גישור לנפגעי טרור 11.9

גישור לנפגעי טרור 11.9

התקיים הליך גישור בין הנפגעים בארוע הטרור ב - 11.9 לבין הקרן שהוקמה לצרכי הפיצוי חוק שחוקק בנושא קבע כי מי י שנפגע מהפיגוע רשאי לפנות לקרן לקבלת פיצוי מבלי להגיש תביעה נגד הנתבעים הפוטנציאלים (הנתבעים הפוטנציאלים היו בין היתר: ממשלת ארה"ב, חברות התעופה, החברות שהחזיקו בבעלות בניני התאומים, ועוד...) הקרן פרסמה עצמה ברחבי העולם ובסופו של דבר שילמה פיצויים לאמריקאים כמו גם לתושבי מדינות זרות (בין היתר לישראלים).לא זאת אלא, שהקרן אף שילמה פיצויים למשפחות של עובדים לא חוקיים ששהו בארה"ב ללא ויזה. 98% מהתובעים הפוטנציאלים השתתפו בהליך הגישור, הצטרפו לקרן ולא הגישו תביעות נגד הנתבעים הפוטנציאלים. הצלחת הליך הגישור נבעה מהסיבות הבאות: 1. הקרן זכתה לתמיכה פוליטית רחבה בארה"ב: כל המפלגות תמכו בעבודתה וחיזקו את אנשיה. 2. נושא נוסף הוא תקציב הקרן אשר לא היה מוגבל. בשל כך, למגשרים היתה יכולת אמיתית להעריך את סכום הפיצוי הראוי מבלי שיהיו מוגבלים בשיקולי תקציב. 3. כל התובעים קיבלו פיצוי קבוע בגין "כאב וסבל" מה שמנע מהמגשרים את הצורך להעריך מי מהמשפחות כואב יותר את אובדנו. 4. שאלות המתעוררות בתחום הירושה גם כאן היו טענות סותרות לגבי הזכות לפיצוי - בעיות אלה נפתרו על ידי גישור של עורכי דין בתחום המשפחה שהתנדבו לסייע. 5. המוטיבציה להתגשר היתה מכך שהקרן הבטיחה תשלום מזומן מיידי למי שיתגשר לעומת מי שבחר להתדיין בבית משפט. 6. הקרן אף הציעה סיוע פסיכולוגי בחינם ועזרה ביעוץ בתחום ההשקעות למקבלי הפיצויים. והרי דוגמא טובה, ממנה ניתן ללמוד.

שילה1

New member
אכן דוגמה טובה,אלא ש...

לא ברור לי מדוע המגשרים עבדו ללא שכר. מדובר בקרן שבשל אי הגשת תביעות,חסכה סכום אדיר,ולכן נראה לי ראוי לשלם למגשרים,למרות היוקרה והפרסום.

גם אני סבורה כמוך

יש בזה מן הניצול - בואו תהיו מגשרים בפרוייקט יוקרתי, כך יתהדר שמכם אבל תעבדו פרו בונו. גם לדעתי היה מקום לתת להם שכר.

שילה1

New member
לא סתם שכר,אלא שכר ראוי

ואף יותר מהמקובל,בשל הרגישות הרבה של הנושא בו גישרו. מה שכן-הרשוית מגבות גישור,ובכך יש כדי להביא את תודעת הגישור לציבור-יתרון בפני עצמו.

למעלה