גלולות...

hadaronet

New member
גלולות...

לקחתי כבר 2 חבילות מרסילון רצוף, והתאריך של המחזור יוצא לי לא טוב ... מותר לי לקחת עוד חבילה? זה עושה נזק כלשהו? יש בזה סיכון?

hadaronet

New member
רוצה תשובה חד משמעית

שמעתי מהרבה אנשים שגלולות עלולות לפגוע בעתיד בפריון ובמערכת החיסונית של הגוף, ושהן עשויות מכימיקלים והן אינן בריאות. אף רופא לא נתן לי תשובה חד משמעית אם עלולות להיות לי תופעות לוואי בעתיד שיפגעו בי ואם יש משהו לא בריא בליטול גלולות. כמו כן, הייתי רוצה לדעת בוודאות שזה בסדר ליטול 3 חבילות, מה זה עושה לגוף ואם זה בסדר או פוגע. ולמה מותר עד 3 חבילות ולא יותר. אם יש סכנה. תודה.

רוצה תשובה חד משמעית

עניתי לך תשובה לגמרי חד משמעית. זה לא נכון שמותר עד 3 חבילות ,אלא מותר לקחת שנה שלמה גלולות ברצף. אסור יותר כי פשוט עדיין לא בדקו יותר זמן. אין שום השפעה של גלולות על הפריון וכל מה שכתבת שם זה די קשקוש, סליחה על הביטוי. תופעות הלואי של הגלולות הן בעיקר בתחילת השימוש (כאבים בציצים, כאבי ראש, דימום לא סדיר ובחילות ). מבחינת סיכונים של הגלולות , העיקריים זה סכון לקרישיות יתר ( שבץ מוחי, התקף לב בגיל צעיר ), בעיקר בכאלה עם סיכון מגובר לכך מלכתחילה ( מעשנות, ספרו משפחתי של קרישיות יתר) וסיכון מוגבר במקצת לתחלואה מסרטן שד, כבד וצוואר הרחם. לעומת זאת , גלולות מורידות באופן משמעותי את הסיכון לחלות בסרטן שחלות וסרטן רחם שהם הרבהיותר שכיחים ומסוכנים.

hadaronet

New member
סליחה על הבורות אבל...

אני סיימתי אתמול את החבילה השנייה שלי ברצף ואני צריכה לקבל ביום שישי ולא כל כך נוח לי עם זה, אני מתלבטת אם להתחיל היום עוד חבילה כי למרות כל הפירוט שנתת אני לא הבנתי אם זה שמותר זה אומר שאין לזה השפעה יותר מהשפעה רגילה של גלולות שלוקחים עם ההפסקות. מה את אומרת? מעבר לכך שנוגע למה שציינת השטויות שאמרתי זה דברים שאני שומעת וכיוון שאין לי ידע אני מפנה אלייך את זה, ושמחה לקבל תגובה ממך. הייתי שמחה לדעת אם יש גבול מסויים של סיכון, התחלתי לקחת אותן בגיל צעיר יחסית (16) ואני לא יודעת אם אצטרך להפסיק אותן בזמן הקרוב, יש חשש לכך ש"שימוש יתר", או יותר נכון שימוש זמן רב בגלולות מגביר את הסיכון לחלות? עוד שאלה שיש לי לגבי הגלגלות, בחודשים האחרונים יש לי בעיות בעיכול (לעיתים שלשולים ולעיתים עצירות ובחילות), רופאת המשפחה שלי טענה שהכי הגיוני זה שיש לזה קשר לגלולות. אלה באמת תופעות לוואי שעשויות להיות מנטילת גלולות? תודה על התשובה!

סליחה על הבורות אבל...

אין לז שום קשר לבורות, את פשוט חוזרת ושואלת אותן שאלות כל הזמן. אני לא מתכוונת לפרט שוב את כל מה שאמרתי. מה שאני מציעה ( ברצינות) זה שתקבעי תור לרופא שלך ותשבי ותדסקסי איתו אל כל השאלות שלך והחרדות שלך בנושא הגלולות עד שתביני ותקבלי ( או שלא).. לא התכוונתי ללעוג לך כשאמרתי לך שזה שטויות אלא פשוט לאשר לך שאין יסול לפחדים שלך. לגבי השלשולים והעצירות - רוב הסיכויים שזה לא קשור לגלולות.

למעלה