גלולות ומדבקות

tutsade

New member
גלולות ומדבקות

יש לי בעיה עם גלולות. הן ממש לא עושות לי טוב, וניסיתי הרבה סוגים. אני משמינה, החזה שלי גדל בצורה משמעותית - והחזה שלי גם ככה גדול, זה נורא מתסכל. החלטתי להפסיק את הגלולות, כי נמאס לי, ואני כבר כמה חודשים בלי. אני מפחדת לחזור כי לא בא לי שוב להתמודד עם כל התופעות לוואי שלא נעלמות (הייתי עם גלולות כשנה וזה לא נעלם), אבל גם קצת מבאס בלי. חבר שלי די סובל וגם אני יותר נהניתי בלי קונדום. אז קודם כל רציתי לדעת מה הקטע הזה של הגלולות? למה אני לא מצליחה להסתדר איתן כמו כל בחורה אחרת? ניסיתי כמה סוגים,עם מעט הורמונים, וזה פשוט לא הולך... לא משנה כמה זמן אני מחכה, אני פשוט עולה במשקל לפחות 5 ק"ג והחזה שלי גדל נורא. דבר שני - רציתי לשמוע קצת מבנות שמשתמשות במדבקות - איך זה? אם זה מפריע? אם שווה לנסות? כל מה שאפשר לספר... תודה, אני פשוט כבר נורא מתוסכלת מכל הסיפור...

E s t e b a n

New member
שימי לב...

הגלולות לא "מעלות" אותך במשקל... הן עשויות לשנות את מאזן הנוזלים שלך בגוף, לעודד את שמירת השומן ולהגביר את התיאבון. אבל באמת שכל זה ניתן לשליטה. המדבקות פועלות בדיוק על אותו עקרון של הגלולות, ומפרישות לגוף את אותם החומרים בדיוק. ההבדל הוא בצורת הספיגה: במקום ב"בום" של פעם ביום, המדבקות משחררות את תחליפי ההורמונים באופן רציף כל הזמן. לכן רוב הסיכויים הם שתופעות הלוואי של המדבקות יהיו זהות לתופעות הלוואי של הגלולות בעלות אותם החומרים. היית עם גלולות כשנה, ולוקח כ-3 חודשים לגוף להסתגל לחלוטין לכל סוג של גלולה, מה שאומר שהחלפת לכל היותר 4 סוגים...זה די הרבה. מצד שני, ההבדל בין הגלולות השונות הוא כמעט אך ורק בתופעות הלוואי השונות שלהן (שנובעות מההבדל באחד החומרים, זה שמחכה את פעולת הפרוגרסטרון). לא מעט נשים החליפו די הרבה סוגים עד שמצאו את מה שהכי מתאים להן. כמובן שאין טעם להחליף גלולה מסויימת בגלולה אחרת אם יש בהם בדיוק את אותם חומרים ואותם מינונים.

tutsade

New member
הייתי שנה על אותו סוג גלולות

שזה "יסמין". פשוט לפני כן ניסיתי סוגים שונים של גלולות והחלפתי, אבל שנה שלמה הייתי על אותו סוג, ובאיזשהו שלב התייאשתי כי אני לא רואה שבנות אחרות "זוכות" לאותן תופעות לוואי, וגם אם כן - זה עובר. אמרו לי לגבי זה שזה מגביר את התיאבון ושזה ניתן לשליטה, ואני אוכלת באותו מינון גם כשאני בלי גלולות אז אני לא מבינה איך זה יכול להיות. אני פשוט כבר לא יודעת מה לעשות. לגבי המדבקות - הבנתי שהקטע הוא שהן מפרישות את ההורמונים ישירות לדם ולא דרך מערכת העיכול אז אין תופעול לוואי כמו שיש בגלולות.

E s t e b a n

New member
המשך

יסמין היא גלולה במינון יחסית גבוה, הגלולות החדשות יותר (פמינט, הרמונט, מינס) הן בעלות מינון נמוך יותר של הורמונים (ובתקווה פחות תופעות לוואי). המדבקות הן בעלות אותן תופעות לוואי, בגדול. התופעות קשורות לרמות ההורמונים ופחות לדרך בה הם נכנסים לגוף. מכיוון שהמדבקה שומרת על רמה פחות או יותר קבועה של הורמונים (בניגוד לגלולות), יש סיכוי שחלק מתופעות הלוואי ישתנו. בנוסף במדבקה יש נגזרת פרוגסטרון מסוג שלא קיים באף גלולה (למיטב ידיעתי), גם זה יכול לשנות. עדיף שתתייעצי עם רופא הנשים שלך בנושא..

הלוואי שהיה מדובר רק בהשמנה

ההצהרה ש"הכול ניתן לשליטה" היא "מעט" מופרזת. כמו שכתבתי - הלוואי שהיה מדובר רק בהשמנה. גלולות יכולות לגרום לכאבים איומים בחזה, שלא רק שקשה להתלבש, כואב אפילו להתקלח (מהכאב של המים!!!). הן יכולות להוביל לחוסר חשק מיני שבהחלט יכול לבלבל ולהוביל אפילו לניתוק היחסים, כי הבחורה והבחור לא מתגברים על חוסר המשיכה הפתאומי ולא מבינים אותו. כמובן שזה גרוע בהרבה כשתופעות הלוואי מופיעות בהדרגה ואז קשה אפילו לשייך אותן לגלולות... וגם להסתובב עם תיאבון מוגבר ולהתעלם ממנו זה לא כזה להיט. וזה לא משנה אם רק מאזן הנוזלים משתנה או אם באמת משמינים, אבל כשהמכנסיים לוחצים וצריך לקנות חזיה חדשה (ואם החזה גדול, אז זה יותר ממאה שקל לאחת...), זה ממש לא כיף. זאת לא אמורה להיות הודעת הפחדה נגד גלולות. אני עצמי משתמשת בגלולות (בזכות אותו רופא וויטמין B6...), אבל להגיד שהדברים האלה ניתנים לשליטה? זה קצת צורם...

E s t e b a n

New member
התכוונתי שההשמנה ניתנת לשליטה ../images/Emo13.gif

הצטברות נוזלים לא מסבירה כל כך עליה של 5 קילו... תיאבון מוגבר, כן. הסיבה היחידה להחליף גלולות היא בעצם כדי למצוא את סט תופעות הלוואי המינימלי, וזה שונה מאישה לאישה.

אוקיי, זה משהו אחר. ../images/Emo13.gif

כמובן, זה לא כיף, אבל אין ספק שיותר קל לשלוט בזה.

תראי...

גם לי הגלולות גרמו לתופעות לוואי מאוד חריפות. למזלי, "נחתתי" על רופא נשים שהמליץ לי לקחת ויטמין B6 (לטענתו, הגלולות גורמות לחוסר בוויטמין וזה מה שמוביל לתופעות הלוואי). תוך 3 ימים תופעות הלוואי עבררו לגמרי. אני ממש ממליצה לך לפנות לרופא שלך ולשאול אותו על זה. אם תרצי, אני יכולה להפנות אותך לרופא שלי (כללית) - תשלחי מסר.

tutsade

New member
אז מה עושים?

אין סיכוי בעולם שאני חוזרת לגלולות האלה... הרופא שלי הוא ממש לא משהו... די אדיש כזה. מה? לנצח אני אשאר בלי גלולות? חשבתי שאני אסתדר אבל אני לא... זה פשוט לא כיף אם יש פה רופא/ה אני ממש אשמח לשמוע המלצה רפואית, לא מהשגרתיות...

חשבתי שכתבתי ברור...

לדעתי, כשרופא לא מוצא חן בעינייך זו ממש חובה להחליף אותו. וזה נכון בכל תחום. אין שום סיבה להתפשר, יש כל כך הרבה רופאים... אסטבן כתב לך שיש גלולות חלשות יותר, ושכדאי לנסות (למרות שבאופן אישי, אלה גם גרמו לי לתופעות לוואי). אני כתבתי לך על משהו שהוא פחות שגרתי וגם עובד, מנסיון אישי. אז למה לא לנסות? אני לוקחת גלולות ככה כבר שנה, ולפני זה לא הייתי מחזיקה איתן 10 ימים!!! שוב, אם תרצי יותר פרטים, תשלחי מסר...

למעלה