גלולות - הבדלים

יעל441

New member
גלולות - הבדלים

תגידו, מה בדיוק ההבדלים בין הגלולות למניעת הריון שיש כיום (עבור בנות צעירות)?

sharpantie

New member
עד כמה שידוע לי

ההבדל העיקרי הוא בכמות של ההורמונים בגלולות שהיא ממש ממש נמוכה יחסית לגלולות הישנות.

shaiganot

New member
הבדלים

אני אפרט כל קב' הגלולות עם המינון ההורמוני הנמוך (אני לא רואה סיבה לקחת מינון נורמונלי גבוה אלא אם יש סיבה)., יש פמינט,מרסילון,יסמין,מינס,הרמונט, כולן יעילות באותה מידה. במינס למשל יש פחות הורמונים, אבל זה גם יכול להיות דבר לא טוב כי לפעמים יש דימום גם באמצע החפיסה..בשאר יש אותה כמות הורמונים. מבחינת מחיר, נראה לי שיסמין הכי יקרה אבל לא בטוחה. אני יודעת שפמינט עולה 12 ₪ (אני קונה בבית המרקחת של הקופ"ח) אבל תבררי אצלך.

katya111

New member
איך?

קניתי עד לא מזמן בסופר פארם ורק לאחרונה גיליתי שהן עולות הרבה פחות בקופת חולים

shaiganot

New member
&quot../images/Emo8.gif

על זה יוכלו לענות לך רק הבנות שהתנסו בלקחת גלולה שלא מתאימה להן, וחוו את תופעות הלוואי.

פערי "דורות"

פעם גלולות היו במינונים גבוהים של הורמונים, גלולות כמו דיאנה היום נחשבות למיושנות. היום, יש גלולות שנקראות דור שלישית כמו פמינט, יסמין, מליאן וכו שהן במינון מאוד חלש. יסמין נחשבת למקורית מבחינת החידוש, והשאר הן גניריות לכן היא יותר יקרה אבל לא יותר איכותית.

יעל441

New member
הבת צריכה להתחיל

הבנתי, פשוט הבת שלי מתחילה עם נטילת גלולות, וכל ה"מבחר" הזה די מבלבל. אז אתן אומרות שגלולות מה"דור ה-3" כמו פמינט, הרמונט נחשבות להכי טובות בגיל צעיר (התבגרות)?

shaiganot

New member
הבת צריכה להתחיל

נכון, כי הן מכילות פחות הורמונים. פחות הורמונים=פחות תופעות לוואי. ובאופן כללי הן הרבה יותר נפוצות אצל בנות מתבגרות מגלולות עם מינון הורמונלי גבוה. רופאים נותנים אותן רק כשיש בעיה ספציפית.

רופא נשים

כשתלכו יחד לרופא נשים, תתיעצו איתו. תשאלו אותו אודות החסרונות והיתרונות של כל אחד. אם אין לה בעיית אקנה חמורה, סביר להניח שהוא יציע לה גלולות דור שלישי.

יעל441

New member
גלולות

תודה לאל , אין לה אקנה קשה, נורמלי, קצת כמו ליתר החברות שלה. אז האם זה אומר שצריך לבחור או בפמינט או בהרמונט? מה אז ההבדל בינהם?

הרופא בוחר

לרוב הרופא ממליץ אפשר לשאול אותו באופן ספציפי, אבל באמת שאין הבדלים תרופות גנריות הן לרוב דומות

יעל441

New member
מבקשת הבהרה בנושא

איך באמת רופא ממליץ על גלולה מסויימת, כלומר...יש לו מניעים מסויימים או שיקולים שלפיהם פועל? משהו מחוץ לצרכי החולה? או שאפשר לסמוך על הרופא שאכן נותן לבת שלי (במקרה הזה) את הגלולה שמתאימה לה אישית?

אין סיבה לדאגה

יעל, אני שומעת המון דאגה בקולך, אני מבינה שזה לא פשוט שהילדה שלך גדלה והופכת להיות אישה. את חייבת להבין שגלולות ישמרו עליה וימנעו הריון לא רצוי וגם יתנו לה יותר שליטה וכוח על המיניות שלה, היא תוכל להחליט מתי ועם מי. ככה היא לא תעשה דברים שהיא לא שלמה איתם. את חייבת לתת לה גב ותחושה שאת סומכת עליה ועל קבלת ההחלטות שלה. בעניין הגלולות, כפי שכבר אמרתי, הן במידה רבה דומות זו לזו. אין הבדלים מהותיים ביניהם. כך שאין סיבה ממשית לדאגה. יש חברות שעובדות עם קופות מסוימות על מחירים יותר זולים, אז שווה לשאול את כל השאלות הללו את הרופא, לכשתהיו אצלו בהצלחה

יעל441

New member
היי לי....

שלום לי, את בהחלט צודקת, היא הנסיכה שלי! בת אחת (ושני בנים). אז אני כ"כ שומרת עליה. את במקרה מכירה את ה"פמינט" שמעת עליה דברים טובים בשימוש בקרב בנות צעירות.... אני רואה שאת די מבינה בתחום, ולכן אשמח לדעתך כאן. תודה.

אין סיבה לדאגה

יעל יקרה כל הגלולות החדשות בשוק מצוינות, גם פמינט וגם אחרות

יעל441

New member
תודה רבה

אכן בתי החלה עם נטילת הגלולות של פמינט, ואנחנו מקוות רק לטוב! תודה על התמיכה הרבה, ועל כל התשובות!

katya111

New member
מנסיון אישי

הגלולות האלו הן עם מינון נמוך של הורמונים וזה טוב, אני התחלתי לקחת פמינט לא מזמן (שלושה חודשים) ולא היו לי תופעות לוואי ששמעתי עליהם ככה שאני מרוצה

למעלה