גישור סביבתי

גישור סביבתי

תושבי ניר גלים בדרך לפשרה עם אגן כימיקלים לפני כשנה וחצי הגישו התושבים קובלנה פלילית נגד המפעל, באשמת זיהום אוויר ומטרדי ריח. כעת הסכימו הצדדים להתחיל בהליך גישור בית משפט השלום בנתניה אישר לפני כשבוע את תחילת ההליך, בסיוע מומחים בתחומי איכות הסביבה. ראשית, מאחלת לצדדים הצלחה. שאלה לדיון: כאשר מערבים מומחים חיצוניים בהליך גישור, כיצד נכון לעשות את הדברים: האם כדאי להפנות את הסכסוך למגשר "רגיל", אשר יסתייע במומחה, דהיינו, יקח מומחה בתחום הנדון, אשר ימסור דו"ח בהתאם לשאלות אשר יופנו אליו.(במקרה כזה מדובר באדם אשר יתן חוות דעת מקצועית, אובייקטיבית, ויחווה דעה במקרים מסויימים מי צודק ומי לא) האם כדאי לפנות רק למגשר שהוא גם מומחה בתחום המסויים? (תהיה בעיה לצדדים "לספר" סיפורים אשר אינם מדוייקים, שכן המגשר מכיר את החומר) האם כדאי לפנות למגשר רגיל, אשר יסתייע במומחה בתחום הנדון, שאותו מומחה הוא גם מגשר שיגשר ביחד עם הצדדים בחלק מהפגישות? (בדרך זו מסתייעים במומחה, שהוא גם מגשר, ובגלל עיסוקו זה, כמגשר, פחות יטה למסור חוות דעת אובייקטיבית, אלא ינסה להוביל את הצדדים להסכמות, בהתאם לנתונים אובייקטיביים)

שילה1

New member
מאחלת לצדדים הצלחה,ובהחלט הליך חשוב ובחירה

משמעותית. לטעמי-עדיף לבקש חות דעת ממומחה חיצוני,ואם יש צורך אפילו משניים,ואז להבין את הבעיה. וכן ,בהחלט רצוי ,אם יש צורך,להביא את נותן חות הדעת להסברים ושאלות בנושא.מגשר שהוא מומחה בתחום,לא בהכרח יהיה אוביקטיבי. מה שעוד אפשרי לעשות-שילוב של מגשר ומגשר מומחה בתחום,אבל האחרון לא יתן חוות דעת בתחומו,אלא יתבסס על חוות דעת של אחרים.כך אני סבורה,יווצר איזון מסוים בין המגשרים,וחוות הדעת תובן טוב יותר,ואולי גם עצם הנושא בגינו מגיעים הצדדים לגישור.

מגשר מומחה

תודה שילה. את טוענת שמגשר שמבין בתחום לא בהכרח יהיה אובייקטיבי. אבל ידוע, שבתי המשפט (או אפילו צדדים לגישור) מעדיפים להפנות סכסוך מסויים למגשר שדווקא כן מבין בתחום. הרעיון המנחה במקרה כזה - מדובר באדם שמבין בתחום הנדון ולכן לא ניתן יהיה "לספר לו סיפורים" כי הוא מיד ידע מה נכון ומה "סתם סיפור". לפי תפיסתך, אני מבינה שאת דווקא אינך מצדדת בנושא, אלא סבורה שמגשר שמבין בתחום למעשה לא יוכל להיות מגשר פרופר, בגלל שדעתו האישית, או הידע האישי שלו, יגרמו לו לצדד בצד אחד.

שילה1

New member
אכן איריס,הבנת נכון.אני סבורה כי מגשר שאינו

בקי בתחום אך הינו מקצועי,יבין חוות דעת מקצועית שתתקבל,ואם לא-יזמין לשיחה והסברים את נותן חוות הדעת,או יעביר לו שאלות להבהרה. האובייקטיביות חשובה מאוד.

למעלה