גלולות

גלולות

שבת שלום יש לי שאלה - אחרי שבלפרוסקופיה וודאו שיש לי אנדו הרופאה אמרה לי לקחת גלולות חצי שנה ברצף אני לוקחת אורטו סיקלן כבר 18 ימים והדימום לא מפסיק הוא לא חזק אבל גם ביום וגם בלילה ושבוע הבא יש לי US וממש לא נעים לי ללכת ככה בנוסף אני מרגישה עיפה מתמיד ונראה לי שיש קשר מה דעתכן? זה משהו רגיל? סוף שבוע נעים לכולן מירב

nhmhphmh

New member
מוכר מאוד

לדעתי תנסי להחליף גלולה ולמצוא לך משהו שיותר מתאים לך. אני עברתי לפחות 10 סוגים של גלולות שגם גרמו לי דימומים שהגיעו למצב של ורטיגו - סחרחורות מרוב איבוד דם. אני כרגע לוקחת גינרה וכל 3 חפיסות עושה הפסקה. תרגישי טוב.

גלולות

ואני חכמולוגית קניתי איזה 5 חפיסות של גלולות כדי שלא אצטרך לרוץ כל חודש לקנות לפי מה החלטת לעשות הפסקה כל 3 חפיסות?

sheronher

New member
גם לי היה דימום של 3 שבועות אחרי הניתוח...

אני חושבת שזה בסדר לפי מה שאמר לי הרופא בביקורת. זה יעלם מעצמו עם סבלנות (לא שיש לי אחת כזו)

ניתוח

לא נראה לי שזה המצב את הניתוח עברתי בספטמבר ואז היה טיפה דימום אבל עבר די מהר, קיבלתי וגם זה עבר ואז כשקיבלתי שוב התחלתי לקחת את הגלולות וזה ממשיך....... וממשיך....... אבל אני מסתדרת עם זה, פשוט אני רוצה לדעת אם זה משהו סביר ומתי אני אמורה להכנס ללחץ :)

sheronher

New member
לכי לרופא

יכול להיות שסימני העייפות זה מחוסר ברזל בקשי מרופאת המשפחה לעשותבדיקת דם שם המוגלובין (HB) וכשתקבלי את התשובות (ניתן גם במייל אם יש לך קוד של הכללית באתר האינרנט..שזה יופי של דבר, ובר באותו הערב תדעי אם יש לך המוגלובין נמוך (הערך של הHB צריך להיות מעל 12 כדי להיות תקין. אחרי הניתוח יצאתי מביה"ח עם המוגלובין 9.15 והגעתי לערכים של 8.75..מאוד נמוך ולכן קיבלתי המוגלובין (כמובן שאני יודעת שהערכים שלי תמיד נעים בין 13-14 כך שזה באמת היה חריג) עדיין לא צריך להכנס לפאניקה ולחץ. עשי את הבדיקות ותתיעצי עם הרופא...אני בטוחה שיש עוד בנות שיש להן דימומים ארוכים ו/או בין הוסתות,ככה זה אצלנו לא ? בהצלחה!

nhmhphmh

New member
סליחה על התגובה המאוחרת..

אני אישית לא הרגשתי שזה בריא לי לקחת חצי שנה ברציפות ובגלל זה החלטתי לקחת כל שלוש חפיסות. כמובן אחרי התייעצות עם רופא. אני פשוט הגעתי למסקנה שאין נוסחה ברורה לטיפול לאנדו ושזה מאוד אישי. ואגב גם לי יש חפיסות מיותרות רבות מרוב כל הנסיונות שלי למצוא את הגלולה שהתאימה לי..

galim29

New member
פולו לינוי יקרה../images/Emo26.gif ../images/Emo26.gif

הפסקה של גלולות או רצף של 3 חודשים ואז הפסקה לבנות עם אנדומטריוזיס, זה לא משהו שכדאי לך להחליט לבד בלי פיקוח של רופא הנשים שלך. הורמונים זה לא משהו שכדאי לשחק איתו, בטח בלי שמבינים בזה יותר מדי. מאוד חשוב שתתייעצי עם הרופא ולא תקבלי החלטה לבד. את ההחלטה הסופית את מקבלת לבד אבל לא לשחק עם מינונים סתם ככה. מזכירה לכולנו שאנחנו לא רופאות וחשוב מאוד לא לזרוק עצות באוויר שאחרות יכולות לקבל בלי להתייעץ עם רופא.

המון תודות

דיברתי עם הרופאה והיא אמר לי לנסות לקחת 2 גלולות באותו יום יש לי תור אליה שבוע הבא בכל אופן, הבנות באתר עם כל הניסיון שצברו יודעות מה קורה בשטח ואני שמחה לשמוע חוו"ד של כולן אז שוב, תודה רבה ושבוע נעים מירב

nhmhphmh

New member
כמובן כמובן וכמובן

שכל דבר שחשבתי לעשות או גלולה שחשבתי להחליף התייעצתי עם רופאים. לי בכלל הרופא המליץ בהתחלה לא להשתמש בגלולות כי מחקרים הראו שהן לא הכי יעילות אבל בכל זאת אמרתי לו שאני לא רוצה לקחת סיכון וכן לקחת איזה שהוא דיכוי והוא אישר לי. בגלל שלמחלה כיום אין טיפול חד משמעי וברור תמיד כדאי לברר ולשאול. מקווה שתמצאי פתרון מוצלח. שתי גלולות ביום זה משהו מקובל?

בהחלט משהו רגיל

קורה שלמרות שלוקחים גלולות ישנו דימום.....העניין שכל עוד את ממשיכה לקחת את הגלולות כך יקח זמן עד שהדימום יפסק...אבל הוא יפסק לפעמים זה לוקח חודש ברגע שתפסיקי לקחת גלולות הדימום יהפוך לווסת... לגבי הUS ...בעיקרון אפשר לעשות עם דימום אבל כדאי לשאול במכון שאת עושה את ה US איך זה אצלם.... וכמו כל האחרות להתייעץ עם רופא לגבי החלפה של גלולות או הפסקתן. תרגישי טוב

ברוכה הבאה למועדון העייפות../images/Emo4.gif

לגוף לוקח זמן להסתגל להורמונים, תתאזרי בסבלנות. אם בעוד מס' שבועות הדימום לא יחלוף תתייעצי עם רופא/ה,אולי יש מקום להחליף לסוג אחר.

למעלה