גלולות והשמנה

גלולות והשמנה

אני כבר כמה חודשים לוקחת גלולות (מליאן) ושמתי לב שעליתי במשקל. המכנסיים שיש לי כבר לא עולים עליי, אני מרגישה מלאה אבל לא ששמנתי (מקווה שהבנתן את הכוונה) למשל היו לי זוג מכנסיים שהיו קצת רחבים עליי. שבוע שעבר הם היו בול עליי, והיום הם לחצו.. ההורים שלי שמו לב שקצת עליתי במשקל, ובעדינות מנסים לרמוז לי להוריד. זה לא שעכשיו אני בולסת או אוכלת יותר מפעם. מבחינת התפריט, לא שיניתי שום דבר. זה תופעת לוואי של הגלולה או שאולי באמת שמנתי?

little lottie

New member
גלולות גורמות לעלייה במשקל

בגלולות יש כמות של הורמונים אשר משפיעים על הגוף וישנן תופעות לוואי, ובין היתר גם עלייה במשקל. לכל סוג של גלולה רמת הורמונים שונה, ויש כאלה שמשפיעות משמעותית על משקל הגוף. גלולות פמינט הן בעלות מינון הורמונים הנמוך ביותר, לכן תופעות הלוואי מופחתות. אני למשל משתמשת בפמינט, ולא עליתי במשקל. בסופו של דבר, התשובה היא כן- גלולות עלולות להשפיע על משקל הגוף. אם רוצה להחליף גלולות, עלייך להתייעץ עם רופא/ה. גלולות מותאות לסטטוס הרפואי שלך (אם את מעשנת, רמת הלחץ דם, כולסטרול, האם את נוטלת תרופות אחרות במקביל...). מקווה שעזרתי.

girl number six

New member
תעשי יותר פעילות גופנית

כמה זמן את לוקחת אותן? נסי להחליף אותן יש מקרים שגלולות גם גורמות להרזיה

המיתוס אודות גלולות והשמנה

שלום לך, הרבה פעמים מתחיל השימוש של גלולות בגיל ההתבגרות, תקופה שבכל מקרה אנחנו נוטות להשמין בה. לכן, הגוף המשתנה הופך להיות קשור יותר בגלולות בלי לשים לב שפשוט הפכנו להיות נשים. לכן צריך לנפץ את המיתוס הזה גלולות לא גורמות להשמנה!!! אין קשר בין הדברים. מה שעוד קורה הרבה פעמים, זה שלאחר שמתבסס קשר, אנחנו נוטות להזניח דיאטה וספורט כי אנחנו בקשר, ויש אהבה, ולא שמים לב וכולי אבל זה גם בעוכריינו כי פתאום מגלים שהמכנסיים לא עולים וזה מבאס לכן צריך לעשות הפרדה ולראות ממה זה נובע וגם החורף משפיע על השמנה, כי אנחנו זקוקים ליותר פחממות שיחממו והגוף זקוק לשכבת מגן

little lottie

New member
תיקון טעות

גלולות עלולות להשפיע על מסת הגוף, אבל זה תלוי במינון ההורמונלי. למשל, פשוט תקראי את העלון במצורף לגלולות, בחלק של התופעות לוואי. זה עלול לקרות בשל השינוי ההורמונלי והתוספת שמכניסים לגוף, כמו שזה עלול לגרום לגודש בשדיים.

למעלה