גלאי משדרים

גלאי משדרים

רציתי לדעת עם קיים מכשיר כזה (המסוגל להוביל אותך למקום השידור) נניח אני נימצא בתל אביב ואני עוקב אחר משדר שנמצא ברמת גן, המשדר מוסיקה בתדר 100 אף אם, האם יש מכשיר כזה שיכול להוביל אותי מתל אביב לרמת גן עד למקום השידור? ואני לא מדבר על הגלאים שמאתרים בטווח של כמה מטרים אלא על קילומטרים לפי האות הנקלט. תודה מראש לעונים

black69

New member
יש קומבינה נחמדה...

מה שאפשר לעשות בכדי לאתר משדר בחוסר אמצעים. הוא פשוט לנתק את האנטנה ממכשיר הרדיו שבמכונית ולהתחיל לנסוע. ברגע שהאות מתחזק (לא תהיה בעיה להרגיש בזה כי רוב הזמן תשמעו רעש) להמשיך לנסוע בכיוון שממנו מגיע האות. סביר להניח שברגע שהקליטה תהיה מושמלמת תהיו כבר ממש קרובים למשדר. כל מה שנותר לעשות הוא לצאת מהאוטו ולחפש את האנטנה על הגגות...

pianonet

New member
משהו פשוט שאני עשיתי....

לקחתי רדיו ובאמעות וולט מטר, מדדתי, וחיפשתי נקודות בהם מתחים שמשתנים בתלות בעוצמת השידור. לדוג' ללא שידור אני אקבל 0 וולט ולשידור חזק אני אקבל עד 1.3 וולט. פשוט לעבור עם וולט מטר ולנחש מגעים. המתח יחסי לאדמה כמובן. זה נחמד לראות את עוצמת השידור של כל תחנה בצורה מספרית, אם זזים עם הרדיו העוצמה משתנה, אם אני מקרב את היד או משנה את האנטנה אז זה כמובן גם משפיע. נחמד לשחק עם זה. הבעיה העיקרית היא שהעוצמה המקסימלית שתתקבל תפיק 1.3 וולט. לדוג' רדיו תל אביב נקלט אצלי חזק ואני מקבל 1.3 וולט וכאשר אני מדליק את המשדר שלי והרדיו לידו אני עדיין מקבל 1.3 וולט. אז זה החסרון הבולט בשיטה זו. צריך למצוא שיטה להנמיך משמעותית את יכולת הקליטה של המכשיר ואז אפשר לקבל טווח גדול יותר של עוצמת קליטה. אצלי יוצאים 2 חוטים מהרדיו, אחד מתחבר למינוס והשני מתחבר לאחד מחיבורי ה AGC. החוטים מחוברים לרב מודד ספרתי לצורך מדידה מדוייקת, ולרב מודד אנלוגי (מחוג) לצורך מדידה שתראה תוצאה ברציפות, כלומר אם פתאום בנק' מסויימת תהיה הנחתה מהירה, רק במודד אנלוגי יהיה אפשר להבין את ההנחתה בבהירות. נחמד לשים את זה ברכב לראות את השינויים התמידים כל העת. רב כמובן מתי שמחפשים את הנק', צריך לבצע את זה בזהירות מבלי לבצע קצר עם מוליכים אחרים, עדיף על מכשיר רדיו שלא כל כך חשוב לך אם ייהרס. ישנם מכשירים למדידת עוצמת שידור אבל הם יקרים. בהצלחה. תומר.

נישמע רעיון טוב

ואני אנסה את זה, אבל השורה האחרונה שלך קצת הדאיגה אותי "צריך לבצע את זה בזהירות מבלי לבצע קצר עם מוליכים אחרים, עדיף על מכשיר רדיו שלא כל כך חשוב לך אם ייהרס. ישנם מכשירים למדידת עוצמת שידור אבל הם יקרים. בהצלחה. תומר. ", מה כוונתך הייתה כאן? ודבר שני מהי הדרך הנכונה לעשות זאת? (חיבור הרב מודד לרדיו)

pianonet

New member
תגובה

למה אני התכוונתי? מתי שאתה בודק מתח בנקודות שונות, תבצע את המדידה עם קצה דק כדי שלא למעשה תגרום לכך ש- 2 נקודות סמוכות יתקצרו, ועלול לגרום להרס המכשיר (לא בהכרך). במכשירי הרדיו החדשים (מאז שנות ה 80 אני משער) יש ג'וק אחד של הטיונר, תנסה ברגליים שלו ובאיזור שלו למדוד. ב 2 מקלטי רדיו ניתקלתי באותו ג'וק של חברת SONY. תחפש מגעים באזור של הכפתור של כיוון התחנות. (כמובן שאנחנו מדברים על רדיו אנלוגי, לא דיגיטלי). תחבר את החוטים לרב מודד, זה הכל. אתה למעשה מודד מתח ישר בתלות בקליטה. אבל תזכור שזה לא כל כך יעזור לך למדידה של מרחקים גדולים, אלא אם שינויים משמעותיים בקליטה. אם אני בחוץ, אני יכול לקלוט 2 תחנות באותה עוצמה למרות שהמשדרים ממוקמים בערים שונות לחלוטין. ניסיתי למצוא נקודות שונות או למדוד הזרם דרך קו ה AGC ולא קיבלתי תוצאה טובה יותר. אולי מישהו פה בפורום שיותר מנוסה ממני יצליח לומר איפה ניתן למצוא נק' אחרת של רמת DC בתלות בעוצמת קליטה. אני הייתי לוקח מקלט רדיו בעל קליטה גרועה במיוחד ומסלק לו את האנטנה ובודק ככה את עוצמת הקליטה. אגב, במקלטי הרדיו הישנים היה מחוג שהיה מראה את עוצמת השידור, ממש על אותו עקרון שהסברתי לך פה, וכמו פה, המחוג מראה ערך מקסימלי מוגבל. תומר.

4Z1PF

New member
יש

חפש באינטרנט את המושג direction finding. חובבי הרדיו בנו כאלו לצורך זיהוי מיקום של משדרים מסוגים שונים כולל שימוש במשחקים שבהם מחביאים משדר, ברוב המקרים ביערות, ועל קבוצה אחרת לאתר אותו במהירות האפשרית.נסה לחפש את המושג fox hunting נסה את הקישור http://members.tripod.com/~clearRX/RDFUNIT.HTM

mot264

New member
עוג חברות >>>

עוד 3 חברות חשוב מאד לציין שאין לראות בזה המלצה לחברה זו או אחרת והמפרסמים באחראיותם בלבד ! זהו על קצה הקרחון. 73 Mot 264

mot264

New member
אין שום מסר סמוי

סה"כ הצגתי מוצרים נוספים לשימוש גאלי כיוון של אותות רדיו.

למעלה