גלולות ומחזור

גלולות ומחזור

היי נהגתי לקחת גלולות במשך שנתיים וחצי ובחודש האחרון החלטתי לעשות הפסקה כעת המחזור שלי מאחר ב-4 ימים... זה טבעי? או שיש לי סיבה להילחץ וללכת לעשות בדיקה הריון? (יש לציין שאין לי ממש סיבה לדאגה כי קיימתי יחסי מין מוגנים בזמן הזה אבל אולי נקרע הקונדום בלי לשים לב או משו.. לאיודעת...) אשמח לקבל תשובה כי אני מתחילה קצת להלחץ....

heyboy

New member
אם יש ספק אז אין ספק

היי, אדגיש איני רופא ואומר את מה שיש לי רק עפ הניסיון ... ראשית, אני מקווה שטרם החלטת לעשות הפסקה התייעץ עם הרופא שלך. זאת, מאחר ולא עושים הפסקה "סתם" צריך לעשות אותה לפחות לתקופה מסויימת בכדי לא להזיק למאזן ההורמונלי בגוף. כעת לשאלתך... בזמן שלקחת גלולות, ההורמונים היו מיוצבים ולכן ככל הנראה קיבלת מחזור כמו שעון שוויצרי. כאשר הפסק עם הגלולות, ייתכן וקרה שיבוש מסויים (היר הגוף קיבל מצב שונה, בו הוא לא מקבל הורמונים באופן סדיר), מה שיכל לתת עיקוב בזמן קבלת המחזור. בנוסף, עליך לשאול את עצמך האם המחזור היה סדיר לפני שהתחלת לקחת גלולות - זאת אולי יכולה להיות התשובה לשאלתך. עפ מה שסיפרת, לא הייתי מתחיל להיכנס להיסטריה. אומנם, בכל המקרים בהם הייתי במצב דומה, המשפט "אם יש ספק אין ספק" עזר. בדיקות ההריון נגישות מאוד ובעלות של כ-30 שח ניתן להסיר כל דאגה מליבך ושל בן זוגך. לכן, למען הסר ספק, (למרות שאני חושב שבינתיים אין מקום לפאניקה) תעשי בדיקה ותמשיכי לחייך :) בהצלחה

מתי הופסקו הגלולות?

האם הפסקת לפני למעלה מחודש? זה עושה שינוי בווסת של הגוף כלומר, עשוי לאחר אותו , לקצר אותו וכדומה לא להלחץ אבל אפשר לעשות ליתר ביטחון בדיקה ביתית שבועיים מהמגע שעשוי היה להיות לא מוגן

בעיקרון

הפסקתי עם הגלולות ישר אחרי המחזור האחרון, הייתי בדיוק בחופשת שחרור מהצבא והיה לי בלגן לראות רופא נשים ולכן לא היה לי מרשם אז ייתי חייבת לקחת הפסקה.... המגע המיני שאולי אולי אולי היה לא מוגן ויכל לגרום להריון היה לפני שבוע, אז מה? אני אמורה לחכות שיעברו שבועיים ואז לבדוק? זה טבעי שמאחר המחזור בכלכך הרבה זמן? יש לי כאבי מחזור עכשיו בימים של האיחור, והרגשה כאילו אני עומדת לקבל אבל אני לא מקבלת!!!

heyboy

New member
בלי פאניקה...

4 ימים איחור זה לא "כל כך הרבה".... אם איני טועה, ראיתי פעם בסופר פארם בדיקות שאפשר לעשות הרבה פחות מאשר שבועיים (מספר ימים) אך אולי אני טועה. בכל אופן, אם יש לך אחד בקרבה אשר לשאול. ואם לא - בית מרקחת הקרוב בטוח יוכלו לכוון אותך ולומר האם קיימת בדיקה עם תווך הזמן הרצויי. רק כדי להרגיע אותך, להיכנס להריון לאחר תקופה ארוכה של נטילת גלולות זה לא כל כך קל. הרבה פעמים זוגות שמנסים בכוונה להיכנס לא מצליחים ונאלצים לחכות כמה חודשים עד שהגוף עושה את המעבר ההורמונאלי. אני מבין שפתאום הוסרה "רשת הבטחון" ואת קצת נלחצת. הכל אופן, גם אם אין בהישג יד בדיקה שניתן לעשות כעת ואת לחוצה, את יכולה לפנות לרופא המשפחה שלך ולבקש בדיקת דם. יש תוצאות תוך יום. בהצלחה :)

הפסקת גלולות אחרי תקופה ארוכה גורמת לשיבוש...

אין לך ממה לדאוג, אני מאמינה שבזמן שאני כותבת לך את התשובה שלי, אצלך כבר הסתדר המחזור. מומלץ מאוד לעשות הפסקה מגלולות כל 4-6 חודשים לחודש. מקווה שעזרתי... ניבה

5halo

New member
פעם היה מומלץ להפסיק כול כמה חודשים גלולות

היום יודעים שזה יותר משבש את המערכת ההורמונאלית ומוציא אותה מאיזון. אם מפסיקים אז לפחות ל3 חודשים ורק אז לחזור...

heyboy

New member
זהירות

נכון מאוד, שימי לב, הפסקה כל 3-4 חודשים מכניסה יותר מידי לשיבוש את המחזור ההורמונאלי של הגוף. רצויי מאוד להתייעץ עם רופא! (זה בכלל תמיד נכון :) )

למעלה