גלובליזציה

xena2305

New member
המקרו,המיקרו ומה שביניהם..

אתה מדבר כל הזמן על ה"תמונה הגדולה" וכמו שאמרת קשה להוכיח חד משמעית שהעוני בעולם גבר בעיקבות הגלובליזציה כי אחרי הכל אנחנו לא שם כדי לראות. בו נתמקד במה שקרוב אלינו ומוכר לנו.האם מפוטרות מפעלי טכסטיל מסוגלות למצוא עבודה אחרת כמו שאתה טוען? האם ייבוא עבדים מחו"ל לעבודות בניין וחקלאות לא פוגע בפרנסתם של המקומיים? האם הפרסומים על אבטלה הולכת וגוברת הם פרי דמיונם של אנשי משרד התעסוקה? אתה אומר שצריך לדאוג לכל עניי העולם ולא רק לאלו שקרובים אלינו-אני רוצה להזכיר לך שאת הבגדים שחברות האופנה מייצרות בחו"ל א נ ח נ ו קונים! אם לנו בארץ(או במערב) לא תהיה עבודה גם לא יהיה לנו כסף לקנות בגדים ואז גם לסינים לא תהיה עבודה ובסופו של דבר גם בעלי ההון ייפגעו מזה.

כמובן...

אבל האם השפל הכלכלי שקיים כרגע בישראל הוא בגלל מעבר מפעלי טקסטיל או בגלל לצורך העניין הקיפאון המדיני שקיים כאן באיזור?

xena2305

New member
בו נגיד ש...

מחר בבוקר חזונו של פרס מוגשם ואנו נתעורר למזרח תיכון חדש, האם אז חברת קסטרו למשל תחזיר את מפעליה מסין לארץ? האם מפעלי הברזל בעכו ייפתחו מחדש? כנראה שלא. אולי שווקים שהיו סגורים בפנינו מסיבות פוליטיות יפתחו מחדש למשל לחקלאות אבל בפועל זה אומר גידול במס' העבדים הזרים בארץ ולאו דווקא עבודה לאזרחי המדינה.אפשר להניח שתהיה התעוררות בבורסה וגידול בהשקעות בהי טק בעיקר-למי שלא סיים אוניברסיטה זה לא יעזור הרבה.

באמת?

אני משער שחברות היי טק לא מעסיקות מנקים, שרברבים, קלדנים, מזכירים. אני משער גם שהכסף שאותם עובדים מרוויחים לא הולך כדי לקנות אוכל, בגדים, מוזיקה, בילויים ועוד. כמובן שגידול בתוצר הלאומי לכשעצמו לא מבטיח רווחה גבוהה יותר לכלל האוכלוסייה, אבל הסיכוי לכך טוב יותר. אגב, רוב עניי ישראל הם עניים רק בצורה יחסית, מעטים מהם עניים בצורה אבסולוטית כמו 1.2 מיליארד אנשים אחרים ברחבי העולם.

xena2305

New member
הרי ברור לך שמבחינת מס' מועסקים

מפעלי טכסטיל מעסיקים הרבה יותר בלתי מקצועיים מאשר מפעלי היי טק. הטענות החוזרות ונשנות שלך באשר למצבם העדיף של עניי ישראל בהשוואה לשאר עניי העולם הם הטענות שמאחוריהן מסתתרים בעלי ההון תאבי הבצע שגוזלים את פרנסתם של רבים.

שיסתתרו, אז מה?

אתה לא מבין שלא מעניין אותי העקרונות מאחורי מעשים, אלא התוצאות שלהם?

semi auto

New member
ניצול (של השירשור) ../images/Emo3.gif

מעיון בגלרית התמונות, הבנתי שהלך הרוח האנטי גולבליזצתי (של מנהלי הפורום בכל אופן) מתנגד להנדסה גנטית של צמחים לצורכי מאכל. למה ?

למעלה