גלולות יסמין

mim11

New member
גלולות יסמין

קיבלתי מהרופא גלולות יסמין. הוא הסביר לי לקחת את הראשונה ביום הראשון של המחזור ואחרי שהחפיסה נגמרת תוך כמה ימים אקבל מחזור ואז שבוע לאחר מכן להתחיל חפיסה נוספת. שאלות: 1. מה הממוצע של הימים שיחלפו מיום נטילת הכדור האחרון ועד שאקבל מחזור? (הערכה מבנות שמשתמשות ביסמין). 2. הרופא היה זקן ועצבני לכן לא הצלחתי לקבל ממנו תשובה לשאלה הזו: אני רוצה לקחת גלולה ראשונה ביום א' נניח. איך אסדר את זה אם המחזור שלי מופיע דווקא ביום ה'? ואצלי זו בכלל בעיה כיוון שהוא לא סדיר. אוף, אפפעם לא הסתדרתי עם גלולות....

daniella1980

New member
לקחתי בעבר

לגבי 1 אני לא יודעת אם יש כלל, אצלי זה לקח איזה 3 ימים לגבי 2 את חייבת לקחת את הגלולה הראשונה ביום הראשון של המחזור, אם את רוצה להיות מוגנת החל מהחודש הראשון,ואם אני מבינה נכון יום א' הוא היום הראשון של המחזור שלך. אם תתחילי ביום ראשון, זה אומר שהחפיסה תסתיים ביום שבת אחרי 3 שבועות, ולכן סביר שתקבלי ביום ג' או ד' (אבל בכל זאת ייתכן שאצלך זה יהיה שונה מאצלי ויקח לך יותר או פחות ימים עד שתקבלי, את זה תצטרכי לבדוק בעצמך). אם מאוד קריטי לך לקבל רק ביום ה', לדעתי הדרך לעשות זאת היא או לקחת את החפיסה הראשונה באיחור - רק ביום ב' או ג' הפעם, ואז **לא תהיי מוגנת כל החודש** כלומר תצטרכו להמשיך בקונדומים בנוסף לגלולות כל החודש, ותתחילי להיות מוגנת רק החל מהחודש הבא בחפיסה השניה, והיא כבר תתחיל ביום ב' או ג' והמחזור לכן יגיע ביום ה' בערך. דרך נוספת היא לקחת כרגיל - להתחיל ביום ראשו (ואז להיות מוגנת כבר החודש)ן, ופשוט כשמגיע סוף החפיסה (זה יקרה בשבת) אז *להמשיך* עוד יום-יומיים בסוף החפיסה כלומר לקחת עוד 2 גלולות מחפיסה *אחרת* (ואז לא תוכלי להשתמש בה בחודשים אחרים כי יהיו חסרות בה גלולות!!). ואז נניח ההפסקה בין החפיסות תתחיל רק ביום א' או ב' - ואז תקבלי רק ביום ד' או ה' סביר להניח ותתחילי חפיסה אחרת שבוע אחרי זה (לא זו שלקחת ממנה שתי גלולות, אותה תשימי בצד למקרי חירום בהם נניח גלולה תיאבד לך או תקיאי אחרי שלקחת גלולה ותצטרכי גלולות ספייר, תמיד טוב שתהיה כזו חפיסת ספייר). הבעיה היא שלא תוכלי כבר עכשיו לצפות מראש תוך כמה זמן מהפסקת הגלולות המחזור יגיע, יכול להיות שאצלך זה מהר יותר מ3 ימים. לכן אולי רק החודש תעשי נסיון - תקחי כרגיל ותראי מתי את מקבלת. אז תדעי תוך כמה ימים מהרגע שמפסיקים לקחת, המחזור מגיע - ואז בחודש אחרי זה תעשי את ה"טריק" שאמרתי לך (להוסיף גלולה-שתיים כדי לאחר את המחזור ואז לקחת רק שבוע אחרי ההפסקה את החפיסה הבאה). אני חייבת לומר שאני לא רופאה, אבל יצא לי להתייעץ עם רופאים בנושא של גלולות, אם את רוצה לקבל תמיכה רפואית לרעיון שלי, אולי תחפשי לך רופא אחר סבלני שאפשר לדבר איתו - זה חשוב שיהיה לך כזה, מוצאים אחד כזה רק מהמלצות מנשים אחרות. בהצלחה

למעלה