשת ממה להיות מוטרדת|

תולו

New member
פונג

בתור אלופת הציסטות, יש הבדל בין ציסטה לאחותה - יש ציסטה פונקציונאלית, שאמורה לרדת בהדרגה לקראת קבלת הוסת ולהעלם עד לביוץ הבא (שזה מה שקורה אצלי) ויש ציסטות שמצריכות שאיבה ונשארות בגודל קבוע. כנראה שיש קשר לדימום, כי אצלי היא החזיקה יפה מאד עד לקבלת הוסת ואז נגוזה לה לאיטה.

פּוֹנְג

New member
לכי תוכחי שאין לה אחות....../images/Emo3.gif

אז מה שאת אומרת זה לעשות US עם הדימום?

לרוב ציסטות של גירוי שחלתי (צלולות)

יורדות עם המחזור, בגלל נפילת ההורמונים. שווה לעשות US רק כדי להתחיל עם "לב שקט". בהצלחה!

ede1

New member
תלוי

אפשר לשאוב אותה, אפשר להוצאי דרך ניתוח (לפרסקופיה) ובאותה הזדמנות לבדוק אנדו' ואפשר להתעלם ממנה (חשוב מקום, גודל וסוג) לי היתה מאוד קטנה ,אך כואבת והתעקשתי לעשות ניתוח. חייבת לציין, שהיא הופיעה כבר פעמים באותו מקום אחרי הניתוח וזה מה שקורה בדרך כלל. יתרון של הניתוח - לשלול( או להפך) אפשרות של אנדו'. ואם זה אנדו, אז בדרך כלל עוברים ל-IVF. מקווה עבורך שציסטה לא תיהיה עקשנית במיוחד ותעלם בעצמה. בהצלחה יוליה

המצב הוא שאני כבר בטיפולי IVF

ועכשיו כתוספת לכל הבעיןת יש חשש לאנדו'. אצל מי עשית לפרסקופיה ועד כמה הצלקות נוראיות?

ede1

New member
הצלקות ממש לא נוראיות

יש לפרוסקופיה אבחנתית וניתוחית והניתוח די שכיח,לכן לא בחרתי ברופא. שלחי מסר אם יש שאלות נוספות

תולו

New member
כן, וזה לא כזה נורא../images/Emo141.gif

עשיתי זאת מספר פעמים, למעשה בווסת האחרונה שלי. פשוט אל תסתכלי כשהוא מוציא את המכשיר...

סביון1

New member
גלולות

לי נתנו פעם אחת והרופא הסביר שזה מיועד לעשות מעין איתחול לגוף, שיתחיל את הטיפול בצורה מסודרת מבחינה הורמונלית וכך יש יותר סיכוי שהזקיקים יצמחו בגודל אחיד.

למעלה