גלגלים מתהפכים

עוף כנף

New member
גלגלים מתהפכים

(הודעה גם בפורום השכן) אחרי שהתרגלתי לשבתות שלי לבד, צריכה לשוב להתרגל לשותף... הבן, שהחליט בינתיים לא להיות עם אבין בביתו. והבת שם, עם ה"מורכבים". קשר שהתערער בין האב לבן בגלל (לפי דעתי) חוסר רגישות של האב. ברקע, דרישתה של ה"מורכבת" לקבל התנצלות מהבן, (נודע לה שהוא סיפר על המכתב, עם סיפור הבגידה, למשהו ממשפחת האב, לאחר שמשכו אותו במלים), מה שגרם לאב להתנות את הגעת הבן בהתנצלות. והבן, פגוע, צריך להתמודד גם עם הידיעה שאביו והמורכבת בגדו שנים לפני הגרושין,- וגם להתנצל. והוא לא מוכן. הוא מרגיש שדווקא הם צריכים להתנצל בפניו על השעות הרבות שנגזלו ממנו ומאחותו כשהאב היה "איתה" (פיסית או בשיחות טלפון ארוכות ו"מסתוריות"). הוא גדול ובוגר, אבל עדיין "איש קטן", והכל כל כך קשה לו. והאב? מתעלם מהקושי שבידיעה, ועדיין מעדיף את זוגתו על פני בנו.

ואני עופי

צרכה להתרגל לשבתות לגמרי לבד שלא היו לי שנים הבנים כבר מזמן לא הולכים לאבא לשבת רק הקטנה הבן האמצעי שתמיד בשישי היה מסב איתי לשולחן קצת הרגשה של שבת של סופשבוע ירד לאילת לשלושה חדשים ופתאום לשישבת יש ריח אחר לא כל כך מוכר... את דעתי על האב של בנך,את ודאי כבר יודעת הכרת אותי לא מעט ולכן רק שולחת לך חיבוק ענקקקקקק של כח (תעבירי לו קצת ממנו,לאיש הקטן?)

עפרה יקרה

כל כך כואב, מה שעובר על האיש הקטן שלך, אכן חוסר רגישות נוראי מצד האב... ולך לא נותר אלא להיות איתו שם בכאבו, את לא יכולה לשנות את אביו בשבילו... וזה כואב מאוד...אני בטוחה... שולחת לך חיבוק לשבוע קל עד כמה שאפשר... פייה

עוף כנף

New member
תודה ../images/Emo140.gif

האמת, ניצת, שהקושי של להסתגל לשבתות של לבד אחרי תקופה כ"כ ארוכה, הוא די גדול. לגבי קבלת שותף... היה לי קצת שונה מבחינת תכנון הזמן, אבל בהחלט עברה שבת של כיף.

ophra

New member
אני עם האיש הקטן שלך ../images/Emo24.gif

מסכימה איתו שהוא זה שמגיעה לו ההתנצלות. עצוב לי לומר את זה, אבל יש סבירות לא נמוכה שהוא לא יזכה לה לעולם... ואולי יום אחד יפסיק לצפות לה. עצוב לראות אנשים מבוגרים, הורים, שלא מבינים את תפקידם במערכת היחסים הזו - הורים-ילדים פשוט עצוב.
ואת - עושה את הדבר הנכון, נותנת ומאפשרת לאיש הקטן הזה מקום שבו הוא מרגיש שכן מעדיפים אותו שמגבים אותו שנותנים בו ובתחושותיו אמון ותמיכה וזה ה-מ-ו-ן! יישר כח עפרה. אשה אמיצה. עפ

*יערית

New member
../images/Emo45.gif

ואולי הנער צריך זמן לעכל את כל מה שקרא וגילה הודות אביו וזה שאת שם......זה הדבר הטוב ביותר והנבון ביותר לעשות מבלי להתסיס יותר,מבלי להאשים,מבלי לפרט יותר, ומבלי לגעת בפצע שכבר הגליד פעם אחר פעם.. פשוט לאהוב אותו בכאבו..ולתת לזמן להשכיח את הכאב, יום אחד הסליחה תצטרך להאמר,הקבלה אולי? כי כפי שכבר אמרת...הילד מעריץ את אביו....
מצטערת על הכפילויות של התגובות.

מצוטטת

New member
הפם

בלי
ובלי ציטוטים מתוחכמים ומתפלספים
בדיוק כפי שהגבתי לך שם באחד אחר.... להזכירך...."את טעם הבגידה לא ניתן יהיה להסביר במילים את הבגידה חווים.... אז תגובתי בעצם מחולקת לשתיים מצד אחד ועם כל הכאב המתלווה הוא גילה, ועל אף היותו "בוגר" הוא מרגיש כ"נבגד", וכאחד שכזה הוא צריך את הזמן שלו לעבור את החוויה הכאובה וזו דרכו להתמודד מול אבא נכון אומרים....למחול זו מעלה אלוהית.... ושזוגיות לא מחזיקים רק בגלל ילדים והוא בגילו לא בטוח יכול את ההפרדות לעשות לא כל כך הבנתי על מה צריכה לבוא התנצלות מצידו, אך גם כאן לך לא צריך להיות כל חלק במציאת פתרון. מצד שני הייתי (אם הייתי זו אני) ממזערת שיחות , לא "טוחנת" את האקט האינטימי הפרטי שלי עם ילדי רק, מקשיבה מחבקת וב-
מתפללת שיעמוד לו הכח הריגשי לחזור להיות הבן של אביו
|מצוטטת ברגע של הזדהות|

שבת שלום

כתבת יפה. עם כאב אבל ממרחק.אני מאמינה שבפנים את בוכה או שהפסקת. וזו חכמה גדולה...לקבל שינויים ולשמור על חייך ועל הטוב שבהם. שבת שלום

למעלה