גלולות ומחזור

גלולות ומחזור

ד"ר גייסט שלום, אני נוטלת גלולות מסוג "בלארה". כעת אני בשבוע הפסקה, ואני אמורה להתחיל חפיסה חדשה ביום ראשון. היום קיבלתי וסת (יום רביעי), ו אני מעוניינת להקדים את קבלת הוסת ליום ראשון. מה עלי לעשות לצורך כך מבחינת נטילת הגלולות? תודה!

גלולות ומחזור

מה שתעשי בפעם הבאה , זה לקחת עוד 4 גלולות בהמשך של החפיסה הבאה, כלומר תקחי 25 גלולות במקום 21( חפיסה ועוד 4 גלולות מעוד חפיסה). כך תפסיקי את הגלולות 4 ימים מאוחר יותר והוסת שלך יגיע גם כן 4 ימים מאוחר יותר מעכשיו, כלומר ביום ראשון במקום ביום רביעי. את החפיסות הבאות תקחי בשלמותן כרגיל.

תודה ושאלה נוספת...

ד"ר גייסט, תודה על תגובתך! רק בשביל ההבהרה: בעצם יוצא שיש לי חבילה אחת של גלולות ש"מתבזבזת" כיוון שיהיו חסרות בה 4 גלולות ומעתה אני חייבת ליטול את כל הגלולות (21), נכון? שמתי לב כי מאז שאני נוטלת את הגלולות אני קצת יותר נפוחה, וכמו כן הורידים שלי נהיו הרבה יותר בולטים. האם זה הגיוני? מה עלי לעשות? תודה!

תודה ושאלה נוספת...

אכן, חבילה אחת מתבזבזת. שמרי אותה למקרים נוספים כאלה שתצטרכי רק מפסר מצומצם של גלולות. לגבי תחושת הנפיחות , זה כן גורם קצת לאגירת נוזלים ולכן התחושה. לגבי הורידים זה מאותה סיבה של אגירת נוזלים. אין לך מה לעשות בנדון. ניתן לנסות להחליף לגלולה אחרת אבל לא בטוח שזה יעזור. גשי לרופאת הנשים שלך.

למעלה