גלוטן

גלוטן

שלום ,השבוע הכנתי עוגיות מקמח כוסמין ואז נודע לי שגלוטן זה דבר לא טוב. כשחיפשתי פתרונות באינטרנט ראיתי שיש גם קמח חומוס ותפוחי אדמה וכ'ו. האם זה פותר את הבעיה להכין את אותן עוגיות מקמח סויה או חומוס? האם לקמח תפוחי אדמה יש ערך גליקמי גבוה כמו לתפוחי האדמה עצמם? והאם זה מזיק ששמתי אבקת אפיה בעוגיות? אני טבעונית. המרכיבים של העוגיות היו: קמח כוסמין מלא, אגבה,אבקת אפיה,שומשום,שמן זית ומלח. תודה, תהילה

d a p h n a

New member
אין שום עדות רפואית....

שגלוטן מזיק לאנשים שאינם חולי צליאק או בעלי רגישות ספציפית לגלוטן, כך שאין שום סיבה להמנע מגלוטן כגלוטן. לגבי קמחים חילופיים, ההחלפה של קמחים עם גלוטן בקמחים ללא גלוטן היא לא טריוויאלית. גלוטן הוא מה שנותן למאפים את המרקם שלהם, ולכן החלפה פשוטה לא ממש עובדת בדרך כלל. יחד עם זאת, בעוגיות בדרך כלל אני מוצאת שקמח אורז (מלא או לבן) מהווה תחליף לא רע לקמחים גלוטניים.

אם אין לך רגישות ידועה לגלוטן

ולפי מה שהבנתי ממה שכתבת, לא נמצאה אצלך ספציפית רגישות כזאת, אין עם זה בעיה.

בעניין ערך גליקמי

שאלי בפורום המקביל, המנוהל ע"י תזונאית. תזונאיות מתעניינות מאד בערכים גליקמיים, ויש להן בודאי טבלאות. אולי תמצאי טבלה כזו ברשת.

אני נעלבת

נטורופתית לא מבינה בערכים גליקמים של מזונות ?

אבקת אפיה

עד כמה שאני יודעת , היא סודה לשתיה. ועד כמה שידוע לי , אין בה נזק. אבל אשמח לשמוע דעות מלומדות יותר.

כמה עובדות על ערך גליקמי

הניסוח המדויק יותר הינו אינדקס גליקמי (IG)הוא בא לתאר או לקבוע את הקצב בו עולה רמת הסוכר בדם לאחר אכילת פחמימות. שימי לב המספרים הינם שריריותיים כלומר סוכר לבן קיבל את המספר 100 לא כי רמת הסוכר עלתה ל 100, אלא, כי זה מהספר המייצג- הגובה ביותר בחישובים- לפי זה מחשבים את הכל. זהו מדד יחסי ולא מבודד, ולכן כל מזון נמדד ביחס למספר ה 100 של הסוכר הלבן. בשאיפה לכמה שיותר נמוך כדי להגיע למשקל יציב או ירידה במשקל ולבריאות כללית. כמה כללי אצבע לאינדקס גליקמי (מתוך ההרצאה שאני מעבירה בקרוב על תזונה בריאה) 1. יש רשימה מובנת של מזונות פחמימתיים או הכאלה מכילים פחמימה ומספר ה ID שלהם. הטבלאות יכולות להיות שונות מאתר לתאר וממדינה למדינה. 2. ככל שהמזון מעובד יותר (למשל קמח תפו"א) האינדקס שלו גבוה יותר 3. ככל שהמזון דל בסיבים תזונתיים (בשר לא נכלל, כי הוא לא פחמימיה) האינדקס שלו גבוהה יותר 4. ככל שהמזון עשיר בסיבים/חלבון/שומן אינדקס שלו נמוך יותר 5. ניתן להוריד השפעה של מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה על ידי צרוף חלבון/שומן/ירקות - למשל פסטה באופן בודד תיתן אינדקס מסוים אבל אני אוסיף לה ירקות או חומוס או שומן כלושהו האינדקס ירד. 6. ככל שהמזון לעוס, טחון, מעובד, מבושל מידי האינדקס גבוהה יותר- ככל שהמזון חיי יותר האינדקס נמוך. 7. לחם שיפון/כומסין/ פופרניקל בעלי אינדקס נמוך, אבל כככל אצבע: קמח נותן אינדקס גבוהה למדי. לחם עם אבוקדו/חומוס יפתור את הבעיה. 8. לחם חיטה/חיטה מלאה בעל אינדקס גבוה למידי 9. עקרון שילוב המזונות (חלבון, פחמימיה, שומן) יהי מצויין לרוצים לקבל ארוחה עם אינדקס גלימקי נמוך. 10. האינדקס הטוב הוא בין 10-70 יש אפילו אומרים 60. אין באמת דרך לדעת אלא ללכת לפי העקרונות. מקווה שעזרתי. שירי

למעלה