גישושים ראשונים

dubonit7

New member
גישושים ראשונים

היי לכולן/כולם
אחרי שכבר נעשיתי מנויה רשמית בפורום פוריות ובפורום הפלות חוזרות הגענו להבנה שהגיע הזמן להניע דברים קדימה.
אנחנו אוטוטו בני 35. התחתנו לפני 3 שנים. ולא הרבה אחרי החתונה כבר נכנסנו להריון ראשון שלצערנו נפסק בשבוע ה-9. ולאחר שנה בדיוק חווינו עוד הפלה ואחרי שנה הפלה נוספת.
בין הבירורים להפלות החוזרות ולבדיקות האינסופיות שעברנו התחילה לחלחלההבנה שאנחנו כמהים לילד בכל ליבנו. גם אם זה אומר שנצטרך להיעזר בפונדקאות.
אז עכשיו מתחיל מסע הגישושים- בארץ או בחו"ל? סוכנות או לא?
הספקתי כבר לקרוא די הרבה מהסיפורים שנכתבו פה בפורום. אבל אשמח לשמוע ולקבל המלצות על גוף או ארגון או אדם שיכול לעזור לנו להבין איך לשחות במים העמוקים האלו שאנחנו קופצים אליהם. כמה זה יעלה? כמה זמן לוקחת הבירוקרטיה? יש לנו בכלל סיכוי להתחיל עם זה בארץ? איך מוצאים פונדקאית?
תודה רבה מראש ובהצלחה לכל המיועדים והפונדקאיות !!

קצת מידע

הי,
לפי הידוע לי :
דבר ראשון אתם צריכים מכתב מרופא שממליץ על מעבר להליך פונדקאות.
לגבי האפשרות לעשות בארץ - יש רשימת מסמכים שיש לשלוח לועדה ואז מקבלים אישור עקרוני, לאחר איתור פונדקאית שעומדת בדרישות מבחינת גיל, מצב רפואי, איבחון פסיכולוגי וכדומה, מנסחים חוזה וניגשים לאישור הועדה. אני לא יודע להמליץ מה עדיף וכיצד מאתרים פונדקאית בארץ ועל זה אחרים יוכלו לפרט מניסיונם. המחיר בארץ מהידוע לי מתחיל מ 220,000 ש"ח וצפונה.
היתרונות בארץ:
קירבה לפונדקאית ומעורבות בכל ההריון.
קבלת הילד מיידית לאחר הלידה.
רישום הילד כילדכם בהליך קל.
במיקרה חירום - אתם בארץ עם מערכת רפואית טובה.
אין צורך בגיור הילד.
חסרונות:
איתור פונדקאית עשוי לקחת מספר חודשים.
פונדקאות חו"ל:
נכון להיום מהידוע לי האפשרויות לזוגות הטרוסקסואלים ישראלים הן גיאורגיה - שעתיים וחצי טיסה, אוקראינה (מסלול חדש יחסית) וארה"ב - טיסה ארוכה ומחיר יקר (יתרון זה שזו מדינה מערבית והילד מקבל דרכון אמרקאי)
אפרט לגבי גיאורגיה כיוון ששם עשינו אנחנו: יש מספר סוכנויות שעוסקות בכך והמחירים מתחלים בכ 150,000 ש"ח ומטפסים למעל ל 250,000 ש"ח, יש סיבה לפער המחירים ומניסיון הפער מוצדק.
ההליך בחו"ל מהיר מאוד וניתן לרוב בתוך כחודשיים להתחיל בתהליך. ניתן אם רוצים לטוס במהלך ההריון לבדיקות או לקבל עידכון מהרופאים ואף לצפות בבדיקות בסקייפ.
לקראת הלידה טסים לשם, מיד עם הלידה מקבלים את הילד וישנו הליך בירוקרטי של בין 3 ל 6 שבועות שבהם צריך לשהות שם עד שמתקבל אישור לחזור לארץ, לאחר החזרה לארץ יש הליך בירוקטי נוסף לרישום האם ולאחר מכן צריך לגייר את הילד.
למי שלא חשובה הקירבה והמעורבות בהריון זה פתרון טוב, כמו כן התהליך מתחיל מהר ואין צורך בועדות ואישורים.
חשוב מאוד לדרוש מהסוכנות רשימת ממליצים שסיימו הליך ולשוחח איתם, דברו עם לפחות 10 זוגות, לא לוותר על זה!
בהצלחה

אב בעתיד, אפשר שאלה?

אני ובן זוגי בתחילתו של התהליך עליו סיפרת (עם מנור), לא זכור לי שדובר על הצורך לגייר את הילד. למה בעצם "צריך"? למיטב הבנתי הילד נרשם בת.ז של ההורים בלי שום ציון לאופן הולדתו... או שמדובר ברצון אישי שלכם לגייר כהלכה? (כי לי למשל זה ממש לא משנה).
תודה, אם לעתיד....

ברור שלא חייבים לגייר

הי,
ברור שלא חייבים לגייר, אבל ילד שנולד לפונדקאית לא יהודיה לא ירשם במשרד הפנים כיהודי. יש כאלה שזה לא משנה להם ויש כאלו שכן.
אבל זה אחד ההבדלים בין פונדקאות בארץ לחו"ל.
בהצלחה!

תודה רבה על התגובה

קודם נראה שיהיה הריון... קשה לי עדיין לדמיין את זה קורה. אח"כ נחשוב הלאה.

noacohen2

New member
לא נכון

יש פסיקה של הרב עמר שמכירים בה במשרד הפנים לפיה אם מדובר בביצית של יהודיה הילד נחשב ליהודי לחלוטין ואני צריך גיור. עשיתי עבודת מחקר בסוגיה הזו.

noacohen2

New member
גיור

חד משמעית - אם הביצית של יהודיה לא צריך גיור! לא משנה אם הפונדקאית לא יהודיה

אני רק רוצה לדייק פרט חשוב

(אנחנו באמצע תהליך במנור בגיאורגיה)-

ע"פ דבריו של עורך הדין של החברה, ברגע ששני בני הזוג יהודים ומבדובר בעובר שלהם (הכוונה לא לתרומת ביצית או זרע מחו"ל), התינוק הוא יהודי לכל דבר.
אין צורך בגיור, כן יש צורך בהצהרה במשרד הבפנימי אודות הלאום שלו. זוגות שנמצאים במסלול עם תרומת ביצית או זרע מחו"ל- התהליך אכן מורכב מגיור במידה ורוצים.

מודה שלא שמעתי על זה.

אני מודה שלא שמעתי על זה, הרי כיצד משרד הפנים יודע של מי הביצית או הזרע?
האם יש פה מישהו שעשה פונדקאות בחו"ל והילד נירשם כיהודי במשרד הפנים ללא גיור?
אשמח לשמוע על זה פרטים, נילמד משהו חדש.

מצטערת על הדרך שמתארכת

נשמע שאכן פונדקאות היא הפתרון במקרה שלך,
ולפחות אפשר לשמוח שיש אור בקצה המנהרה החשוכה...
כתבו לך כאן כבר את ההבדלים בין תהליך בארץ או בחו"ל.
נשאר לי לאחל לך הצלחה בכל דרך שתבחרו, ולהזמין אותך להשאר ולשאול כל שאלה שעולה.

בילבי77

New member
מנסיון אין צורך בגיור

ברגע שהביצית של האם המיועדת והזרע של האב .
הילד רשום במשרד הפנים כיהודי לכל דבר.

למעלה