גלגל הגה קשה.

מצליח 1

New member
גלגל הגה קשה.

מבקש אם יש למי שהוא פתרונות להחזיר את ההגה למצב קודם .
ידוע לי שההגה עובר בין שני בוקסות מאקלון.
לאחרונה הגלגל מסתובב יותר קשה.
מבקש פתרונות.
ללא הוצאת הסירה החוצה.
חן חן.

כל חוליה בדרך החל מציר ההגה ועד ללוח ההגה יכולה לגרום לקושי. אלא אם מדובר כמובן בטילר.

יש להניח שבורג נעילת ההגה משוחרר.

הייתי מתחיל מהדברים הפשוטים והמיידים לבדוק בראיה את כל החלקים הנגישים ושצירי הלוח חופשיים (מתוך תקווה ששם זה ייפתר).

אגב יש שפיל בהגה?

מצליח 1

New member
רון

תודה על תשובתך המהירה.
יש חופש בברג נעילת ההגה.
אני חושב שהצטברה גיפה רבה בבוקסה התחתונה .
מה שאני מתכוון לנסות לשים על הבוקסה מפנים הירכתים חומר לשחרור האבנית שכניראה היא הגורם לבעיה.
מה שאני חושש אם החומר הזה שהוא נוזל לא עלול לגרום נזק לריצפה הסירה שבנויה מפיבר
החומר הוא לא מי אש.

danielia1

New member
איזה סוג תמסורת יש לך? האם כבר ניתקת את מדף ה

ההגה והגעת למסקנה שהבעיה בציר ההגה? לדעתי הכנסת חומר לא תפתור לך את הבעיה. אם אכן הבעיה במיסב התחתון, תרים את הירכתיים, הוצא את ההגה ואחרי ניקוי גרז בגריז יעודי. (לי יש גריז אדום).

1שריל

New member
במידה ואינך מוצא פיתרון ע"י בדיקת ראיה

יש לנתק כבל אחד במקום שנוח (בד"כ בקואדרנט)ושלשחרר את השני /במידת הצורך לסמן - ולסובב את לוח ההגה ידנית במים -בילתי תלויי בכבלים , במידה ו "הולך" חלק ל2 הצדדים יש לטפל בית עמוד ההגה ומכלוליו

1שריל

New member
שכחתי להוסיף את ניתוק ההגה האוטמטי באם

הוא מחובר אצלך איכשהו על מנגנוני סיבוב ציר ההגה - לצערי כבר ביצעתי זאת מספר פעמים במשך השנים כשההגה נע בקושי- ניתוקו והזזתו ידנית(בילתי תלויי)מאפשרת אינדקציה מהירה על כיוון התקלה ,באם לא נראית בעין - כשמיסביו תקינים הוא נע בקלות/חופשיות לכל צד בתוך המים- צריך להיות ער לכל אורך התנועה (ימין/שמאל)שהולכת חלק במידה שווה

gb228

Active member
אם זו תמסורת כבלים?

אם זה כמו בלא מעט סירות אז על ציר גלגל ההגה יש שרשרת שמונחת על גלגל שיניים ומתחברת לכבלים, אלו יורדים כלפי מטה, משנים כוון על שתי גלגילות ומשם לקואדרנט שמחובר לראש ציר ההגה.
1. כבלים מתוחים מדי - שחרור ייתן קצת יותר חופש, היינו מהלך מת, אבל אולי יקל על הסיבוב
2. גלגילות תכוון תפוסות בגלל הצטברות מלח/לכלוך - במקום שהן יסתובבו הכבל מחליק עליהן (קרה אצלי) - צריך לשחרר את הכבלים, הגלגילות כנראה על ציר שמאובטח בפין מתפצל - די פשוט לפרק, לנקות היטב + גירוז דק
3. בעייה בציר ההגה (מיסבים, פגיעה בציר וכו') - לא ידוע לי על דרך לבדוק או לתקן ללא הוצאת הסירה - לכאורה שחרור לחלוטין של הכבלים מהקואדרנט והזזה ידנית של דף ההגה יכולה לתת אינדיקציה אם זו הבעיה, אבל נראה לי שלעשות זאת בצלילה, או ע"י חיבור ידית הגה חירום, כשיש גם את התנדגות המים, יהיה קשה לדעת אם באמת קשה להזיז או לא.
4. בעיה על ציר גלגל ההגה - לדעתי סיכוי קלוש - שחרור הכבלים מהקואדרנט והסרת השרשרת מגלגל השיניים ובדיקה של סיבוב גלגל ההגה ללא כל עומס.

מצליח 1

New member
ציר הגה.

לאחר בדיקות על פי עצתכם נימצאו כבלים מתוחים.
לקראת סןף השבוע נידאג לשחרר.
תודה

danielia1

New member
הקוודרנט התנפח בגלל תחמוצת על הציר והתפר

בין החלקים. הברגים משתחררים קצת והקוטר גדל. צריך לשים לב לאיזור הזה כדי לא להגיע לשבר....

(זה מה שהיה אצלי לפני כמה שנים)

מצליח 1

New member
הקוודרנט?

צר לי , אך אנא תרגם לי בבקשה למה כוונתך .
אניני מבין למה אתה מתכוון ...........התנפח.?
האם אתה מתכוון למותחן שאנחנו משתמשים למתיחת כבלים!

הערה כללית לחברים . אני בין אלה שלא מבין שפות או משמעות וכוונה בעיקר בשפה האנגלית.
אודה לכולם באם תוכלו להשתמש בהסברים בעיברית .

אני מראש מבקש סליחה לאלה שעלולים להעלב מבקשתי אך מה לעשות לא כולם שולטים בשפות זרות ובודאי במונחים מקצועים.

danielia1

New member
קוודראנט -הגלגל שיושב על ציר דף ההגה

אליו מחוברים הכבלים. אני מניח שיש לך כזה אם יש כבלים. עם השנים נוצרת תחמוצת בין שני החלקים והציר והברגים גם משתחררים לפעמים. אצלי יש בורג מרכזי שעובר דרך ציר מדף ההגה - זה שמעביר את המומנט ועוד שני ברגים שמחזקים את חלקי הקוודראנט. הכבלים חובקים ולוחצים את החלקים כך שאם הברגים מתרופפים, לא ניתן לחוש בכך אלא בבדיקה .

אז תבדוק את המכלול . אפשר לפרק הכל אך לאבטח את הציר שלא יפול למים.

הבנה ושפה: יפה שאתה מזכיר שיש לך בעיה. כשמשהו לא ברור לך , שאל. כי אינך מצפה שיכתבו את כל התנ"ך בכל תשובה..

מצליח 1

New member
ספר הספרים, התנך................

על פי השקפתי וחינוכי אני מאמין שלו היינו מבינים את ספר הספרים טוב יותר , היה פה טוב יותר וגם נעים.

d19511

New member
קאוודרנט.. בא מהמילה רבע באנגלית "קאווטר"

כלומר היא לא עגולה כמו שאתה מכיר ("פולי" בשפת המוסכים..)אלה בצורת רבע גלגלת שאלי מתחברים כבלים ומוטות דחיפה..

מצליח 1

New member
אליעזר בן יהודה.

אני בטוח שכבודו מר אליעזר בן יהודה היה כבר מוצא שם בעברית.
בכל זאת תודה על ההסבר, עוד משהו למדתי.

למעלה