"גלוטן" ו-"גלוטמאט".

"גלוטן" ו-"גלוטמאט".

טוב אני לא ידעתי שיש קשר בין החומרים הנ"ל ומי שרגיש ל"גלוטן" צריך להמנע גם מ"מונוסודיום גלוטמט" - אז הבוקר מצאתי את זה ברשת ואני "תורמת" את הידע הזה לכאן.
 

נטלי22

New member
פעם היה קשר. כיום רוב המונוסודיום הוא נ"ג

(למרות שהוא לא בריא לבריאות באופן כללי ואנחנו משתדלים להימנע ממנו בלי קשר לצליאק).
 

ליטל22111

New member
אני יודעת(אמא שלי אמרה) שכל אחד צריך להימנע מ

מזה לא דווקה רק אלא שאסור להם גלוטן.. בכללי לכל אחד עדיף להימנע מיזה
 
דפנה מנדלר "אלכימיה" ספט" 2005 .....

למשל.... - יש שם טבלה מעניינת לגבי "גלוטמט" בגבינה ובעגבניות בסויה ובפטריות - מי שמצליח להבין את הענין (( בגבינה יש 1200 מ"ג בעגבניה בסויה ובפטריות 130 - זה טוב זה רע ? מה זה אומר - מדובר בגלוטמט טיבעי . מי שמצליח להבין שיסביר
 
גלוטמט זו חומצת אמינו

כלומר, יש אותה כמעט בכל מאכל אפשרי. מונוסודיום גלוטמט זה חומר אחר.
 
אלרגיה לגלוטן...אלרגיה לגלוטמט?....

אני אפנה לפורום כימיה בשביל להבין כי כאן יש "עליהום".
 
הקשר ביו גלוטן ובין גלוטמט הוא ה"גלוט"

גלטומט=מוחצה גלוטמית=חומצה אמינית=אחת מאבני הבניין של חלבונים. מונו=אחד. סודיום=נתרן=יסוד. מונוסודיום גלוטמט=חומצה גלוטמית הקשורה ליון אחד של נתרן. זהו זה. יתכן שניתן להפיק גלוטמט מחיטה, אך הגלוטמט *אינו* גלוטן. גלוטן הוא חלבון מורכב, ואילו גלוטמט היא חומצה אמינית=(כאמור)אחת מאבני הבניין של חלבונים.
 
למעלה