גלגולו של ספר

ענתי44

New member
גלגולו של ספר

משהו שכתבתי בקומונת קריאה שאני חברה בה :גלגולו של ספר עברתי אתמול על פני חנות ספרים. לפתע בחלון ראיתי ספר ישן בגלגול מחודש " פתחו את השער" קדיה מולודובסקי. כשהיינו ילדים קטנים אמא נהגה להקריא לנו את הספר. עד שהיא ואנחנו ידענו אותו בעלפה. בעיקר אהבתי את הילדה איילת עם השמשיה כחלחלת, מעשה בחבית והכי את גלגולו של מעיל. כשאחותי הגדולה היתה בבית ספר הם המחיזו את הילדה איילת בכיתה ואמא תפרה לה את התחלבושת כולל שמשיה כחלחלת. הספר הוקרא גם לנכדים כשהיו קטנים ולכל הילדים שאימצו את הורי לסבאסבתא. במשך השנים הספר נקרע והפך מרופט אבל שמרנו עליו מכל משמר. ב-2006 המצב של אמא שלי החמיר מאוד והיא היתה בבית חולים, כשהרופאים אמרו שזה ענין של זמן, בהתה באוויר, לא דיברה לא הגיבה, שקלה 39 קילו. הבאתי את הספר לבית חולים ואחותי, גיסי ואני היינו מקריאים לה. ראיתי שלמרות שאמא לא מגיבה המילים חודרות את השיריון של האלצהיימר שעטף אותה. לקחנו אותה הביתה וטיפלנו בה ולאט לאט היא התאוששה ויום אחד חזרה לדבר. לא רק לדבר אלא לדקלם את הספר. מידי פעם אני מוציאה את הספר ואנחנו בשמחה הדדית מדקלמות אותו ביחד מחכות שפרץ הלץ יהרוס את המעיל שעבר מילד לילד. כמובן שנכנסתי לחנות וקניתי את הספר. הספר יצא בהוצאה ראשונה ב- 1945 ועכשיו זו מהדורה 26, ציבעונית ומהירת עיניים. מאחר והספר נכלל במבצע 3 ספרים ב-75 קניתי גם את הספר של גלעד שליט, הלויתן והדג שכתב בגיל 11 ובימי שביו יצא לאור. וגם את הספר היד של פאטימה/ אילדפונסו פלקונס שכתב את הקתדרלה ליד הים. ואם נרות חנוכה מוארים באור יקרות הייתם צריכים לראות את האור שנדלק בעיניים של אמא שלי חג שמח ולכם אני מוסיפה כי מאז הקריאה לי אמא לראשונה את הספר היא עברה גלגולים כה רבים. והיום, היום היא כבר שוכחת ומשבשת את המילים, אבל זוכרת חלק והניגון שבקולה נשאר ומזכיר לי ימים מאושרים שאמא היתה בריאה. ואולי סתם עצוב לי על הנשמה כי אתמול ביקרתי במרכז היום וגיליתי שאמא הועברה למחלקה המוגנת. המנהלת הסבירה לי שהם ראו שאמא כבר סתם יושבת עם הקשישים הרגילים והולכת לאיבוד לכן העבירו אותה למחלקה המוגנת עם מטפלים שצמודים ושם היא מטופלת במלוא המסירות ובהתיחסות ליכולותיה וטובתה. אז אני סומכת על הצוות במרכז היום, ובעיקר על המנהלת. אבל כשיצאתי משם, חנקו דמעות את גרוני. כאילו עוד מסמר לארון הבריאות של אמא ננעץ. מסמר שחותך את נשמתי.

yekantalisa

New member
יפהפה ונוגע ללב

קחי חיבוק. בראשית ינואר אמי תפקוד את מרכז היום. נראה איך נתמרן כספית. לא מוותרת על כך, לפחות אחת לשבוע.

ענתי, כמו תמיד את מרגשת

ונוגעת בנימים הדקים ביותר של הזכרונות הפרטיים של כל אחד. גם לי היה ספר שקיבלתי "בשמי ערב כחולים" וכראה הקריאו לי אותו כמעט מיליון פעם וזכרתי אותו בע"פ, ועם השנים פרח מזכרוני, כשנולדה הבת הבכורה עברתי ליד חנות ספרים, בלי משים העפתי מבט בחלון הראווה ולעני נגלה הספר, קפצתי עליו כמו על מוצא שלל רב, ועם השנים גם היא והבן יודעים אותו בע"פ, בשנתיים האחרונות חיפשנו בחנויות ולא מצאנו רצינו לקנות אותו לבעלי ולצערי אין מהדורה חדשה, צריך לחכות עוד קצת בטח תצא , הסיפור שלך הזכיר לי לחפש אותו עוד פעם. שתהיי לכן שבת שלום, עם חיבוק ענק, וכמובן חג שמח, ניצה.

יכולת הכתיבה שלך מופלטה

פשוט נוגע ללב. ולביי אימך, זה עצוב...אין ספק, הקושי שלך לשאת את הנסיגה הוא בלתי נמנע, אבל יחד עם זאת, את ומרכז היום עושים המון כדיי שהיא תרגיש טוב ביחס למצבה. ולבטח במחלקה המוגנת היא תקבל טיפול שיותר תואם את הצרכים העכשויים שלה. שולחת חיזוקים.

טילי66

New member
ריגשת אותי עד דמעות

ענתי הי.חג אורים שמח! כמה את מרגשת אותי.אכן הספר נפלא .מה חדש אצלך?אני משתדלת להרים את הראש לא תמיד בהצלחה. זה מה יש. חיבוק ענק תמי

ענתי יקרה, חיבוק ענק

אני מתארת לעצמי את אמא שלך בקולה הערב והצלול עוזרת לך לקרוא את הסיפור. הכתיבה שלך תמיד מרגשת כל כך. אני בטוחה שהיא זוכרת. אין עליה!! אל תקחי ללב שהעבירו אותה. עדיף שתהיה במקום בו יכולים יותר לתת לה תשומת לב אישית. שיהיה שבוע טוב וחנוכה שמח ואני אגיע לאשדוד מחר אך איני יודעת מתי ואהיה בטח גם בהמשך השבוע. נשיקות, טובה

ענתי44

New member
הייתי שמחה אם יהיה מפגש פורום באשדוד

ביום שישי היתה אצלנו המשפחה והנכדים הקטנטנים הרעישו עולמות עד שאמא היתה במצוקה. לקחתי אותה מהסלון למטבח לשחק קלפים. האחיין בן השש וחצי רצה לשחק איתנו וכך שיחקנו עד ארוחת הערב משחק מלחמה כשאמא בודקת איזה קלף קיבל כל אחד ומכריזה מי ניצח. אתמול האחיין שלי רצה שוב לשחק קלפים עם סבתא אבל אני הייתי עם כאבים ולא היה לי כוח, אז הם, אמא שלי והנכד שיחקו לבד. זה היה מדהים . הם שיחקו חצי שעה ונהנו כל כך. אחותי צילמה, כשאקבל תמונה אני יעלה אותה.

היי ענתי'לה ממש מרגש

מהסיפורים שלך תכתבי ספר חברי את כל הכתבות מהפורום ויהיה ספר נהדר חג אורים שמח וחודש טוב

למעלה