גישור

kleptomaniac

New member
גישור

וברצוני לשאול מספר שאלות בנוגע למקצוע הגישור. אני כרגע חיילת, חצי שנה לפני שחרור, וברצוני להתחיל את לימודיי באוניברסיטה כבר באוקטובר השנה. מקצוע הגישור נראה לי מעניין ביותר, אך שאלתי היא מה עליי לעשות בכדי להפוך למגשרת? האם המסלול הנכון הוא תואר ראשון במשפטים, ואז ישר אחר כך תואר שני במסלול הגישור בבר אילן? לפי הכתוב הבנתי שזהו מסלול לעורכי דין, מה הכוונה? האם כל בוגר תואר ראשון למשפטים יכול להתקבל לתואר השני, או שתואר זה מיועד אך ורק לעורכי דין פעילים עם ניסיון במקצוע? יש לציין שתחומים אחרים במשפטים (עו"ד, ייעוץ משפטי וכו') אינם מעניינים אותי כל כך, והמטרה היא להפוך למגשרת. שאלה נוספת היא עד כמה יש ביקוש למקצוע זה? והאם המסלול שציינתי הוא נכון, ואם כן, האם הוא הכרחי/מומלץ לעיסוק במקצוע זה?

גישור

גישור הינה דרך לפתרון סכסוכים. להבדיל מתביעה משפטית או בוררות בהן השיפוט וההכרעה ניתנים בידי גורם חיצוני - הרי שבהליך הגישור הצדדים עצמם, בסיוע המגשר, מעצבים את הפתרון שלדעתם ישרת בצורה הטובה ביותר את האינטרסים שלהם.הגישור, בניגוד לתהליכים אחרים (כמו הליכי משפט ובוררות) אינו מיועד ליצור חלוקה בין הצדדים אלא משתדל ליצור מצב שבו אין צד מפסיד וצד מנצח, אלא שני הצדדים יוצאים שבעי רצון בסופו של ההליך. אימוץ הליך הגישור בישראל העלה צורך של ממש בקריטריונים שיקבעו מי מתאים לעסוק בגישור. תקנות הפישור מ- 1993 דורשות מן המגשר שיהיה בעל תואר אקדמי - לאו דווקא משפטי (הלימודים הם לימודי תעודה לאחר תואר ראשון); הדרכה במוסד שיימצא מתאים להכשרת מגשרים (היקף הלימודים- מספר חודשים), ונסיון של חמש שנים לפחות בתחום שבו יפעל המגשר. אם ברצונך לקבל פרטים על מוסדות לימוד אפשריים, אנא צייני איזור בארץ.

kleptomaniac

New member
אז בעצם..

אז בעצם כדי להיות מגשרת, נגיד בתחום המשפטי, עליי לעבוד 5 שנים בתור עורכת דין?

למעלה