גלולות מרסילון

גלית1719

New member
גלולות מרסילון

הי, אני חדשה בכל העסק וגם קצת לחוצה ומקווה לקבל כאן קצת עזרה. אני משתמשת בגלולות מרסילון.
לקחתי את הגלולות בשעה קבועה בכל חודש, אבל באיזור פסח היו שבועיים שבהם לקחתי את הגלולה באיחור של משהו כמו 3 שעות פלוס מינוס.
זה אומר שהייתי מוגנת? (בכל מקרה השתמשתי בקונדומים לאורך כל החודש שעבר, אני פשוט רוצה לדעת)

בקשר להפסקה של ה7 ימים - הרופאת נשים אמרה לי שאם לקחתי את הגלולה האחרונה בחפיסה ביום שבת למשל, אז ביום שבת שאחריו אקח את הגלולה הראשונה. אבל אם עושים חישוב אז יוצא שאני צריכה לקחת ביום ראשון, לא? אני לא סומכת על הרופאה כי היא הייתה לחוצה ורק רצתה לעבור למטופלת הבאה.

סיימתי את החפיסה הראשונה ביום שבת. עד עכשיו, הופיעו אצלי כל מיני תופעות כמו למשל מצבי רוח קיצוניים, רגישות בחזה דימום בין ווסתי לפני כמה שבועות, ועכשיו יש גם משהו שמזכיר דימום בין ווסתי. זה משהו שאמור לעבור ואני צריכה לתת לזה זמן כי רק התחלתי עם הגלולות או שכדאי להחליף סוג?

ושאלה אחרונה - אני התחלתי לקחת את הגלולות בשעה 8 בבוקר אבל השעה הזו לא תמיד מתאימה לי, מסתבר. הייתי רוצה להחליף את השעה לסביבות 5 בצהריים. איך אני עושה את זה? לוקחת אותה באיחור של 10 שעות ביום הראשון ואז מתחילה לקחת כל יום בשעה 5?

תודה רבה לכל מי שהייתה לה סבלנות לקרוא את כל זה

בארבי4

New member
היי משתדלת לענות

תראי, בעיקרון רצוי לקחת את הגלולה כל יום בשעה קבועה. אם סטית פה ושם בכמה שעות זה לא סוף העולם (כי סה"כ מותר עד 12 שעות איחור). אבל בכל מקרה רצויי שתעשי לך תזכורת ככה שתזכרי לקחת כל יום באותה שעה. לכן אם את רוצה לאחר את זמן הלקיחה לחמש אחה"צ זאת לא בעיה. במקרה שלי אני מקבלת תזכורת לנייד כל יום בשעה קבועה זה שירות תזכורות של הגלולות שלי (פליים) וזה בחינם. נסי לעשות לך איזו תזכורת דומה.

בארבי4

New member
היי משתדלת לענות

תראי, בעיקרון רצוי לקחת את הגלולה כל יום בשעה קבועה. אם סטית פה ושם בכמה שעות זה לא סוף העולם (כי סה"כ מותר עד 12 שעות איחור). אבל בכל מקרה רצויי שתעשי לך תזכורת ככה שתזכרי לקחת כל יום באותה שעה. לכן אם את רוצה לאחר את זמן הלקיחה לחמש אחה"צ זאת לא בעיה. במקרה שלי אני מקבלת תזכורת לנייד כל יום בשעה קבועה זה שירות תזכורות של הגלולות שלי (פליים) וזה בחינם. נסי לעשות לך איזו תזכורת דומה.

Maldini Girl

New member
את צודקת בנוגע לחישוב

אני לא מכירה גלולות מרסילון, אבל ברוב הגלולות, אם לקחת את הגלולה האחרונה בשבת, את ההבאה אחריה תקחי בראשון. בכל מקרה שווה לבדוק בעלון הצרכן.

תופעות הלוואי לא נפסקות בגלל גלולות, גם לא תמיד הגלולות מקלות על הכאבים. תני לזה עוד כמה חודשים, אם את מרגישה שהתופעות שלפני המחזור החמירו בעקבות לקיחת הגלולות, תתייעצי עם הרופאה שלך לגבי להחליף.

אני חושבת שכן, קחי את הגלולה 10 שעות אחרי, ומאז כל יום תקפידי לקחת באותה שעה.
רק קחי בחשבון שזה עלול לגרום לך להיות לא מוגנת ובינתיים תשתמשי בקונדום.
למרות שבדר"כ אלא אם כן ההבדל עולה על 12 שעות את אמורה להיות מוגנת, אבל אני לא הייתי לוקחת את הסיכון.
בהצלחה.

גלית1719

New member
כן, הסתכלתי בעלון.

היה כתוב בפירוש "לאחר 7 ימי הפסקה".
תודה רבה

גלית1719

New member
אני רק חושבת שלא ממש הבנת אותי...

אלה לא תופעות של לפני מחזור, העסק של המצבי רוח הגיע הרבה לפני הזמן וגם היה קיצוני יותר. גם שמתי לב לקושי להישאר רטובה בזמן היחסים.

muse18

New member
:)

* גלולה אחרונה: יום שבת
ההפסקה: ראשון,שני,שלישי,רביעי,חמישי,שישי,שבת
(גם יום שבת נכלל בימי ההפסקה, הפסקה של 7 ימים שלמים)
ולכן תחילת החפיסה הבאה- יום ראשון :)

*בעניין ההופעוות של התופעות לוואי- מכוון שזהאת חפיסה ראשונה זה דיי מובן אבל אם זה משהו שאינך יכולה להמשיך לסבול וזה ממש מציק לך את יכולה לבקש מרופאת הנשים להחליף לסוג אחר. בכל מקרה- לגוף לוקח זמן להתרגל, רופאי נשים אומרים בד"כ 3-4 חודשים...

* הצעה- אל תאחרי את לקיחת הגלולה ב 10 שעות, זה יכול לפגוע בהגנה. לפי ההוראות אין לאחר יותר מ12 שעות אבל לא מומלץ לקחת בפערי שעות גבוהים.
*תקבעי לך שעה נוחה- כשיש חופש\שבת מי ירצה להתעורר רק בשביל לקחת גלולה ב8 בבוקר? ... מצאי שעה נוחה. קבעי שעון מעורר לתזכורת יומית או תשתמשי בשירות התזכורת.

למעלה