גלגלים

Rider 9

New member
גלגלים

מה המשמעות שבהוראות היצרן של גלגל מסויים לאופני הרים רשום שהגלגל מיועד לרוכב עד משקל מסויים ? (100 ק"ג למשל) ? האם לצורך העניין נלקחים בחשבון נחיתות מכל מיני מדרגות סלע למיניהן ? או שגלגל כזה מראש מיועד לרכיבה סטרילית ? כמו כן, מה נחשב משקל סביר לגלגל ממוצע של אופני הרים ? (קדמי + אחורי) תודה לעונים

tiranm1

New member
כנס ערן.....

בעניין משקל הגלגל, מבירור קצר שערכתי לאחרונה, משקל גלגלים ברמה סבירה (נניח נאבות דאור-דיסק וחישוק מאביק 223) הוא כ- 950 גר' לקדמי וכ- 1100 גר לאחורי. * בהנחה שזו רמה סבירה עבורך (עבורי היא סבירה בהחלט). לגבי הוראות היצרן על משקל הרוכב, אין לי מושג. ואם אתה מתכנן הזמנת גלגלים מחו"ל, עדכן אותי, אולי נזמין יחד. המחירים בארץ פשוט גבוהים באופן חריג !!!! להשתמע.......

Rider 9

New member
הקפצה

3.2.1

etal2

New member
אלו גלגלי XC תחרותיים

לא ציינת איזה גלגלים ושל איזו חברה אבל צא מנקודת הנחה שגלגלים (או כל חלק אחר באופניים) שטורחים לציין משקל מקסימלי לרוכב הם בטח לא עמידים והם כנראה מיועדים לתחרויות XC. הם נבנו בשביל משקל מינימלי על חשבון עמידות, דרופים לא כדי לעשות איתם אפילו אם אתה מתחת המשקל המקסימלי.

רמי לשם

New member
שאלה של ייעוד

חוץ ממשקל הרוכב המומלץ יש גם את השימוש המומלץ. לגלגל שמיועד לXC היצרן לוקח בחשבון שימושי XC למשקל המומלץ, אם תתחיל לעשות עם גלגל כזה אורבן הוא יישבר אחרי פעמיים לעומת זאת בשימוש המומלץ שלו הוא אמור להחזיק אלפי ק"מ. מהייעוד נגזרים גם המשקלים, כאשר גלגלי XC תחרותיים יורדים את ה900 גרם לאחורי (ו700 לקידמי) וגלגלי DH טובים שוקלים פעם וחצי מזה. מקום טוב להתחיל בו כדי לקבל מושג עם משקלים הוא האתר של מאביק לחנות המקוונת של ג'נסון יש מבחר נאה של גלגלים מוכנים וגם משם אפשר לשאוב הרבה מידע.

הסתכל בקנקנן (ולא של הבירה)

שלום רוכב 9 , כעיקרון יצרני חישוקים בפרט (וציוד אופניים בכלל) יזהרו על פי רוב בהגדרות נקודתיות. על פי רוב יוגדר מוצר כמו חישוק למטרה כללית כמו למשל:"לרכיבת קרוס קאנרטי" או ל "רכיבת קרוס קאנטרי אינטסיבית" מה ההבדל בין השניים ? מניסיוני אני יכול להסיק שהאחד קל יותר ויתאים פחות או יחזיק פחות מעמד ברכיבות טכניות ואילו השני כבד יותר ולכן יתבלה פחות ברכיבות הכוללות טיולים , מעט טכני. על בטוח שאוכל להגיד לך ששינהם לא יתאימו לדרופים. אם יצרן מגדיר חישוק למשל לרכיבות פרייריד אני יכול לשער (אם אין לי נסיון או מידע אמין שצברתי) שהוא אמור לעמוד גם בדרופים. כמה מטר ? באיזו מהירות ? פה כבר צריך נסיון של בעלי חישוק כזה שניסו תהו וטעו. בקיצור אם היצרן ציין הגבלת משקל לחישוק צריך לראות באיזו קטגוריה הוא מכליל את החישוק חישוק קרוס קאנטרי המוגבל למאה ק"ג משקל רוכב יהיה חלש משמעותית מול צמיד פרירייד - שבילים המוגבל למאה ק"ג לרוכב. לצורך העניין גלגל =חישוק =פריט ציוד זה או אחר שצויינה לגביו הגבלת משקל רוכב. עודד

למעלה