גלאפגוס

גלאפגוס

אהלן.. מחפשת מישהו שיסביר לי על דרכי ההגעה לגלאפגוס, הבנתי שיש טיסה ושיט אבל גם מי שטס לאיים חייב אחרי זה שיט של ארבעה ימים לפחות? מה מומלץ והאם ההפרש בעלויות משמעותי?

Yo-man

New member
בבקשה:

השיט לאיי גלאפאגוס לוקח שבוע - מדובר באיים המרוחקים 1,000 ק"מ מחופי אקוודור. אין שיט על מעבורת אלא ספינות טיול רציניות, מה שאומר שזה שיט יקר מאוד ולרוב משלב ירידה לאיים, אבל בגלל גודל האוניות האלה, מדובר בירידות רק לאיים הגדולים. הטיסה עולה כ-330$ לצעירים/סטודנטים ואפשר לרכוש מקיטו חבילה שתכלול שיט וטיסה. הבעיה היא שלא באמת רואים את הספינה עד שמגיעים אליה והתמונות שמראים בסוכנות הן מהיום בו השיקו את הספינה ומי יודע מה היא עברה מאז. אנחנו קנינו רק כרטיסי טיסה מקיטו וחזרה (דרך גוויאקיל, איפה שלפני חודש נרצח עובד התעשיה האוירית כי הוא ניסה להתווכח עם השודדים שלו... לא מומלץ לבקר בעיר הזו שהיא אחת האלימות בכל דרום אמריקה) וכשנחתנו לקחנו אוטובוס לעיירה המרכזית באי שם חיפשנו ספינה. היה לנו מזל למצוא ספינה שעמדה לצאת בערב והיו לה 4 מקומות פנויים (אנחנו היינו 2). חברים שהיו איתנו על הטיסה הלכו עם סוכנים שחיכו בשדה התעופה, שילמו 62$ ליום וקיבלו בתמורה חדר ל-2 בלי שירותים או מקלחת בחדר, בלי מים חמים על הספינה ובטיסה חזרה למדנו גם שלא היה להם מספיק אוכל ו-6 ימים הם היו רעבים. אנחנו שילמנו 75$ ליום לאדם, קיבלנו חדר מקסים וממוזג עם שירותים ומקלחת עם מים חמים בכל חדר, 3 ארוחות מלאות ועוד פעמיים ביום "חטיפים" אחרי סיור הבוקר ואחרי השחיה של אחה"צ. הספינה היתה חדישה יותר, נוחה יותר, והמטיילים האחרים על הספינה היו עשירים יותר (מן הסתם). לא הייתי ממליץ על ספינות ענקיות כן הן מוגבלות לעגינה במקומות מסויימים. יש סיורים של 4 ימים ויש של 6-7. אני נהניתי מכל רגע ולכן ממליץ על הסיור הארוך יותר, אבל כבר פגשתי חברים שסבלו מזה להיה להם חם ולא היה צל, או שנמאס להם מאיגואנות אחרי יומיים. לדעתי אם כבר משלמים 330$ על טיסה ועוד 200$ כניסה לפארק (לפני 4 שנים זה היה 100$), שווה להמר על 7 ימים ולהשתעמם מאשר להמר על 4 ולהצטער.

Yo-man

New member
בשמחה.

ולא לשכוח לבוא עם הרבה סרטי צילום, כי יש מעט מאוד מקומות על האי בהם אפשר לקנות סרטי צילום והמחירים בשמיים. אם אתם עם דיגיטאלית, תבררו שיש שקעים לטעון את הסוללות על לילה ושיש לכם מספיק כרטיסי זיכרון. אנחנו צילמנו 7 סרטי צילום של 36 תמונות (אשתי ואני, במאזן של 4:3 לטובתי) ב-6 ימים, ואנחנו לא פזרנים בתמונות. ולאל לשכוח לחזור ולספר איך היה

natyh

New member
GALSAM

מגוויאקיל אם תיכנסו למשרד של גאלסאם ניתן לתפוס דילים טובים כשהם לחוצים למלא שייט . אחרת ניתן לטוס לאי הראשי אספניולה למיטב זכרוניולהיכנס למלון וויקטוריה המלון הישראלי משם כבר לחפש שייט השיטה אחרת מתארגנים קבוצה ושוכרים יאכטה . מומלץ ללכת לפחות על 7 ימים וגם זה לא מספיק . מצלמה רק דיגיטלית עם מספיק זיכרון , קשה להאמין שתראי זאת שוב . אגב לא להתפתות לטייל שם לבד בסבך באי הראשי מלך שם ישראלי לאיבוד בסבך התיבש ומת , המקום לא מסוכן אבל עשוי להיות מבלבל . נתי

maz

New member
ה"אי הראשי" נקרא סנטה קרוז

אספניולה הוא האי הגדול השני שטסים אליו. אנחנו טסנו דרך גוויאקיל ודוקא נהנינו מיום טיול בה. היא מאד שונה מקיטו. הרבה יותר בנקים ואנשים עם חליפות. יש גם שומרים עם שוט-גאנים ליד כל בית עסק גדול... לא ששווה להסתובב בלילה ובטח לא לריב עם שודדים, אבל יש לה טיילת יפה מאד עם עשרות שומרים חמושים ששומרים על הבטחון ומסתובבים שם לא מעט אנשים. אנחנו ביקרנו גם בבית הקברות הישן והמיוחד. יש שם גם פארק קטן ליד אחת הקתדרלות (נדמה לי סן פרנסיסקו אבל לא סגורה על זה) שמסתובבות שם איגואנות ענקיות - זן מיוחד, שונה ממה שתראו בגלאפגוס וגדול הרבה יותר. זה בערך כמו חתולי רחוב (גם בגודל) שמסתובבים על הדשא ועל הספסלים והעצים. רק למה לעזאזל הפילם משם הלך לקיבינימט ואיפה זה קיבינימט?! לגבי הגלאפגוס: בדקנו מחירים גם בקיטו וגם בגוויאקיל. אותה סירה בדיוק שהציעו לנו בגוואיקיל עלתה לנו כמה עשרות דולר פחות בגלאפגוס. זה אמנם הימור, אבל יש כל כך הרבה סירות בכל רמה כך שלנו היה שווה לקחת את הסיכון הקטן הזה. בתוספת הטיסה הזולה יותר מגוויאקיל בהשוואה לקיטו וכרטיסי הסטודנט יצא לנו דיל לא רע. אני ממליצה לא לוותר על מזגן כי התאים קטנים ויותר נעים שיש מזגן. גם מים חמים במקלחות זה דבר נעים כי לא עד כדי כך חם שם. זה מן סוג של גן עדן בעיני. גם אחרי 7 ימים רציתי עוד.

למעלה