גלולות ונפיחות

רות9876

New member
גלולות ונפיחות

שלום לכולן,
אני בת 30 וגילו לי אנדו לפני 4 שנים ,
אז גם עברתי אצל סוריאנו ניתוח לניקוי 2 סיצטות בשחלה הימנית ואת כל ההידבקויות המרובות שהיו .
מאז אני לוקחת ברצף גלולות (ומדי פעם עושה הפסקות "ווסת" או כי שוכחת גלולה)
רציתי לשאול אותכן אם לא קשה לכן ליטול כל כך הרבה גלולות יום אחרי יום במשך שנים, בידיעה מה גלולות במקביל שמונעות לנו את הדימום גם מעוללות לגוף.
כי לי מאוד קשה עם זה.
האם יש פתרון אחר?!
על אף שכידוע לי לא ממש.
והאם גם אתן מרגישות נפיחות בגוף ובשדיים עקב הגלולות או האנדו עצמו (אני לא יודעת כבר מה ממה).
ושאלה נוספת-
מאז שאני זוכרת את עצמי הבטן שלי מתנפחת כמו בלון
בדרך כלל אחרי שאני אוכלת ( כבר עברתי כל כך הרבה בדיקות של מזונות שונים ואלרגיה וכו וכו....)
האם זה מוכר למישהי מכן? חשבתי שאולי זוהי רגישות הקשורה לאנדומטריוזיס....

תודה ובריאות לכולן

רות9876

New member
נועה

לא שידוע לי- זה בעצם מה ששאלתי גם....
אני מניחה שאפשר לנסות להחליף סוגי גלולות אולי יש לכל אחת השפעה קצת שונה.
אבל מנסיוני (החלפתי בערך 5 סוגים) הן תמיד ניפחו ותחושת הגודש בחזה תמיד נלוותה לחוויה הכללית....

שמיץ1

New member
בטן נפוחה

גם אצלי הבטן מתנפחת כמו בלון. בעיקר אחרי האוכל, אבל לפעמים עוד קודם. עברתי לתזונה טבעונית במחשבה שזה עשוי לשנות משהו, אבל לא היה שום שינוי לטובה. אין לי רגישות לגלוטן (עשו לי גם בדיקת דם וגם ביופסיה) כך שזה כנראה משהו פונקציונלי במעי. זה לא נראה לי קשור לסוג האוכל.

רות9876

New member
שמיץ

אני צימחונית ואוכלת מעט מאוד גבינות עיזים- לא משנה דבר,
ניסיתי סוגי תזונה שונים וכלום הבטן ממשיכה להתנפח כמו שאמרת בעיקר אחרי האוכל אך לעיתים גם לפני. זה ממש ממש מטריד ואני כבר שנים לא לובשת חולצה צמודה כי באיזשהו שלב של היום הבטן נראת כמו בחודש חמישי....
גילית אולי משהו שעוזר לזה או מחמיר את זה? לדוגמא כפיפות בטן או פילאטיס אולי יכולים קצת להועיל?
מעבר לנראות המרגיזה זה גם כואב הבטן ממש מתוחה.
כעת אני מטופלת אצל דר יובל קאופמן, הוא אמר בקצרה ששמע מכמה בנות על התופעה הזו ולא הוסיף מלבד שיש באתר שלו תפריט שאולי יכול להתאים יותר
גם ככה זה פחות או יותר התפריט שלי (בגדול)
אבל הוא לדוגמא ממליץ לא לאכול שום סוג של חיטה, שיפון וסוכרים.

שמיץ1

New member
לא

לא מצאתי משהו שעוזר לזה, ואני בהחלט מסכימה שזה יותר מבעיה קוסמטית. יש לי תחושת לחץ תמידית בבטן התחתונה, וככל שהיא מתנפחת זה מותח את כל הבטן. בשלב מסוים מתחילה לכאוב לי כל הבטן (גם העליונה) וגם הגב מצטרף לחגיגה. זה קורה בעיקר בישיבה/עמידה/הליכה, וכלל שעובר הזמן זה הולך ומתגבר עד שזה לגמרי בלתי נסבל. זה פשוט מרגיש כאילו אני מסתובבת עם משקולת בבטן.
באופן כללי - פעילות ספורטיבית, אני לא מסוגלת לעשות בזמן האחרון (יש לי דלקות ברקמות רכות בגוף). כשהתופעה הזו בבטן רק החלה, עוד עשיתי כפיפות בטן וכו'... זה לא הועיל, ואפילו הוסיף לרמת הכאב.

ניסיתי תזונה נטולת גלוטן (למרות שלא נמצאה רגישות לגלוטן). החזקתי מעמד חודש וקצת, ונשברתי כי זה ממילא לא הראה שום ניצנים של שיפור. אז כרגע אני "חוטאת" בלחם מקמח כוסמין שמכיל יחסית מעט גלוטן, ומדי פעם קצת פסטה. מסוכרים מעובדים אני נמנעת לחלוטין. אוכלת רק פירות טריים ושוקולד מריר נטול סוכר. אני מתמידה כבר כמעט שנה עם דיאטה טבעונית (נטולת סוכר וסויה) - שום דבר טוב לא קרה לבטן שלי בשנה הזו :( גם לא אחרי שעברתי ניתוח.

שמיץ1

New member
אגב...

גם אני "צוחקת" שהבטן שלי נראית כאילו אני בחודש חמישי
...
וגם כשהמעיים נקיים לחלוטין (למשל, אחרי שתיית "מרוקן" לפני בדיקה/ניתוח) - עדיין הבטן מתנפחת... (אמנם פחות).
בכל אופן, אם תמצאי משהו שעוזר או סתם משהו שאת מחליטה לנסות, אני אשמח אם תכתבי לי.

רות9876

New member
:)

כן, אני מזדהה איתך....
כמובן שאם אמצא משהו יעיל אדווח פה.
אני הולכת לנסות את שיטת אביבה- אבל לא בטוחה שזה יועיל למשהו בהקשרים האלו.
מבחינת הנפיחות אולי זה עוד משהו שאנו צריכות להשלים איתו כחלק מהאנדו....
לנסות לקבל את זה כמה שאפשר:)

Natalushka1

New member
היי בנות

קראתי את ההודעות שלכן וזה מזכיר לי לגמרי את המצב שלי.
אצלי אובחן מוקד רקטווגילני שתפס גם את המעי ( לפי מה שהבנתי מהמונחים הרפואיים ששיינמן פירש לי :)) . בהמשך להסרת המוקד, אני היום מרגישה מעט הקלה , אין את הכאב המטורף כאילו שסכין חודרת לך למעי כל פעם שהוא מתנפח. אבל עדיין יש נפיחות ולחץ בבטן בשעות מסויימות ביום.
אובחנתי כסובלת ממעי רגיז עוד לפני האבחנה כאנדו', ושיינמן אישר לאחר הניתוח שאכן הדבר הגיוני. אני כבר כמה שנים נוטלת כדור בשם קולוטל, שאותו ניתן לקחת עד 3 פעמים ביום ( נגיד כחצי שעה לפני האוכל על מנת שהבטן לא תתנפח), אך אליו אני אישית התרגלתי כבר, והוא קצת פחות עוזר.
כמו כן לטיפול בגזים מטופלת בקרבוקל ( פחם).
ולפני כשנה התחלתי ליטול בהמלצת רופא גסטרו ולאחר אבחון האנדו את "נורטילין " - כדור של 10מ"ג. אותו הומלץ לקחת פעם ביום, לא משנה מתי, וחייבת להודות שהוא באמת עושה לי פלאים. כשאני לוקחת אותו בסמוך לזמן שאני יודעת שהבטן הולכת להתנפח, היא לא מתנפחת כלל.
אפשר גם לקחת אותו בשילוב עם קולוטל ( לא בו זמנית), שאת זה אני עושה נגיד לפני אירועים או ארוחות חשובות..
שלושת התרופות הן רק עם מרשם רופא.
ממליצה לכן לעשות בירור האם מדובר בתסמונת המעי הרגיז, שיתכן שנבעה מהאנדו'.. רצוי לעשות זאת אצל מומחה גסטרו שמכיר גם את האנדו.
הרבה בהצלחה ובריאות!!

רות9876

New member
תודה

טוב לשמוע שיש כדורים שיכולים אולי להועיל.
יש לך המלצה של רופא גסטרו שמבין גם באנדו?
זה פשוט כל כך מתיש לעבור בין מלא רופאים סתומים שכל אחד אומר משהו אחר ובטח ובטח לא מבינים באנדו או עושים את ההקשרים....

Natalushka1

New member
יש רופאה טובה בשם סיגל פישמן באיכילוב

אני הייתי מטופלת אצלה עד לא מזמן. שמעתי שיש גם רופאים בכללית אבל אותם טרם ניסיתי

שמיץ1

New member
נורטילין

תרופה ממכרת עם פוטנציאל תופעות לוואי דיי רחב. אני חלילה לא אומרת שזה לא עוזר לאנשים. רק התכוונתי שכדאי לחשוב היטב לפני שמתחילים. מנסיון עם תרופות מאותה קבוצה - קשה לרדת מזה אח"כ, ולפעמים התועלת מתגמדת לעומת תופעות הלוואי. כמובן שזה אינדיווידואלי לגמרי, כמו עם כל תרופה...
על קולוטל לא שמעתי, אבל נראה לי שווה בדיקה. אולי באמת תרופה נגד עוויתות יכולה להפחית את הנפיחות. תודה!

רות9876

New member
רוצה להתנצל

במשך שעתיים קראתי שאלות ותגובות לפאולה הנטורופתית,
וואו אני בשוק שנכנסתי לפורום רק עכשיו אחרי כל כך הרבה שנים....
ומתנצלת ששאלתי את השאלות השגורות הללו מסתבר- לא ידעתי שזה ככ שכיח במקרי אנדו
פתאום מרגישה לא לבד.

דבר אחד מאוד ברור לי כעת, שאני חייבת ללכת לנטורופת\ית
יש כל כך הרבה שאלות ספציפיות שאני מניחה שכל גוף והתשובה המדוייקת לו.

יש המלצה לנטורפת\ית שמבינ\ה ומתמצאת באנדו באזור המרכז?
ושוב סליחה אם השאלה הזו כבר נשאלה בעבר (קשה לקרוא את ה כ ל.....)

תודה

רות9876

New member
אבי קליין?

דר קאופמן המליץ על הנטורופת אבי קליין-
מישהי שמעה עליו- היתה אצלו- יכולה להמליץ?

yaelinka80

New member
אבי קליין

אני מטופלת אצלו. הוא מומחה בנושא של אנדומטריוזיס וגניקולוגיה סינית. יש לו המון ידע והוא עוזר לי מאד בכאבים!
מאד מאד ממליצה!
בהצלחה!

LaD

New member
אני הייתי אצל

דיאטנית של תל השומר ואצל פאולה הנתורופטית. מהדיאטנית של תל השומר - אכזבה קשה.
פאולה היתה מקסימה ועזרה לי המון. ממליצה בחום.

זואילי

New member
מעולם לא זכיתי בבטן שטוחה

ם כשהייתי מאוד רזה.
ופילאטיס אמנם חיזק את הבטן והשטיח מתחת לפופיק אבל מעל...
הטאייר לעולם נשאר.
זה לא מטריד אותי..
כל עוד הבטן הנפוחה שלי לא כואבת אז לא אכפת לי מה גודלה.
וגם לא אכפת לי שהיום היא נראית כמו אחרי תאונה. (מכל ניתוחי האקסטרא).
אולי יבוא יום בו יהיה לי מלא כסף ואז אעשה שיפוץ רציני חחח

למעלה