גישור חובה ???

יוסי F

New member
גישור חובה ???

גישור הנו הליך וולנטרי המתקיים ברצונם החופשי של הצדדים לסיכסוך ומכאן שהמושג "גישור חובה" סותר את עקרון הגישור. יחד עם זאת יש הטוענים כי יש לחייב הליך גישור ולו רק בפגישה אחת , במיוחד בסכסוכי משפחה - בהם מתקיימים יחסים מתמשכים יחסי הורות , על מנת להאיר ולהבהיר לצדדים אופציית הגישור על יתרונותיה ומגבלותיה. הנושא נבחן בימים אלו בועדה שמונתה ע"י שר המשפטים. אשמח לקרוא עמדתכם {ומניסיונכם …. }

כמו גשר על מים סוערים..........

לדעתי, הליך הגישור הוא דבר נהדר היכול לגשר ולפשר בין בני הזוג, הוא משמש כמתווך בין עמדותיהם המנוגדות, מנסה להרגיע את הרוחות הסוערות, ונותן פתרון למחלוקות בלי שיהיה צורך לערב בכך עורכי דין תאווי בצע הגובים שכר מוגזם. חיוב הצדדים להשתמש בהליך הגישור, נראה לי מאד במקום (והייתי אומרת, שלא די בפגישה אחת, אלא ביותר לשם כך), וזאת משום שכך לא יקרה מצב, שבו בן הזוג "האמיד יותר" , יוכל לשכור את עורך הדין היקרן, הנושכני והתוקפני יותר, אלא שניהם על בסיס שיויוני, יגיעו יחד להחלטות הנכונות ביותר וייחסך המאבק המתיש והיקר שבו כל אחד רוצה לנצח בכל מחיר ,דבר המעכיר עוד יותר את היחסים בין הצדדים, מעמיק את השנאה וגורם סבל נוראי לילדים.

עץ הדעת

New member
גישור נולד במקורו....

להוריד את העומס מבתי המשפט, להפנות כאלו שהתקשורת אפשרית בינהם למסלול אחר, עצוב להגיד זאת אבל העומס הבלתי נסבל בבתי המשפט גרם ללחץ של שימוש בגישור, ולא הצלחתו הכבירה,בנוסף, אם בעבר רוב השאלות הקשות היו פתורות מראש {משמורת} אין זה כך היום, בתי המשפט אינם ערוכים למאבקים בהם הגבר משמש כאופצית ראלסטית למשמורת, ללא הסכמת האישה זה עדין כמעט ובלתי אפשרי, הסכמה, ניתן להשיג רק בגישור...אישית אני מצדד בהליך זה ומאמין שגם אם לא ניתן להכריח {סותר} ניתן לתמרץ בצורה רצינית,,,לדאבוני גם אם זה מה שיוחלט בדרגי הניהול לא יהיה זה מתוך רצון אמיתי להקל על הפרט {ולפתוח דלתות לדאלוג אחר} אלא נסיון נואש נוסף להחלים מערכת דין ועכיפה {במיוחד שרותי הרווחה} שבשלבי קריסה. ולזה, זה לא יעזור........................אינטגרציה במערכת החינוך ומיד..

אני אוהבת

את התמונה בכרטיס שלך

עץ הדעת = דנוטציה??../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo6.gif

האם אתה אותו גבר בשינוי אדרת? אם לא, נא תקן אותי

דנוטציה

New member
לא העלית רעיונות.....

אז היתי צריך לבחור לבד............................................אינטגרציה במערכת החינוך ומיד..

דנוטציה

New member
זה לא איך שאני היתי מכנה זאת....

אבל כן.....................................אינטגרציה במערכת החינוך ומיד..

ophra

New member
לא העליתי על דעתי

שאתה זה הוא והוא זה אתה (עד שהתפלק לך "אינטגרציה...." בהודעה של "עץ"
) תראו מה ששם יכול לעשות אהבתי יותר את "עץ הדעת" לאו דווקא הניק הדמות שמאחורי הניק

ophra

New member
גם אתה מה?

לא העלית על דעתך? או אהבת יותר את השני...?

דנוטציה

New member
גם אני....

מתגעגע לעץ................................אינטגרציה במערכת החינוך ומיד..

*יערית

New member
מאוכזבת.....

לא בגלל דברייך, אלא בגלל שאתה משתמש בשלושה כינויים בו זמנית.... מה הסיבה? האם אתה רוצה לראות את עצמך בתגובות שונות? אותה גברת בשינוי אדרת? והבדיחה לא מצאה חן בעיניי כלל! סתם תסביך עצמי! אינטגרציה במערכת החינוך...ומיד!--------ממש לא הולם אותך! תהייה אתה!מסיכות שייכות לפורים.

דנוטציה

New member
בדיחה?

תסביך עצמי? לא מתאים לי? {ואת זה קראת בקפה?} את קצת נמהרת לשפוט. איך שהוא זה כלל לא מפתיע אותי...........................אינטגרציה במערכת החינוך ומיד...

סליחה על שאני מתערבת

אבל למרות שיערית לא צריכה עזרה רציתי רק להעיר שבאמת התגובות השמות וכל השאר אצלך דנו... משאירים פתח למחשבה על קנקנך, אז אולי החלט מי אתה ודי. ואל תעצבן לי את יעריתוש היא עכשו חוגגתתתתתתתת

סליחה על שאני מתערבת

אבל למרות שיערית לא צריכה עזרה רציתי רק להעיר שבאמת התגובות השמות וכל השאר אצלך דנו... משאירים פתח למחשבה על קנקנך, אז אולי החלט מי אתה ודי. ואל תעצבן לי את יעריתוש היא עכשו חוגגתתתתתתתת

מוצאת שאלי את דונוטציה...

אין לעשות אאוטינג בפורום אלה אם האדם עשה אותו לעצמו כמו במקרה הנ"ל...

דנוטציה

New member
החלטתי מזמן.......

זה לא חשוב מי אני..........חשוב {אם בכלל} מה שאני כותב..............אינטגרציה במערכת החינוך ומיד..

למעלה